۰۳/ ارديبهشت /۱۴۰۴
07:11 23 / 01 /1404
در گفت‌و‌گوی تفصیلی با آنا عنوان شد؛

تحول در حمل‌ونقل دریایی؛ شناور تجاری آموزشی ۴۵۰ تنی در مرحله ساخت

تحول در حمل‌ونقل دریایی؛ شناور تجاری آموزشی ۴۵۰ تنی در مرحله ساخت
رئیس دانشگاه آزاد هرمزگان گفت: شناور تجاری آموزشی لندینگ کرافت ۴۵۰ تنی در مرحله ساخت قرار دارد و قرار است با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین، تحولاتی چشمگیر در عرصه حمل‌ونقل دریایی کشور ایجاد کند.

خبرگزاری آنا؛ در عصر حاضر که فناوری و علم به سرعت در حال تحول و گسترش هستند، ضرورت ایجاد تغییرات بنیادین در حوزه‌های دانشی و فناوری بیش از پیش احساس می‌شود. 

دانشگاه‌ها به‌عنوان نهاد‌های علمی و آموزشی، نه‌تنها مسئولیت آموزش نسل‌های آینده را برعهده دارند، بلکه باید به‌عنوان مراکزی پیشرو در تحقق اهداف توسعه‌ای جامعه عمل کنند.

بر این اساس، دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با درک عمیق از این نیاز، اقداماتی در راستای تحول در حوزه‌های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات به‌خصوص در زمینه هوش مصنوعی را آغاز کرده است.

دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست بهمن و اسفند شورای دانشگاه در قم بر اهمیت تحول در حوزه‌های دانشی و فناوری تأکید کرده و به همکاران حوزه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات مأموریت دادند تا برنامه‌های جامع و مسنجمی را در این زمینه ارائه دهند. 

این مأموریت، دانشگاه را به سمت پیشتازی در استفاده کاربردی از هوش مصنوعی سوق می‌دهد و بر لزوم برنامه‌ریزی در زمینه توسعه این فناوری تأکید دارد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

در این راستا، دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان دنبال ایجاد دانشکده‌های موضوعی هوش مصنوعی، تفکیک معاونت‌های پژوهش، فناوری و نوآوری برای تمرکز بر مأموریت‌های خاص و آموزشی همکاران و دانشجویان در زمینه هوش مصنوعی، برگزاری دوره‌های آموزشی و توسعه کاربرد‌های هوش مصنوعی در دانشگاه است.

این اقدامات به‌منظور ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش و تقویت ارتباط با صنعت و جامعه طراحی شده‌اند.

علاوه بر این، دانشگاه به‌عنوان نهاد اجتماعی و حل مسئله، همواره در پی ارتباط مؤثر با جامعه و صنعت بوده و راهکار‌های علمی و عملی برای حل مسائل مهم جامعه ارائه می‌دهد، ازجمله این اقدامات می‌توان تشکیل کارگروه‌های تخصصی و عضویت اعضای هیئت علمی در هیئت‌های اندیشه‌ورز استان هرمزگان را ذکر کرد که در آن مسائل اجتماعی و صنعتی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در این راستا، توسعه برنامه‌های ارتباط با صنعت و ایجاد کلینیک عارضه‌یابی در صنعت نیز در دستورکار دانشگاه قرار دارد.

تحول در حمل و نقل دریایی؛ شناور تجاری آموزشی «لندینگ کرافت» ۴۵۰ تنی در مرحله ساخت

دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با تدوین برنامه‌های متنوع در حوزه‌های پژوهش، فناوری و نوآوری، آموزشی و مهارتی، پزشکی، امور مدارس، فرهنگی و دانشجویی و توسعه و عمرانی دنبال تحقق اهداف سند تحول و ایجاد تحولی شگرف در سطح استان و کشور است.

به‌طور خلاصه، دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با اتخاذ رویکرد‌های نوین و جامع در زمینه‌های مختلف علمی، آموزشی و ارتباط با صنعت، در تلاش است تا به‌عنوان پیشرو در توسعه هوش مصنوعی و ارائه راهکار‌های علمی و عملی، نقشی مؤثر در بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه ایفا کند. 

خبرنگار آنا در این راستا برای بررسی و تحلیل دقیق‌تر دستاوردها، برنامه‌ها و اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان گفت‌وگویی را با محمدحسین رنجبر رئیس این دانشگاه ترتیب داده است.

