دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1394 - 15:06
رییس سازمان امور اراضی کشور:

تغییر کاربری شالیزارها خیانت ملی است

رییس سازمان امور اراضی کشور گفت: تبدیل هر میزان از مساحت یک میلیون هکتاری دشت شمال به عنوان مهمترین اراضی کشاورزی کشور، خیانت ملی است.
کد خبر : 9929

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، قباد افشار روز پنج شنبه با حضور در سازمان جهادکشاورزی مازندران در ساری و در نشستی با خبرنگاران افزود: بنگاه داران مسکن که در سال‌های اخیر به صورت غیرقانونی در شمال ایران به صورت قارچ گونه رشد یافتند، عامل اصلی زمین خواری و تغییر کاربری هستند.


وی همچنین گفت: هر چند ردپاهایی از مسوولان دولتی در تغییر کاربری وجود دارد اما این امر سازمان یافته نیست.


افشار اظهار داشت: همزمان با آغاز به کار دولت یازدهم با تمامی افراد و مسوولان دولتی که به مقوله حفظ کاربری توجه نکنند، به شدت برخورد می‌شود و اغماضی در این باره وجود ندارد.


وی خطاب به شهروندان تاکید کرد: هر گونه خرید و فروش زمین در استان‌های شمالی باید با استعلام از ثبت اسناد و جهاد کشاورزی صورت گیرد تا وضعیت کاربری زمین برای خریداران مشخص شود.


رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان این که مازندران در تولید 14 محصول کشاورزی رتبه نخست کشور را دارد، گفت: تغییر کاربری تهدید جدی علیه زمین‌های کشاورزی شمال است.


وی با بیان این که اگر مدیریت حفاظت از اراضی کشاورزی شمال به درستی صورت نگیرد، امنیت غذایی کشور دچار چالش جدی خواهد شد، ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در 25 سال اخیر تغییر کاربری غیرقانونی در شمال به وفور صورت گرفته است.


وی با تاکید بر این نکته که یک میلیون هکتار از دشت‌های کشاورزی در شمال باید حفظ شود، گفت: پدیده ویلاسازی علاوه بر از بین بردن فعالیت‌های کشاورزی صنعت گردشگری استان‌های شمالی به ویژه مازندران را نیز دچار چالش کرده است.


افشار به توسعه غیر اصولی شهرها و روستاهای شمال ایران اشاره کرد و گفت: طرح‌های هادی در روستاها و طرح‌های جامع و تفصیلی شهرهای استان‌های شمالی باید بازنگری شود که با هماهنگی‌های صورت گرفته با سازمان مسکن انقلاب اسلامی و وزارت راه و شهر سازی این موارد در دست اقدام است.


رییس سازمان امور اراضی کشور با بیان این که هویت زمین کشاورزی با پدیده زمین خواری و ویلاسازی در شمال ایران از بین رفته است، بیان داشت: 200 هزار هکتار از اراضی شمال در تهدید جدی تغییر کاربری قرار دارد.


افشار تاکید کرد: توسعه شهرهای شمال ایران از دهه 40 تا امروز 12 تا 15 برابر بیشتر شده که این توسعه در سطح، با تغییر کاربری اراضی کشاورزی حاشیه شهرها به وجود آمده است.


وی تاکید کرد: در یکی از شهرهای مازندران که 300 هکتار مساحت شهری آن در طرح جامع بوده، 200 هکتار نیز اراضی کشاورزی حاشیه در قالب طرح توسعه به شهر الحاق شده است.


رییس سازمان امور اراضی کشور از رد تقاضای توسعه شهرهای مازندران در سطح، در شورای عالی شهر سازی خبر داد و گفت: تبدیل شالیزارهای شمال به غیر کشاورزی خیانت ملی است.


وی حفظ خاک را مهم‌تر از آب در کشاورزی دانست و گفت: به رغم کمبود آب که موجب چالش در فعالیت‌های کشاورزی شمال ایران شده، اما حفظ اراضی مهمتر از آب است چرا که با تغییر کاربری، فعالیت کشاورزی در زمین از بین خواهد رفت.


