حل مشکلات کشور را نباید منوط به مذاکره با آمریکا کرد

«محسن پاکآیین» کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با خبرگزاری آنا، درباره مواضع دوگانه ترامپ در مذاکره با جمهوری اسلامی ایران و تداوم بدعهدیهای ایالات متحده در قبال کشورمان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب دست دولت و وزارت خارجه را در مذاکره با همه کشورها باز گذاشتهاند ولی مذاکره با آمریکا را ممنوع اعلام کردند و رژیم صهیونیستی را هم که ما به عنوان کشور به رسمیت نمیشناسیم و رژیمی اشغالگر و جنایتکار محسوب میشود.
وی با طرح این پرسش که چرا مقام معظم رهبری مذاکره با آمریکا را ممنوع اعلام کردهاند، افزود: مذاکره با آمریکا به نفع ملت ایران و منافع ملی نیست و از سوی دیگری با اجماعی که در داخل در این رابطه به وجود آمده میتوان پی برد همه در مورد به صلاح نبودن مذاکره با آمریکا پی بردهاند و انجام آن را به معنای به خطر افتادن امنیت و منافع ملی میدانند.
پاکآیین بیان کرد: اینکه ترامپ بارها پیشنهاد مذاکره با ایران را بر زبان میآورد، به معنای آن نیست که او نیت خیر دارد بلکه این فرد خواستار تضعیف امنیت ملی، آسیب زدن به منافع ملی و دستاوردهای ۴۶ ساله جمهوری اسلامی ایران است؛ به عبارت بهتر از قبال مذاکره میخواهد ایران را محدود کند.
وی ادامه داد: ایران یکبار با غرب و آمریکا مذاکره کرد و نتیجه آن برجام شد، اما در آخر ترامپ با قلدری برجام را پاره کرد؛ در صورتی که جمهوری اسلامی به همه تعهدات برجامی خود عمل کرده و حتی بارها آژانس آن را مورد تأکید قرار داده بود ولی در نهایت ترامپ برجام را کنار گذاشت و اعلام کرد که خواهان مذاکره مجدد با ایران حول مسائل جدیدتر است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال ساخت سلاح هستهای نیست، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در این باره فتوایی را صادر کردهاند و این نشان از حسننیت جمهوری اسلامی ایران دارد و اینکه ما به دنبال استفاده صلحآمیز از فناوری هستهای هستیم و حتی با وجود اینکه بدعهدی غرب و آمریکا و عدم اجرای تعهدات برجامیشان بارها اثبات رسیده ولی باز هم جمهوری اسلامی در ان پی تی باقی مانده و به تعهدات پادمانی خود عمل میکند، البته ترامپ دچار یک فهم غلط شده و این فهم غلط آن است که او فکر میکند عمل به مفاد ان پی تی وظیفه جمهوری اسلامی است؛ در صورتی که اصلاً وظیفه نیست و به راحتی پس از خروج آمریکا از برجام و نبود حسننیت در طرف اروپایی میتوانستیم از آن خارج شویم.
پاکآیین اظهار کرد: ترامپ به دنبال گنجاندن مسائل فراپادمانی و دیگر مسائل که اصلاً هیچ ارتباطی به موضوع هستهای ندارند، در مذاکرات است و گمان میکند که با قلدری و رجزخوانی میتواند جمهوری اسلامی ایران را وادار به نشستن سر میز مذاکره کند. ایران از مذاکره ترسی ندارد ولی مذاکرهای که براساس احترام و درک منافع متقابل باشد نه اینکه یکطرفه انجام پذیرد. هیچگاه ما از مذاکره فرار نکردهایم بلکه از آن هم استقبال کردهایم ولی نه به هر قیمتی. در شرایط کنونی بهتر است تمامی نخبگان و رسانهها از دولت حمایت کنند و اجماعی را که پیرامون مواضع اخیر رهبر معظم انقلاب به وجود آمده حفظ کنند.
وی در پایان گفت: حل مشکلات کشور را منوط به مذاکره نکنیم و از اینکه دولت درصدد حل مشکلات اقتصادی با مشارکت مردم برآمده خود جای تقدیر دارد و باید از راهی که دولت در پیش گرفته حمایت جدی کرد. به جای تمرکز بر مذاکره با آمریکا بهتر است به دنبال کشف فرصتهای جدید در عرصه سیاست خارجی باشیم و اینکه از ظرفیتهای فعلی مانند بریکس، شانگهای، قراردادهای راهبردی با چین و روسیه و روابط با همسایگان و ... بهره برد.
انتهای پیام/

آیتالله خاتمی: مذاکره با آمریکا در شأن ملت ایران نیست
