تنها در جنگلهای آمازون بیش از ۴۰۰ میلیارد درخت وجود دارد!

به گزارش خبرگزاری آنا، جنگلهای بارانی آمازون با بیش از ۴۰۰ میلیارد درخت بزرگترین منطقه جنگلی جهان محسوب میشود و نقش کلیدی در حفظ تعادل آبوهوایی و تنوع زیستی کره زمین ایفا میکند. این منطقه وسیع که حدود ۶ میلیون کیلومتر مربع را در بر میگیرد، خانه بیش از ۱۶ هزار گونه گیاهی مختلف است. با این حال، این اکوسیستم بینظیر با تهدیدهای جدی مانند جنگلزدایی، تغییرات اقلیمی و فعالیتهای ناپایدار انسانی روبهرو است.
جنگلزدایی در آمازون که عمدتاً به دلیل گسترش کشاورزی، دامداری و استخراج معادن صورت میگیرد، تأثیرات مخربی بر پایداری آب و هوا و کاهش تنوع زیستی دارد. طبق گزارش شبکه اطلاعات جغرافیایی-اجتماعی آمازون (RAISG)، در یک دوره پنج ساله، آمازون ممکن است تا ۲۳.۷ میلیون هکتار از جنگلهای خود را از دست بدهد، که تقریباً برابر با مساحت کل انگلستان است. این میزان از دست دادن جنگل، باعث افزایش انتشار گازهای گلخانهای میشود و توانایی جنگل در تنظیم چرخههای آب و هوا و حمایت از گونههای گیاهی و جانوری را نیز کاهش میدهد.
بر اساس مطالعهای که در مجله نیچر منتشر شده، تنها ۲۲۷ گونه فراگیر (به معنی گونههایی که بخش زیادی از جمعیت منطقه را تشکیل میدهد) حدود نیمی از کل درختان آمازون را تشکیل میدهند. این یافته نشان میدهد که اگرچه آمازون از تنوع زیستی بالایی برخوردار است، اما تعداد کمی از گونهها نقش مهمی در اکولوژی این منطقه ایفا میکنند. از دست دادن این گونههای فراگیر میتواند تأثیر گستردهای بر کل اکوسیستم داشته باشد. نیکلاس بوئرز (Niklas Boers) از موسسه تحقیقات آثار آب و هوایی پوتسدام و دانشگاه فنی مونیخ در یک پژوهش اعلام کرد: «جنگلهای بارانی آمازون در حال از دست دادن قابلیت ترمیم پذیری خود هستند.»
ابزاری به نام شمارنده درختان قطعشده (Felled Tree Counter) وجود دارد که توسط ساخته شده، به صورت لحظهای تعداد درختانی که در بخش قانونی آمازون برزیل قطع میشوند را تخمین میزند. این ابزار با استفاده از هشدارهای روزانه جنگلزدایی از مؤسسه ملی تحقیقات فضایی (INPE) و ضرب آن در تعداد درختان در هر هکتار، رقمی تخمینی از میزان جنگلزدایی ارائه میدهد. این ابزار نشان میدهد که جنگلزدایی با چه سرعتی در حال وقوع است و نیاز به اقدامات فوری برای حفاظت از این منطقه حیاتی را برجسته میکند.
تحقیقات نشان میدهد که حدود یک-پنجم از جنگلهای بارانی آمازون در مقایسه با سطوح قبل از صنعتی شدن از بین رفته است. دادههای ماهوارهای جدید نشان میدهد که این جنگل توانایی خود برای بازیابی از تخریب ناشی از خشکسالی، آتشسوزی و جنگلزدایی را از دست میدهد و نقطه اوج بحران نزدیکتر از همیشه است.
انتهای پیام/