به گفته افشار جنگل‌ها و زمین‌های ساحلی شمال کشور که روزی برای همگان قابل مشاهده بود، در معرض تخریب و محو شدن است و اراضی کشاورزی این خطه نیز به شدت در حال تغییر کاربری قرار دارند.


رییس سازمان امور اراضی کشور خاطر نشان کرد: در حال حاضر دو برابر خانه‌های مسکونی در مازندران ویلاسازی صورت گرفته است که ارزش افزوده‌ای ندارد.


وی ادامه داد: ویلاسازی اشتغال و توسعه‌ای را برای استان‌های شمالی نداشته و فقط کشاورزان را به سرایداران ویلاسازان تبدیل کرده است.


وی حفاظت و پیشگیری از تغییر کاربری اراضی شمال را اولویت ماموریت سازمان امور اراضی کشور دانست و گفت: پارسال 13 گشت حفظ کاربری اراضی کشاورزی مازندران شکل گرفته بود که امسال به 20 گشت افزایش خواهد یافت.


افشار با بیان این که در این گشت‌ها با حضور یک نفر از نیروی انتظامی و یک کارشناس کشاورزی با هماهنگی دستگاه قضایی گشت‌های حفظ کاربری را در استان مازندران انجام می‌دهند، خاطر نشان کرد: تجهیزات و امکانات برای اجرای احکام تخریب و قلع و قمع بناهای غیر قانونی در اراضی کشاورزی نیز برای استان مازندران تامین شده است.


افشار از اجرای قانون اراضی کشاورزی بایر در استان‌های شمالی خبر داد و گفت: زمین‌های کشاورزی که به مدت پنج سال به دلایل مختلف بایر بمانند، بر اساس قانون مصادره می‌شوند.


وی تاکید کرد: بهانه‌ای برای کشاورزی نکردن در شمال وجود ندارد و زمین در این خطه قابلیت تولیدات انواع محصولات کشاورزی را دارد.


وی از انجام نقشه برداری هوایی اراضی شمال ایران خبر داد و گفت: این طرح با 150 میلیارد ریال برای استان مازندران در سال جاری انجام می‌شود.


افشار تداخل زمین‌های کشاورزی با منابع طبیعی در شمال را از دیگر مشکلات عنوان کرد و بیان داشت: برای اجرای طرح‌های حفاظت از اراضی کشاورزی شمال، نقشه برداری هوایی و تعیین و تکلیف شدن واگذاری‌های زمین در گذشته، امسال یک هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.


وی از اصلاح قانون تغییر کاربری در سال جاری خبر داد و گفت: با اصلاح این قانون روزنه‌های موجود بسته خواهد شد.


به گفته افشار اصلاحات قانون تغییر کاربری در کمیسیون کشاورزی مجلس به تصویب رسیده است و در آینده نزدیک در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.


وی به ترتیب از مازندران، البرز، تهران، گیلان و گلستان به عنوان استان‌های در معرض جدی تغییر کاربری یاد کرد و گفت: کلان شهرهای مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز نیز در معرض تغییر کاربری غیرقانونی قرار دارند.


وی با بیان این که در دو دهه اخیر چهار میلیون هکتار زمین به دلایل مختلف واگذار شده است، گفت: طرح نظارت در 700 هزار هکتار از زمین‌های واگذار شده در 18 ماه اخیر اجرایی شده است که 100 هزار هکتار از اراضی واگذارشده به تعهدات خود عمل نکردند.


رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: 60 هزار هکتار از این اراضی اخطار و مهلت انجام تعهدات را گرفته اند و 40 هزار هکتار نیز مشمول فسخ و خلع ید شدند.


به گفته افشار در سال 1394 نیز 700 هزار هکتار از اراضی واگذار شده در طرح نظارت قرار خواهند گرفت.


وی یکی از مشکلات در خلع ید و فسخ قرار داد را کمبود اعتبار عنوان کرد و گفت: البته دولت به این مقوله توجه ویژه‌ای دارد.


رئیس سازمان امور اراضی کشور از تهیه آیین‌نامه جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی خبر داد و گفت: در این آیین‌نامه به تجمیع اراضی خرد و ارایه خدمات ویژه و خاص دولتی توجه شده است که در آینده در دولت مطرح خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب