۱۱/ فروردين /۱۴۰۴
رئیس شبکه رشد فراگیر و توسعه پایدار:

مرگ خاموش ۵۰ هزار نفر براثر آلودگی هوا/ پسماندسوزی‌ها موجب افزایش سرطان خواهد شد

مرگ خاموش ۵۰ هزار نفر براثر آلودگی هوا  پسماندسوزی‌ها موجب افزایش سرطان خواهد شد
رئیس شبکه رشد فراگیر و توسعه پایدار گفت: آلودگی هوا سالانه ۵۰ هزار مرگ خاموش درپی دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، پریچهر شاهسوند رئیس شبکه رشد فراگیر و توسعه پایدار با حضور در استودیوی برنامه «درمسیراندیشه» تغییرات اقلیمی را موضوعی جهانی دانست که بحران‌های طبیعی بسیاری را درپی داشته است. همه این‌ها نشأت گرفته از دستکاری در طبیعت است؛ چراکه می‌گویند با طبیعت باید کنار آمد والا طبیعت انتقامی سخت از انسان خواهد گرفت و این یک حقیقت است.بر اساس یک اظهار نظر مهم، می‌گویند طبیعت از جامعه جهانی انتقامی سخت می‌گیرد و امروز شاهد آن هستیم؛ اما با کمال تاسف در مقابل محیط زیست، غول‌های اقتصادی را داریم که ایستادگی در برابر آن‌ها به سختی میسر است.

این فعال حوزه زنان ادامه داد: این‌ها منافع شخصی را بر منافع ملی، عمومی و جهانی ترجیح می‌دهند؛ کنفرانس‌های بین المللی چندین سال امضا می‌شود ولی عملیاتی نمی‌گردد. بنده در کنفرانس ریو حضور داشتم که بحث بر سر تغییرات آب و هوایی و نزول بلا‌های بسیار برسر بشریت بود ولی چین و هند و امریکا زیر بار نمی‌رفتند و هراس داشتند که اگر کارخانه‌های فرسوده و کربن سوزی‌ها را کاهش دهند، بسیاری حوزه‌های اقتصادی از بین رفته و منجر به انقلاب شود.

شاهسوند بحث اکوسیستم و برهم خوردن آن را موجب چالش‌های بسیاری دانست و افزود: کشور‌ها درپی سود‌های بیشتر هستند و لذا سلطه خود را افزایش می‌دهند.از طرفی زغال سنگ چین به سمت افغانستان در حرکت است که در آلودگی محیط زیست بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

وی با اعتقاد بر اینکه کشور‌ها و سیاست مداران و نیز اندیشمندان، به خوبی به آسیب‌های این آلودگی‌ها اشراف دارند ولی اراده‌ای بدین منظور وجود ندارد، گفت: آلودگی هوا در سال ۵۰ هزار مرگ خاموش درپی دارد.تعطیل شدن‌های مرتب مدارس و ادارات و... را شاهد هستیم و اعلام می‌شود کودکان، افراد سالخورده و... از منازل خارج نشوند و این‌ها نشانه قهر طبیعت است که باعث آن، خود ما هستیم.

شاهسوند در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌و‌گو با اشاره به آسیب‌های دکل‌ها در سطح شهر اظهار کرد: افراد بسیاری از این مسئله دچار بیماری می‌شوند ولی این مباحث به دست فراموشی سپرده می‌شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی تاکید کرد: ما یک کره زمین در اختیار داریم که برای حفظ بقا و ادامه نسل، باید بکوشیم این زمین را به بهترین شکل حفاظت کنیم. گسترش بیابان در عدم حفظ خاک اتفاق می‌افتد که نتیجه آن حاشیه نشینی است. مردم از نبود آب رنج می‌برند و لذا حاشیه نشین می‌شوند و بر بهداشت محیط تاثیر می‌گذارند. حاشیه نشینان در کلان شهر تهران ۱۶ میلیون نفر هستند.

شاهسوند خاطرنشان کرد: ورود اتباع هم طی یکی دو سال اخیر بی رویه بوده است و طبیعتا بیشتر در حاشیه شهر‌ها ساکن هستند. این افراد از امکانات متوسط هم برخورردار نیستند که منجر به آلودگی بهداشت محیط خواهند شد.این روند پسماند‌ها را پدید می‌آورد که فاقد مدیریت صحیح است؛ حتی پسماندسوزی‌ها موجب افزایش سرطان خواهد شد و این مقوله‌ای نیست که دولت از آن بی اطلاع باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر