آغاز سال تحصیلی جدید از ۳ مهر/ ثبتنام در مدارس تا پایان مرداد ادامه دارد
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری که پیش از ظهر امروز برگزار شد، گفت: امسال دانشآموزان پیشدبستانی، اول دبستان و پایه هفتم در روز 31 شهریور وارد مدرسه میشوند اما سایر پایهها به دلیل اینکه اول مهرماه مصادف است با روز پنجشنبه و روز تعطیلی مدارس، در 3 مهر وارد مدارس میشوند.
وی افزود: از نکات مهم پروژه مهر میتوان به استقرار پایه دهم و ارتقاء کیفیت مدیران مدارس اشاره کرد. امسال برای مدیریت مدارس از افراد واجد شرایط و داوطلب مواردی انتخاب خواهند شد که این افراد توسط مسئولان آموزش و پرورش آموزش دیده و تجربیات لازم را دریافت خواهند کرد و بعد از اینکه دوره آموزش خود را سپری کردند آموزش پیش از خدمت آنها آغاز خواهد شد که در نهایت بعد از کسب امتیاز لازم به مدرسه معرفی میشوند و مدیر سابق مدرسه باید شناسنامه آموزشی مدرسه را به مدیر جدید ابلاغ کند بدین صورت که مدیر جدید معرفی شده قبل از آغاز سال تحصیلی اطلاعاتی درباره مدرسه و دانشآموزان کسب میکند.
زرافشان در ادامه تصریح کرد: مدیر منتخب به مدت یک سال دوره آموزشی را سپری میکند که پس از تایید نهایی و کسب مهارتهای لازم در صورت تایید حکم مدیریت 4 ساله برای وی ابلاغ میشود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش پوشش حداکثری دوره پیشدبستانی را یکی دیگر از نکات مهم در پروژه مهر امسال دانست و گفت: بر اساس سند تحول قرار است امسال دوره پیشدبستانی در سراسر کشور به خصوص مناطق دو زبانه و محروم گسترش پیدا کند.
زرافشان شفافسازی گردش مالی مدارس را یکی از دغدغههای وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد و افزود: بدین منظور طرح حساب یکپارچه مدارس را برنامهریزی کردیم که بر اساس آن قرار است مدیران مدارس تمام اقلام مورد نیاز و تهیه شده برای مدرسه را به صورت یک فهرست اعلام کنند و تمام مخارج صرف شده و درآمدهای حاصل به صورت واریز حساب بانکی اعلام کنند.
وی در ادامه درباره تغییرات ایجاد شده در روند ثبت نام مدارس برای سال تحصیلی 95-96 گفت: با توجه به استقرار پایه دهم سامانه سناد دچار تغییر شده بود و حدود 10 روز است که این مسائل برطرف شدهاند و تا کنون اطلاعات دو میلیون و 224 هزار و 651 دانشآموز در این سامانه ثبت شده اند اما این بدان معنی نیست که این تعداد دانشآموز امسال وارد مدرسه میشوند زیرا همچنان ثبتنام ها ادامه دارد و دانشآموزان به تازگی به سامانه ثبت نام دسترسی پیدا کردهاند.
زرافشان با بیان اینکه ثبت نام در تمام پایهها تا پایان مرداد ماه ادامه دارد، عنوان کرد: ثبت نام در پایههای اول، هفتم و دهم به علت تغییر در مدرسه نیاز به حضور دانشآموز و والدین در مدرسه است اما در سایر پایهها نیازی به ثبتنام حضوری وجود ندارد و والدین میتوانند از طریق سامانه سناد ثبتنام را انجام دهند مگر اینکه دانشآموز قصد تغییر مدرسه یا منطقه آموزشی را داشته باشد.
وی در خصوص ثبتنام دانشآموزان فارغالتحصیل از مدارس غیر دولتی که قصد دارند امسال در مدارس دولتی ثبتنام کنند، گفت: این دسته از دانشآموزان باید به مدارس نزدیک به محل سکونت خود مراجعه کنند و با ارائه مدارک لازم و به صورت حضوری میتوانند اقدامات مربوط به ثبتنام را انجام دهند.