حل مسئله شعار بنیادی و باور اصلی دانشگاه آزاد اسلامی

آنا: برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان برای سال جاری(۱۴۰۴) در حوزه فناوری به ویژه هوش مصنوعی چیست؟

رنجبر: براساس دیدگاه دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست شورای دانشگاه در قم مبنی بر اینکه در حوزه‌های دانشی و فناوری باید تحول عظیمی ایجاد شود، دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان به همکاران حوزه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات مأموریت داده در این زمینه برنامه‌های مسنجمی را برای بهره‌مندی از مزیت‌های هوش مصنوعی ارائه کنند.

براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان علاوه بر پیشتازی در استفاده کاربردی از هوش مصنوعی باید در زمینه توسعه هوش مصنوعی نیز برنامه‌ریزی کند؛ بنابراین برخی از مهم‌ترین اقدامات در این حوزه عبارتند از ایجاد دانشکده موضوعی هوش مصنوعی، تلاش به‌منظور تفکیک معاونت پژوهش، فناوری و نوآوری به دو معاونت پژوهشی و معاونت فناوری و نوآوری به‌منظور مأموریت‌گرا کردن معاونت فناوری، نوآوری در حوزه‌های فناوری‌های پیشرفته و هوش مصنوعی، آموزش همکاران به‌منظور آشنایی با هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن، برگزاری دوره‌های آموزشی برای دانشجویان در زمینه هوش مصنوعی و توسعه کاربرد‌های هوش مصنوعی در دانشگاه به جای استفاده از روش‌های سنتی و یا اتوماسیون‌های موجود.

آنا: دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان درراستای حل مسئله تاکنون چه مشکل یا مشکلاتی از جامعه رفع کرده و چه طرح‌هایی در دستورکار قرار دارد؟

رنجبر: براساس سند مأموریت‌گرایی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، دانشگاه اجتماعی و حل مسئله یک شعار بنیادی و باور اصلی دانشگاه است.

در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی همواره پیشتاز حوزه‌های ارتباط با جامعه و صنعت بوده و سالانه تعداد قابل توجهی از مسائل مهم حوزه‌های مختلف جامعه و صنعت در قالب طرح‌های پژوهشی و یا عضویت اعضای هیئت علمی دانشگاه در کارگروه‌های تخصصی و هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی مورد بررسی قرار می‌گیرد و راهکار‌های علمی و عملی ارائه می‌‌شود(برخی از این موارد را می‌توان ایجاد کارگروه رفع مشکلات اجتماعی توسط دانشگاه با همکاری سازمان‌های دیگر ذکر کرد که توفیقات خاصی اتفاق افتاده، همچنین طراحی استاندارد‌های ملی و بین‌المللی که تاکنون تدوین نشده بود توسط این دانشگاه طراحی و تدوین شده است.)

توسعه برنامه‌های ارتباط با صنعت و ایجاد کلنیک عارضه‌یابی در صنعت هم توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان برنامه‌ریزی شده و در دست اجراست و دانشگاه آزاد به‌عنوان دبیرخانه ارتباط با صنعت استان هرمزگان شناخته شده است.

گرایش به هوش مصنوعی و توسعه کاربرد‌ها در حوزه‌های پزشکی

آنا: برنامه‌ها و اولویت‌های سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان چیست؟

رنجبر: دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در حوزه‌های مختلف پژوهش، فناوری و نوآوری، آموزشی و مهارتی، پزشکی، امور مدارس، فرهنگی و دانشجویی، توسعه و عمرانی برنامه‌هایی را مبتنی بر سند تحول تنظیم کرده است.

توسعه برنامه‌های ارتباط با صنعت و ایجاد کلنیک عارضه‌یابی در صنعت توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان برنامه‌ریزی شده و در دست اجراست و دانشگاه آزاد به‌عنوان دبیرخانه ارتباط با صنعت استان هرمزگان شناخته شده است

در حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری دنبال کیفیت و کمیت‌بخشی به فعالیت‌های پژوهشی، رشد در تعداد مقالات، توسعه مجلات، توسعه دانشکده‌های موضوع محور، مرتبط‌سازی فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان به برنامه‌های علمی و پژوهش‌های کاربردی است.

همچنین در حوزه فناوری و نوآوری، گرایش به هوش مصنوعی و توسعه کاربرد‌ها و آموزش آن و تلاش درراستای توسعه دانش هوش مصنوعی خواهد بود.

