پروژه ۸۱ میلیون پوندی بریتانیا برای پیشبینی فجایع اقلیمی

نقاط تغییر اقلیمی زمانی رخ میدهند که دمای جهانی فراتر از یک استانه مشخص حرکت کند و منجر به تغییرات غیرقابل بازگشت در سیستم اقلیمی شود. این برنامه پنجساله بر روی دو نقطه تغییر بالقوه حیاتی، تمرکز دارد: فروپاشی ورقه یخی گرینلند که باعث افزایش چشمگیر سطح دریاها خواهد شد و فروپاشی جریانهای اقیانوسی اطلس شمالی که میتواند تغییرات جهانی در بارشهای جوی ایجاد کرده و به شدت به تامین غذای جهانی آسیب بزند.
کاهش پایداری جنگل بارانی آمازون و ورقه یخی غربی قطب جنوب
به گزارش گاردین، دانشمندان از قبل سیگنالهایی را شناسایی کردهاند که نشان میدهد سیستمهایی مانند جنگل بارانی آمازون و ورقه یخی غربی قطب جنوب در حال کاهش پایداری هستند. با این حال، پیشبینی دقیق زمان فرا رسیدن این نقاط تغییر هنوز چالشبرانگیز است. این برنامه قصد دارد با جمعآوری دادههای دقیقتر از اقیانوسها و یخچالهای طبیعی و توسعه مدلهای کامپیوتری پیشرفته این شکاف را پر کند.
یکی از پروژهها شامل توسعه ناوگانی از پهپادهای کوچک، سریع و با قابلیت برخواست و فرود عمودی است که از انبارهای رباتیک مستقر میشوند و دادههای بهتری از گرینلند جمعآوری میکنند. در عین حال، تیمهای دیگر روی دستگاههای خودکاری کار میکنند که در اقیانوس حرکت کرده و دادههای مربوط به جریانهای اقیانوسی اطلس شمالی را ثبت میکنند.
استفاده از پلانکتونها برای ردیابی تغییرات اساسی در اقیانوس
یکی دیگر از تیمها پلانکتونها را به عنوان «ضربان اقیانوس» در نظر گرفتهاند. این تیم دستگاههای تصویربرداری هولوگرافی پلانکتون را که با هوش مصنوعی یکپارچه شدهاند؛ به کشتیها، رباتهای زیردریایی و حتی نهنگها متصل خواهند کرد. این دستگاهها به ردیابی تغییرات اساسی در اقیانوس کمک خواهند کرد.
پروفسور تیم لنتون از دانشگاه اکستر، رهبر یکی از تیمهای Aria تاکید کرد که حتی اگر جلوگیری از نقاط تغییر غیرممکن باشد، یک هشدار زودهنگام زمان ارزشمندی به جامعه خواهد داد تا برای تاثیرات احتمالی آماده شود. او افزود: «این هشدار انگیزه بزرگی برای جهان خواهد بود تا اقدامات اقلیمی را تسریع کند.»
آمادگی جهان برای تغییرات اقلیمی
دکتر راینهارد شیمان از دانشگاه ریدینگ اظهار داشت که پیشبینی نقاط تغییر اقلیمی یکی از بزرگترین چالشهای علمی است. با این حال همکاری تیمهای مختلف از زوایای متفاوت و استفاده از فناوریهای نوین، این برنامه را به فرصتی منحصربهفرد برای مقابله با بحران اقلیمی تبدیل کرده است.
این پروژه جسورانه بریتانیا نه تنها به درک بهتر از نقاط تغییر اقلیمی کمک خواهد کرد، بلکه میتواند جهان را در برابر تهدیدات آینده آمادهتر کند. با ترکیب فناوریهای پیشرفته و همکاری چند رشتهای، این برنامه امیدواریبخش است که بتوانیم از فجایع اقلیمی آینده جلوگیری کنیم یا حداقل برای آنها آماده شویم.
انتهای پیام/