زرافشان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی از والدین کارمند برای ثبتنام فرزندشان در مدارس نزدیک به محل کار دچار مشکل هستند، تصریح کرد: در قوانین ثبتنام این بند وجود دارد که مدارس نزدیک به محل کار والدین موظف هستند به دلیل آسایش فکری والدین نسبت به تحصیل فرزندشان و همچنین داشتن آرامش خاطر در انجام کار نسبت به ثبتنام دانشآموزان اقدام کنند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره بیشترین علت شکایت والدین از مدارس ادامه داد: در زمان ثبتنام کمیتههای نظارت نیز تشکیل میشوند و به صورت مستمر بر اقدامات ثبتنام نظارت میکنند اما بیشترین مساله که در امر ثبت نام وجود دارد درباره عدم توجیه مسئولان مدرسه نسبت به قوانین، مقررات و ظایف خود است که در این خصوص برای مدیران مدارس کلاسهای آموزشی برگزار شده تا بتوانند در زمان ثبتنام به صورت منطقی والدین را نسبت به عملکرد مدرسه توجیه و آگاه کنند.
وی با بیان اینکه حضور مدیران در زمان ثبتنام در مدرسه اجباری است، گفت: مدیران موظف هستند در زمان ثبتنام در مدارس حضور داشته باشند و سوالات والدین را پاسخ بدهند.
زرافشان افزود: دریافت وجوه غیر متعارف بیشترین علت شکایت والدین از مدارس بوده است که کمیتههای مسئول نظارت موظف هستند بعد از پیگیریها و بررسیهای لازم مبلغ دریافت شده توسط مدرسه را به والدین بازگردانند و طبق آییننامه تخلفات اداری با مدیران مدارس برخورد شود.
وی تصریح کرد: پرداخت هرگونه وجه نقد از طریق دستگاه پز مدارس و یا صدور چک در هنگام ثبتنام ممنوع است و والدین تنها باید مبالغ مربوط به ثبتنام را از طریق بانک و فیشهای بانکی واریز کنند همچنین مدارس غیر دولتی نیز برای برگزاری کلاسهای فوق برنامه موظف هستند وجوه مورد نیاز را از طریق بانک و فیش بانکی دریافت کنند و مبالغ دریافتی را در حساب یکپارچه عنوان کنند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت نیروی انسانی مدارس سراسر کشور گفت: امسال اولین گروه از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان به جمع ما در مدارس میپیوندند قبلا قرار بود تنها 13 هزار نفر از فارغالتحصیلان در دوره ابتدایی به سیستم آموزشی کشور اضافه شوند که با اضافه شدن طرح تابستانی 23 هزار نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان امسال وارد مدارس کشور میشوند. همچنین 5 هزار نفر نیز در سال گذشته از طریق آزمونهای استخدامی پذیرفته شده بودند که آنها نیز پس از اتمام دوره آموزشی امسال وارد مدارس کشور میشدند و علاوه بر آن 500 نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه شهید رجایی نیز که برای تربیت دانشآموزان هنرستانی دوره دیدند در سال تحصیلی جاری وارد مدارس میشوند.
وی افزود: پیشبینی ما این است که امسال 45 هزار نفر از معلمان آموزش و پرورش بازنشسته شوند که بسیاری از آنها در شرایط بازنشستگی نیستند به همین دلیل بنا بر نیاز آموزش و پرورش به این همکاران پیشنهاد تمدید بازنشستگی داده خواهد شد تا در صورت تمایل بتوانند همکاری خود را ادامه دهند.
زرافشان در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنیبر پایین بودن میانگین نمرات کتبی نهایی دانشآموزان توضیح داد: میانگین نمرات کتبی نهایی دانشآموزان در سال گذشته 11 بوده است که امسال این نمره به 12/5 ارتقاء پیدا کرده است البته این نمره تنها میانگین نمرات نهایی و کتبی است و زمانی که کارکرد یکساله دانشآموزان و سایر دروس نیز به آن اضافه شود این عدد افزایش سه تا چهار نمرهای پیدا میکند اما به طور کلی برنامهریزیها برای افزایش میانگین نمرات در سراسر کشور سالانه نیم نمره است که خوشبختانه امسال با حذف قانون کنکور توانستیم یک و نیم نمره در میانگین نمرات ارتقاء پیدا کنیم.
انتهای پیام/