از سوی دیگر توسعه مراکز رشد و واحد‌های فناور و برقراری ارتباط مؤثر با صنعت و پیشتازی در حوزه فناوری و نوآوری در استان هرمزگان از جمله برنامه‌های پیش رو است.

در حوزه آموزشی و مهارتی، کیفیت‌بخشی به آموزش، جذب هیئت علمی متخصص مورد نیاز، توسعه مدارس عالی مهارتی و دانشکده‌های دانشی مدنظر است.

در حوزه پژشکی، توسعه رشته‌های پژشکی، توجه بیشتر به کیفیت آموزشی، تأمین تجهیزات مورد نیاز در اولویت قرار گرفته است.

در حوزه امور مدارس سما؛ توسعه کمّی و کیفی مدارس، رشد جذب دانش‌آموز، تقویت ارتباط مؤثر بین دانشکده تعلیم و تربیت و مدارس (به عنوان عرصه)، آموزش هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن در مدارس موردنظر است.

در حوزه فرهنگی دانشجویی؛ توسعه خوابگاه‌های دانشجویی، رفع مسائل و مشکلات خوابگاهها، اجرای برنامه‌های فاخر و موثر فرهنگی، ارتقای جایگاه استان در حوزه‌های فرهنگی، توسعه ورزش‌های انفرادی، گروهی و ورزش‌های همگانی مورد نظر است.

در حوزه توسعه و امور عمرانی؛ افزایش سهم درآمد‌های غیرشهریه‌ای، پایدارسازی درآمدها، شروع به ساخت سالن ورزشی واحد بندرعباس، آغاز به احداث خوابگاه دختران واحد بندرعباس، تکمیل مجتمع تجاری اداری مروارید، شروع به ساخت ساختمان مرکز سیریک، شروع به ساخت دو مدرسه جدید در شهر بندرعباس و شروع فعالیت عمرانی مسکن کارکنان از جمله مهمترین برنامه‌های این حوزه است.

آنا: برنامه‌های خاص و در دست اجرای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان چیست؟

رنجبر: برنامه‌های متعددی در حوزه‌های مختلف طراحی و اجرای آنها شروع شده و در حوزه عمرانی پروژه‌های مختلفی در دست اجراست که تأثیر شگرفی بر آینده دانشگاه خواهد داشت؛ ازجمله تکمیل پروژه تجاری اداری مروارید بندرعباس، مدارس سما و سالن ورزشی.

در حوزه سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان برنامه‌هایی از قبیل ساخت شناور تجاری آموزشی لندینگ کرافت ۴۵۰ تنی است که با آغاز سال جدید فعالیت‌های ساخت آن آغاز خواهد شد، این شناور قرار است با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین، تحولاتی چشمگیر در عرصه حمل‌ونقل دریایی کشور ایجاد کند، این پروژه نه‌تنها به افزایش ظرفیت‌های اقتصادی هرمزگان کمک خواهد کرد، بلکه گامی ارزشمند در راستای توسعه صنعت دریایی ایران به شمار می‌آید.

در حوزه کشاورزی و شیلات گام‌های مهمی برداشته شده و برنامه‌های مختلقی برای توسعه نخیلات واحد حاجی‌آباد، گلخانه‌های واحد رودان و طرح پرورش میگو در واحد قشم انجام خواهد شد.

آنا: مهم‌ترین دستاورد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در سال ۱۴۰۳ را ذکر کنید.

رنجبر: خروج تمامی واحد‌ها و مراکز آموزشی از زیاندهی و افزایش سودآوری استان هرمزگان، اتمام فعالیت عمرانی ساختمان مرکز بستک و مدرسه حاجی‌آباد با بهره‌گیری از ظرفیت خیّرین، رفع نقص عمرانی و تاسیساتی اغلب ساختمان‌ها و خرید تجهیزات مورد نیاز، رشد جذب دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی به‌خصوص در مقطع کارشناسی واحد بندرعباس به بیش از ۴۷ درصد رشد را شاهد بوده‌ایم.

ارتقای اعضای هیئت علمی به مرتبه‌های علمی بالاتر (در طولی یک سال تقریباً به اندازه چهار دهه فعالیت دانشگاه)، طراحی استاندارد‌های ملی سازمان ملی استاندارد کشور و طراحی استاندارد بین‌المللی در حوزه فلزات و الکترومغناطیس و نمایه شدن مجله دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در پایگاه علمی Scopus از دیگر دستاوردهاست.

انتهای پیام/

ارسال نظر