دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1397 - 08:53
ایستگاه آخر لایحه جنجالی؛

چرا دولت به مردم تضمینی نمی‌دهد بعد از FATF گرانی بیشتر نمی‌شود

موضوع پیوستن ایران به نهاد FAFT به ایستگاه آخر رسید و دولت باید به مردم تضمین دهد، بعد از تصویب این مورد، تورم و مشکلات اقتصادی حل خواهد شد.
کد خبر : 355242
n83049637-72574841.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از کش‌وقوس‌های فراوان در چند ماه گذشته و رفت‌وآمد لایحه پیوستن به نهاد FATF امروز جمع‌بندی می‌شود. اکثر افرادی و جریان‌های که مخالف پیوستن ایران به این معاهده بین‌المللی هستند؛ سؤال اساسی خود را این‌گونه معرفی می‌کنند؛ «چه تضمینی وجود دارد!»


از سوی دیگر دولت روحانی بر این نکته تأکید دارد، برای تسهیل در نقل و انتقال‌های مالی و بانکی باید به این معاهده پیوست، ولی به این سؤال پاسخ نمی‌دهد، نهادی که با تئوری آمریکا و هفت گروه صنعتی غربی پدیده آمده است، چگونه مشکلات عدیده مدیریتی و داخلی کشور را برطرف می‌کنند.


گروه ویژه اقدام مالی معروف به (FATF) یک سازمان بین دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار جی۷ با نگرش به سیاست‌های توسعه برای مبارزه با پول‌شویی بنیاد نهاده شده‌ است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به کارزار مبارزه با تأمین مالی تروریسم پیوست. ریاست این نهاد برعهده معاون خزانه‌داری آمریکاست؛  و این فرد مجری تحریم‌های ضد ایرانی در جهان است.


رهبر انقلاب درباره پیوستن به برخی از معاهدات بین‌المللی نیز فرمودند: «هيچ ضرورتی ندارد با استناد به اين مفاد به کنوانسيون‌هایی بپيونديم که از عمق اهداف آنها آگاه نيستيم يا می‌دانيم که مشکلاتی دارند».


در حال حاضر FATF از ۳۵ کشور و دو سازمان منطقه‌ای تشکیل می‌شود دو سازمان منطقه‌ای عضو که اتحادیه اروپا و شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس هستند.  در بسیاری از کشورهایی که این نهاد به اجرا درآمده است، مشکلات اقتصادی حل نشده است؛ بلکه به سمت فروپاشی نیز رفته‌اند. از سوی دیگر رژیم صهیونیستی به عضویت این معاهده درآمده است. با توجه به عضویت این رژیم جعلی ایران به‌راحتی نمی‌توان، عضو این گروه شود.


از سوی دیگر محمدجواد ظریف در مجلس شورای اسلامی به‌صراحت اعلام کرد، بعد از پذیرفتن CFT که بخش مهمی از FATF است، هیچ مشکل اقتصادی حل نمی‌شود و تنها این کار برای بهانه‌زدایی آمریکاست.


۳۷ درخواست از ۴۱ درخواست FATF توسط ایران انجام شده است؛ اما تاکنون گشایش اقتصادی و تسهیل در مبادلات بانکی برای کشور فراهم نشده است و FATF تنها وضعیت ایران را به حالت تعلیق درآورده است. در گزارش سال ۲۰۱۸ که در ماه ژوئن اعلام شد، گروه ویژه اقدام مالی از وضعیت اجرای توصیه‌ها در ایران ناراضی بود و از ایران خواست تا هر چه زودتر به اجرای کامل آن‌ها بپردازد.


تجربه برجام برای مردم ایران بسیار عبرت‌آموز بود و بعد از آن مشکلات اقتصادی حل نشد، بلکه در چند ماه گذشته و با خروج آمریکا از آن شاهد تورم شدیدی در کشور بودیم و امام جمعه موقت تهران اعلام کرد؛ گوشت کیلویی 100 هزار تومان حاصل برجام است. آمریکا هم نشان داده است، به هیچ تعهدی پایبند نیست.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب