۰۵/ ارديبهشت /۱۴۰۴
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

خلق یک شخصیت جدید در تئاتر، تجربه شیرینی است

خلق یک شخصیت جدید در تئاتر، تجربه شیرینی است
سعیده صالحی بازیگر نمایش «نوشتن بر مرز باریک نیاز» گفت: متن و موضوع داستان کاملا مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نمایش «نوشتن بر مرز باریک نیاز» به کارگردانی مهدی رکنی از جمعه ۱۵ فروردین‌ماه در تماشاخانه هما روی صحنه رفت. مهدی رکنی، آرزو کریمی‌زند، پویان جناتی، دلارام راضیان و سعیده صالحی در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند. علاوه بر این، دلارام راضیان و پویان جناتی نیز به عنوان خواننده در این پروژه حضور دارند. در خلاصه داستان «نوشتن بر مرز باریک نیاز» آمده است: «انسان بودن سخت‌ترین رویایی‌ست که یک حیوان می‌تواند آرزویش را داشته باشد.»

سعیده صالحی بازیگر این نمایش در گفت‌وگو با آنا گفت: متن و موضوع داستان که کاملا مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم و همکاری با کارگردان خلاق، حرفه‌ای، با تجربه و با اخلاق و همچنین عوامل با اخلاق و تلاشگر؛ و این که این کار را رسالت خود می‌نداستم که نشان دهنده ظلم به انسان‌های شریف و توانمند است.

وی در ادامه افزود:  ناشر، که می‌تواند بیانگر شخصیت‌هایی در جامعه ما باشد که علی رغم بی سوادی و بی کفایتی در سمت‌های مدیریتی و تصمیم گیر قرار گرفتند و متاسفانه با دیدگاه کاسبی و تجارت به همه موضوعات و مشکلات جامعه نگاه می‌کنند. این افراد پوچ و تو خالی بوده و ظاهر و باطن متفاوتی دارند و آنقدر گفتار و اعمالشان متناقض بوده که دیگر هویت و شخصیت و انسانیت خود را فراموش کرده و فقط به فکر منافع خود به هر قیمتی هستند، حتی به قیمت نابودی دیگران. پیچیدگی این شخصیت در آن است که در عین حال با حفظ ظاهر مقبول و انسانی باید خباثت و دورویی را به زیبایی به تصویر کشید که این روند، می‌بایست به آرامی پیش رود طوری که مخاطب در هر صحنه گوشه‌ای از چهره واقعی شخصیت را لمس کرده و در انتها راز چهره واقعی و زشت شخصیت قابل تشخیص باشد.

صالحی افزود: از نظر بنده ناشر در این داستان یک شخصیت مهم است و این خود چالش بزرگی برای این نقش است، سختی دیگر اینکه من باید این نقش را در قالب هویت و ذهن خودم دوست داشته باشم و به او حق بدهم و این یکی دیگر از چالش‌های من بود که با آن کنار آمدم.

وی همچنین توضیح داد: از نظر من در زندگی که در این داستان جریان داشت، ما نویسنده‌ای را می‌بینیم که علی رغم علاقه و استعداد در زمینه هنری نویسندگی، مجبور به انتخاب شغل و حرفه‌ای دیگر برای گذران زندگی خود هست و به خاطر نیاز مالی مجبور به کشیدن خط بطلان روی آرزو‌های خود که این اتفاق تلخ، توسط اکثر جوان‌ها تجربه شده و نویسنده نمادی از تمام انسان‌های توانمند و با سواد و با کفایتی است که به خاطر نیاز، آمال و آرزو‌های خود را به فراموشی سپرده‌اند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

صالحی با بیان اینکه از نگاه بنده، نحوه روایت و به تصویر کشیدن داستان با نمایش قبل کاملا متفاوت بود و مخصوصا کارگردان نمایش مهندس واشینگ کلوز که در این نمایش نقش شخصیت اصلی را بازی می‌کند با نگاه متفاوت به ایفای این نقش پرداخته است . در نمایش قبل یک زن نقش اصلی نویسنده را به عهده داشته و با دیدگاه و محدودیت‌های زنانه نقش را به تصویر کشید. تلفیق موسیقی و اضافه شدن خواننده به نمایش جدید، تاثیر گذاری داستان را چند برابر کرده است.

