نظرسنجی انگلستان: درخواست ممنوعیت تلفن و شبکههای اجتماعی برای دانش آموزان کمتر از ۱۶ سال

به گزارش خبرگزاری آنا، بر اساس اولین نظرسنجی ملی انجام شده به دستور ریچل دی سوزا، کمیسر کودکان انگلستان، مدیران مدارس به سرعت ممنوعیت استفاده از تلفنهای هوشمند در ساعات مدرسه را به اجرا گذاشتهاند. این نظرسنجی که در بیش از ۱۵,۰۰۰ مدرسه انجام شده است، نشان میدهد که ۹۹.۸ درصد از مدارس ابتدایی و ۹۰ درصد از مدارس متوسطه نوعی ممنوعیت را اعمال کردهاند.
دانیل کبده، دبیرکل اتحادیه ملی آموزش (NEU)، بزرگترین اتحادیه آموزشی بریتانیا، اظهار داشت: «نظر شخصی من این است که از ممنوعیت قانونی تلفنهای همراه در مدارس حمایت میکنم. فکر میکنم این امر فشار را از دوش مدیران و معلمان و همچنین والدین برمیدارد.»
وی افزود: «به نظر من، گفتگوی بسیار ضروری در این کشور در مورد استفاده از تلفن همراه، آسیبهای آنلاین و تأثیرات مخربی که بر جوانان ما دارد، باید صورت بگیرد.»
اظهارات کبده نشاندهنده تغییر لحن آشکاری در میان رهبران آموزشی است که پیش از این عمدتاً از استقلال مدارس و ارائه راهنمایی به جای مقررات دولتی حمایت میکردند. اتحادیه ملی آموزش در کنفرانس سالانه خود در هفته آینده، پیشنهاداتی را برای اعمال مقررات بیشتر بر شرکتهای رسانههای اجتماعی به منظور حذف محتوای مضر، از جمله خشونت جنسی یا تهدید علیه زنان، به بحث خواهد گذاشت.
کبده همچنین خواستار ممنوعیت کامل شبکههای اجتماعی برای افراد زیر ۱۶ سال شد و گفت: «این سازمانها، تیکتاک، اسنپچت، اینستاگرام و غیره، شما واقعاً میتوانید بحران سلامت روان جوانان را همزمان با رشد آنها ردیابی کنید؛ و من فکر میکنم آنها باید مشابه شرکتهای دخانیات در نظر گرفته شده و به همین ترتیب تنظیم شوند.»
بریجیت فیلیپسون، وزیر آموزش و پرورش، با بیان اینکه تلفنها به دلیل اختلال بالقوه قطعاً جایی در کلاسهای درس ندارند، گفت: «در حالی که این شواهد جامع نشان میدهد که رویکرد ما در حمایت از مدیران مدارس برای اجرای ممنوعیتها در مدارسشان کارساز بوده است، محافظهکاران با بیتوجهی به آنچه در عمل اتفاق میافتد، به دنبال تیترهای خبری بودهاند.»
وی افزود: «به عنوان بخشی از برنامه تغییر خود، ما به افزایش نظارت ادامه خواهیم داد و اطمینان حاصل خواهیم کرد که هر مدرسه و هر کلاس درس عاری از تلفن باشد و بهترین آموزش را به فرزندانمان ارائه دهیم.»
حزب محافظهکار اصلاحیهای را به لایحه مدارس دولت پیشنهاد کرد که بر اساس آن همه مدارس در انگلستان ملزم به ممنوعیت استفاده از تلفن میشدند، اما کیر استارمر آن را کاملاً غیرضروری خواند و رد کرد.
بررسی سیاستهای مدارس نشان داد که تنوعی در نوع ممنوعیت اعمال شده وجود دارد. اکثریت قریب به اتفاق مدارس ابتدایی اعلام کردند که دانشآموزان ملزم به تحویل تلفنهای خود به کارکنان هستند یا از آوردن دستگاه به مدرسه منع شدهاند. اما ۷۹ درصد از مدارس متوسطه به دانشآموزان اجازه میدادند تلفنهای خود را نگه دارند، اما استفاده یا نمایش آنها را ممنوع میکردند، در حالی که ۸ درصد خواستار تحویل تلفنها بودند و تنها ۳ درصد دانشآموزان را از آوردن آنها به مدرسه منع میکردند. از بقیه مدارس متوسطه، نزدیک به ۶ درصد گفتند که دانشآموزان میتوانند در صورت تأیید معلم در طول دروس از تلفنهای خود استفاده کنند.
کمیسر کودکان در بررسی خود درباره میزان زمانی که کودکان ۸ تا ۱۵ ساله در روز با تلفن، تبلت، کامپیوتر یا کنسولهای بازی میگذرانند، دریافت که ۲۳ درصد به طور متوسط بیش از چهار ساعت در روز و ۲۰ درصد بین سه تا چهار ساعت را صرف این کار میکنند. دی سوزا خاطرنشان کرد که این کودکان این کار را در مدرسه انجام نمیدهند.
دی سوزا گفت: «اگر در کمک به کودکان برای بهرهمندی از مزایای فراوان اینترنت جدی هستیم، باید در مورد تنظیم آنچه آنها میتوانند ببینند، کجا میبینند و مهار آسیبی که در حال حاضر توسط شرکتهای فناوری به سلامت، دامنه توجه و ایمنی آنها وارد میشود، جدی باشیم.»
انتهای پیام/