بورس در ۱۴۰۴ به کدام سمت و سو میرود؟ /اثربخشی سرمایه گذاری برای تولید در بازار سرمایه

حمید میرمعینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، گفت: بازار سرمایه پس از فعالیت دولت چهاردهم و همچنین تغییر سیاستگذاریها، از ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳، روندی رشد را تجربه کرد و تا اواسط بهمن ماه همین سال شاهد رشد ۴۰ درصدی بودهایم، اما اتفاقات سیاسی و اقتصادی اعم از ریاست ترامپ و سیاستگذاریهایش باعث التهاب سیاسی جدید شد که شرایط سیاسی تاثیر مستقیم بر نوسانات بازار بورس میگذارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه با توجه به نامگذاری سال، گفت: سرمایه گذاری برای تولید لازمه توسعه و بهبود بازار سهام است. چراکه بازار سرمایه از مولفه های تقویت کننده استقبال می کند.
وی تصریح کرد: هر زمان حال تولید خوب باشد بازار روال طبیعی و استاندارد را در مسیر رشد خواهد داشت.
کاهش نوسانات بورس
وی ادامه داد: بورس در ماههای اخیر ۱۴۰۳، پس از بهبود شرایط سیاسی کشور نوسانات کمتری را تجربه کرد، اما مجدد با استیضاح همتی، در وضعیت سخت و روندی منفی قرار گرفت و سرمایهگذاریهای که از اواسط آبان ما تا اوایل بهمن ماه سال گذشته جذب شده بود از بورس خارج و بازار دچار انفعال جدید شد؛ در ادامه باید دید که وزیر اقتصاد جدید چه برنامه و سیاستهای برای اقتصاد و بازار بورس به همراه خود به کابینه دولت خواهد آورد!
چرا آرامش از بازار گرفته شد
میرمعینی اظهار کرد: تحریمهای اعمال شده بر اقتصاد کشور وضعیت خطرناک و اثرات منفیای ایجاد کرده است و در سوی دیگر بازار طلا و ارز دچار التهاب گستردهای شدهاند که به نوعی بازار سهامی شرکتهای بورسی در مرز ارزندهای قرار گرفتهاند ولی باتوجه به ابهام درشرایط سیاسی بورس دچار نوسان شده است که اگر آرامش و ثبات سیاسی بر کشور حاکم شود انتظار میرود شاخص بازار بورس تغییر و در مرحله رکورد شکنی صعودی قرار بگیرد.
کارشناس بازار بورس تصریح کرد: پس از هماهنگیهای لازم در جهت اهداف سیاسی، باید بازار محاسبه در رصد شرایط اقتصادی و سیاسی قرار بگیرد و دولت در این راستا برای بهبود وضعیت ناترازی کشور گام مهم برخواهد داشت که در نهایت موجب مشخص شدن جهت بازار بورس خواهد شد، اما در حال حاضر چشم اندازی روشن و پایداری وجود ندارد.
واقعیت مهم در مسیر بورس
میرمعینی در رابطه با تاثیر سیاست بر بازار بورس،گفت: واقعیت قابل توجه و مهم در رابطه با نوسانات بازار بورس این است که تصمیمات و اتفاقهای سیاسی به صورت گسترده بر این بازار تاثیر میگذارد چرا که بازار سرمایه بر اساس ارزش و منافع آتی به سوی جلو حرکت میکند.
چشم انداز بازار سرمایه در سال جدید
وی در پایان عنوان کرد: باید در سال جدید با ریسک سیاست و سیستماتیک ناشی از قیمت سهام، ارزش گذاری ها دراین بازار مشخص شود تا جهت بازار مثبت و جاماندگی سالهای گذشته جبران و اوضاع اقتصادی مثبت خواهد شد. در غیر این صورت در سال۱۴۰۴ چشم اندازی مثبت برای بازار بورس دیده نمیشود.
انتهای پیام/