بررسی علل ماندگاری فارغالتحصیلان در آمریکا
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه ادامه گزارش مهاجرت تحصیلی دانشجویی در جهان با هدف بررسی میزان ماندگاری و رسوب دانشجویان مهاجر در کشور آمریکا پس از فارغالتحصیلی از سوی دکتر سیدمهدی سیدی، رئیس کارگروه نخبگان کمیسیون، ارائه شد.
این گزارش ضمن ارائه آماری از تعداد دانشجویان دکتری شاغل به تحصیل رشتههای زیر علوم پایه و مهندسی در آمریکا از سال 1987 تا 2009، این نکته نیز مورد اشاره قرار گرفت که تعداد ویزاهای موقت و تعداد کل دانشجویان خارجی در این بازه زمانی روند افزایشی داشته و یکی از علل این افزایش تعداد کم دانشجوی دکتری آمریکایی در حوزه علوم پایه و مهندسی و نیاز به جذب دانشجو بهویژه در این حوزه است.
در این گزارش اعلام شد درصد اقامت موقت دانشجویان دکتری در حوزه علوم و مهندسی در آمریکا که دکتری خود را در سال 2004 دریافت کردهاند، در بازه زمانی سالهای 2005 تا 2009 به تفکیک کشورها در آسیای شرقی، اقیانوسیه، اروپای شرقی، قاره آمریکا و کشورهای آسیای غربی ارائه شد.
از 9439 نفر دانشجوی دکتری در حوزه علوم پایه و مهندسی از کشورهای مختلف دنیا که در سال 2004 موفق به اخذ درجه دکتری از دانشگاههای آمریکا شدهاند، 62 درصد آنها در سال 2009 در آمریکا مقیم بودهاند.
کشور آمریکا با سیاستگذاری کلان و برنامهریزی مدون درصدد افزایش نیروی تحصیل کرده و مورد نیاز خود بهویژه در حوزه علوم پایه و مهندسی است و همچنین وجود بازار کار، درآمد بالا، تنوع آب و هوایی، تنوع شرایط اجتماعی و ... از دیگر عوامل ایجاد انگیزه ماندگاری در فارغ التحصیلان دکتری در آمریکا است.
در ادامه اعضای کمیسیون به بیان نظرات خود مبنی بر لزوم توجه به سیاستهای کلان کشورهای مطرح و موفق در جذب سرمایه انسانی، ایجاد بانک اطلاعاتی و ایجاد یک مرکز برای رصد آمار دانشجویان و فارغالتحصیلان ایرانی خارج کشور، رعایت استانداردهای بینالمللی در نظام آموزش عالی و وجود سیستمهای نظارت و ارزیابی به منظور ارتقاء کیفیت دانشگاهها پرداختند.
انتهای پیام/