این بازیگر تئاتر گفت: راهنمایی‌ها و کمک‌های کارگردان حرفه‌ای و با تجربه و همچنین تحقیقاتی که بنده در ارتباط با افراد مشابه این شخصیت در جامعه و واقعیت‌های جامعه به بنده این فرصت را داد که ابتدا نقش را درک کرده و رفتار‌ها و عادت‌ها و حتی گفتار این شخصیت به مرور با نگاه و رفتار و عادت‌های من در حین ایفای نقش جایگزین و یا به عبارتی با وجود من غریزی شود به گونه‌ای که پس از مدتی ایفای این نقش برای من خوشایند و دلپذیر شد و با آن زندگی می‌کردم حتی گاهی اوقات ناخودآگاه مانند او حرف می‌زدم و رفتار می‌کردم و در انتها می‌توانم بگویم خلق یک شخصیت جدید در درون خود، بسیار تجربه شیرینی برای من هست.

وی با اشاره به اینکه تمام عوامل این کار را به دید خانواده می‌بینم و از نظر بنده ما خانواده نوشتن بر مرز باریک نیاز هستیم، گفت: کارگردان حرفه‌ای و با اخلاق، بازیگران، گریم، دستیاران ، منشی صحنه همه و همه بسیار پرتلاش و خوش انرژی هستند و من به اینکه در این جمع سالم و دوست داشتنی کار میکنم، افتخار می‌کنم.

صالحی توضیح داد: این نمایش سه بخش دارد، یک بخش کمدی و شیرین که با ایفای نقش پویان جنتی خنده را به لبان مخاطب می‌نشاند و همچنین موسیقی و آهنگ زیبا و شنیدنی که با حضور پویان و دلارام به درک موقعیت داستان و بلایی که بر سر شخصیت نویسنده می‌آید، کمک می‌کند؛ و بخش درام داستان با شخصیت اصلی داستان که آقای رکنی و مکالماتی که بین او و خواهرش که با ایفای نقش توسط آرزو زند کریمی  و ناشر که توسط بنده انجام میشود، به زیبایی به تصویر کشیده شده و توسط مخاطب قابل لمس است.

وی در این باره گفت: اینکه یک مرد ازخانواده‌ فقیر به خاطر نیاز مالی و برآورده کردن نیاز‌های خانواده‌اش حاضر به فراموشی خود و آرزو‌ها و علایق خود شود، حتی حاضر به شکستن غرور خود در مقابل ناشری که بی سواد و بی کفایت هست، شود که در صحنه آخر، مخاطب شاهد نابودی شخصیت نویسنده در مقابل خودخواهی ناشر است.

صالحی با بیان اینکه در حین تمرین قسمت کمدی کار برای من شیرین بود، افزود:  ⁠برای من که اولین تجربه حضورم در صحنه تئاتر هست، همه چیز بسیار شیرین و دلنشین هست. اینکه انرژی و حضور و همراهی مخاطب را در کنار خودت حس میکنی، یکی از بهترین لذت‌های دنیا هست و اینکه برای حضور در صحنه باید تمرکز و تسلط بیشتری داشته باشیم، چون امکان جبران و برداشت دوباره وجود ندارد و همین از نظر بنده بازیگر را قوی میکند.

وی توضیح داد: اینکه توانستم شخصیتی کاملا متفاوت با شخصیت خودم را خلق کنم برای من بسیار جذاب بود؛ و مسلما برای پیدا کردن این شخصیت در وجود خودم توانستم جنبه‌هایی از شخصیت خودم که تا به حال برایم ناشناخته بود را پیدا کنم.

وی درباره انتخاب یک کار گفت: ⁠بیشتر متن و داستان برای من اهمیت دارد؛ و اینکه من هم بتونم به عنوان عضوی از اعضای آن روایت و داستان جذاب، درد و نیاز‌های جامعه هموطنانم را به تصویر بکشم و در حل مشکلات جوانان و مردم، نقش کوچکی داشته باشم. در نهایت اینکه مطمئنا هر مخاطبی با توجه به دیدگاه و تجربه و زیست خود برداشت متفاوتی از دیدن نمایش خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر