روز سخت پرزیدنت/ از «نه به دیکتاتوری» تا «نه به ثروتمند غیرمنتخب»

به گزارش خبرگزاری آنا، صدها معترض با تجمع در مرکز شهر لانگ بیچ واقع در لسآنجلس از سیاستهای دونالد ترامپ سکاندار جدید کاخ سفید و نقش ایلان ماسک کارآفرین حوزه فناوری در دولت او انتقاد کردند.
«او رئیسجمهور من نیست» مضمون اصلی این اقدام اعتراضی بود که همزمان با روز رئیسجمهور برگزار شد و در آن، مردم معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آنها شعارهایی با محتوای استیضاح ترامپ و خیانت ماسک به چشم میخورد، مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.
نارضایتی از تعجیل ترامپ به امضای انبوه فرامین اجرایی از زمان بازگشت به کاخ سفید در کانون این تجمع قرار داشت؛ بهویژه فرامینی که به بازبینی سیاستهای کشور در باب تغییرات اقلیمی، نظام مهاجرت و حق باروری و سقط جنین مربوط میشود.
در این میان، یکی از معترضان با کنایه به اینکه رفتار ترامپ شبیه یک پادشاه است تا رئیسجمهور، گفت: من به دموکراسی باور دارم، نه فاشیسم.
یکی دیگر از معترضان گفت: اصلاً ایلان ماسک کیست که بخواهد جایگاهی در این دولت داشته باشد.
ماسک در دولت دوم ترامپ مسئول «سازمان کارآمدی دولت» موسوم به «دوج» شده که قرار است هزینههای دولت فدرال را کاهش دهد.
این تجمع نمونهای از صدها اعتراضی بود که همزمان با روز رئیسجمهور در گوشه و کنار آمریکا ازجمله در واشنگتن دیسی و مقابل ساختمان کنگره برگزار شد.
بسیاری از این تجمعات به همت جنبش ۵۰۵۰۱ شکل گرفت- گروهی متشکل از سازمانهای مردمنهاد که هدف خود را حراست از قانون اساسی و پایان دادن به سوءاستفاده از قدرت اجرایی عنوان میکنند.
«نه به میلیاردرها»، «نه به فاشیسم»، «نه به پادشاه در کاخ سفید»، «نه به دیکتاتوری»، «ماسک باید برود» و همچنین اعتراض به «نسلکشی در غزه» ازجمله شعارهایی بود که بهدفعات از گلوی معترضان خارج شد.
بحرانی به نام ماسک
نگاههای منتقد از وقتی روی ماسک خیره ماند که مجله بریتانیایی تایم در تصویر روی جلد یکی از شمارههای خود او را به تصویر کشید که بهجای دونالد ترامپ روی صندلی رئیسجمهور آمریکا نشسته بود.
این شایعه تا آنجا پیش رفت که ایلان ماسک هفته پیش با حضور غیرمنتظره در کاخ سفید این موضوع را رد کرد که او هدایتکننده جریانی برای «تصرف خصومتآمیز» دولت است و از طرحهای خود برای کاهش هزینهها دفاع کرد.
بلافاصله بعدازاین موضعگیری، ترامپ دستوری را امضا کرد که به سازمان کارآمدی دولت قدت بیشتری برای کاهش نیروی کار فدرال داد. او به مدیران سازمانهای دولتی حکم کرد که با درخواستهای دوج همکاری کنند.
سازمان کارآمدی دولت با انتقاد حزب دموکرات روبهرو شده که آن را به عدم شفافیت متهم میکند. اقدامات دوج همچنین با شکایات حقوقی در دادگاه روبهرو شده است.
در چشم معترضان، انتخاب ماسک بهعنوان رئیس سازمان کارآمدی دولت، «تهدیدی برای دموکراسی» و «تثبیت قدرت در دستان ثروتمندان» به حساب میآید.
نگرانی اصلی این است که تمرکز ثروت و قدرت در دست گروه کوچکی از نخبگان حاکم به قانونگریزی آنها منجر شود.
غزه در کانون اعتراضات
«نسلکشی در غزه ازاینجا آغاز شده است» ازجمله شعارهای معترضانی بود که روی صحبتشان با دولتمردان کنگره بود.
جمله «ما مجرم هستیم» اذعان به شرمساری جامعه آمریکا از همدستی قانونگذاران با رژیم صهیونیستی در جنایت علیه مردم فلسطین است و نشان میدهد افکار عمومی غرب هرگز کابوس غزه را فراموش نمیکند.
انتهای پیام/