۲۹/ فروردين /۱۴۰۴
11:08 15 / 11 /1403

نگاهداری: باید توجه ویژه به قدرت نرم جمهوری اسلامی داشته باشیم/ مشارکت ۳ هزار نخبه در تهیه پیش‌نویس ایران آینده

نگاهداری: باید توجه ویژه به قدرت نرم جمهوری اسلامی داشته باشیم  مشارکت ۳ هزار نخبه در تهیه پیش‌نویس ایران آینده
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: باید حکمرانی شبکه‌ای و مردمی را بتوانیم با حداکثر ظرفیت پیش ببریم. نتیجه متفاوت نیاز به تحول در حکمرانی دارد. باید توجه ویژه‌تر به قدرت نرم جمهوری اسلامی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری آنا، «بابک نگاهداری» رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه ۱۵ بهمن) در نشست «برنامه ملی هم آفرینی ایران آینده» که در سالن امام خمینی (ره) این مرکز برگزار شد، اظهارکرد: مباحثی که امروز ارائه می‌دهیم یک بعد آن این است که اصحاب رسانه کمک کنند برای ایجاد یک خیزش هم افرینی ایران آینده در عموم مردم. از طرف دیگر ما رسانه‌ها را به عنوان همیار ایران آینده می‌بینیم در کنار رسالت خبری که ایفا می‌کنید به عنوان یک ایرانی، در هرجایی که ابزار و فرصتی در دستتان است تلاش حداکثری خود را داشته باشید.

وی افزود: چشم انداز ۱۴۰۴ امسال به پایان می‌رسد و از سال بعد باید بر چشم انداز جدیدی از ایران آینده تمرکز کنیم و تصویرسازی کنیم. در شرایط فعلی دشمنان ایران اسلامی یک تمرکز ویژه‌ای کردند که ایران را بدون آینده نشان دهند و با تخریب دستاورد‌های ایران در ۴۶ سال گذشته در حال گرفتن غرور ملی ما هستند و هم به نوعی در حال القای بی آیندگی ایران، قشر جوان را تشویق به مهاجرت می‌کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: بنابراین ارائه تصویر محرک برای جوانان کشور و ایرانیان از ایران ۱۴۰۴ یک الزام راهبردی است. چون جامعه‌ای که اکثریت آن تصویر مثبتی نسبت به آینده داشته باشند یک جامعه شکوفا می‌شود و اگر این ذهنیت وجود نداشته باشد انگیزه و شور و حرکت از جامعه گرفته می‌شود؛ بنابراین وقتی ما حرکت می‌کنیم از یک تصویر ایران هم آفرینی یک حاکمیت ملی درست می‌کنیم، حاکمیتی که مدبر است با مردمی که تحول خواه هستند. وقتی یک جامعه تصمیم می‌گیرد که کاری را انجام دهد هم مردم و مدیران آن دنبال تحول و یک ایران آینده بهتری هستند.

نگاهداری ادامه داد: اگر بخواهیم ایران ۱۴۰۴ باشد نیازی به چشم انداز آینده نیست. ما در مرکز پژوهش‌ها از سال ۱۴۰۱ برنامه ریزی‌های زیادی را کردیم برای برنامه ملی هم آفرینی ایران آینده کردیم و در این مدت ۱۵ برنامه در مرکز پژوهش‌ها برگزار کردیم و تعدادی برنامه در تهران و استان‌ها برگزار کردیم. نزدیک ۵۰ مصاحبه اکتشافی تخصصی با خبرگان در تراز انجام دادیم و از نگاه آنها هم بتوانیم ایران آینده را احصا کنیم.

وی تأکید کرد: ۱۱ نشست تخصصی با سیاستمدان، اصحاب رسانه، هنرمندان، کارگردانان انجام دادیم و تا الان ۳ پیش نویس از هم آفرینی ایران آینده تا الان گردآوری شده است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس اضافه کرد: در این برنامه ملی می‌خواهیم با کمک رسانه‌ها یک خیزش ملی را در مرحله دوم کار برای جلب مشارکت حداکثری نخبگان و جوانان و مردم برای تکمیل برنامه ملی هم آفرینی ایران آینده انجام می‌دهیم. این پیش نویس سوم را امروز منتشر خواهیم کرد و انشاالله ۵-۶ اسفند می‌خواهیم با حضور مسئولین مرحله بعدی کار را رقم بزنیم.

نگاهداری گفت: در این مدت با برگزاری نشست‌ها مختلف، نقد‌های محتوایی و جاری سازی نسبت به ایران ۱۴۰۴ سعی کردیم نقد کارشناسی کنیم تا این مسیر را برای چشم انداز خود اصلاح کنیم.

وی ادامه داد: نوشتن متون و اسناد اداری خیلی راهگشا نیست، باید به سمت تصویرسازی و برندسازی از ایران آینده و ارائه تصویر‌های هم آفرین برای ایران آینده درست کنیم. در شست‌هایی که با خبرگان و نخبگان داشتیم بجای اینکه یک خط پایان مطلوبی را ارائه دهیم بیشتر به قابلیت‌ها و صلاحیت‌ها تمرکز کنیم برای ساخت ایران آینده.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس اظهارداشت: ۳ مرحله در ایران آینده دیده‌ایم، مرحله اول ۵ ساله است و چالش‌ها و ناترازی‌هایی که مانع تحقق چشم انداز ایران آینده است را رفع کنیم تا ۱۰ سال تمرکز ما با استفاده از ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد و از گذشته داریم به عنوان پیشران تمرکز کنیم و از ۱۵ سال به بعد روی شکوفا کردن استعداد‌ها و ظرفیت‌های جدید تمرکز خواهیم کرد.

نگاهداری تأکید کرد: ما تقریباً یک برنامه ریزی ۵ - ۱۰  و ۱۵ ساله برای ایران آینده داریم. در این ۲ سال تقریبا ۳ هزار نفر از نخبگان و خبرگان در این هم آفرینی ملی ایران آینده به ما پیوستند. الان یک جامعه ۳ هزار نفری نخبگان با ما همکاری می‌کنند. مجموعه این تصاویری که نخبگان در این مدت ارائه دادند ۵ تصویر شد و با ارائه این ۵ تصویر می‌خواهیم اعتماد دانشگاهیان و نخبگان را جلب کنیم.

وی گفت: در این مدت هم با وزارت علوم، مجمع تشخیص و همه دانشگاه‌های کشور در دولت قبلی مکاتبه و از آنها درخواست مشارکت کردیم. این ۵ تصویر ایران بزرگ، ایران مردمی، ایران نوآوری، ایران ثروت و ایران تاب آور است، اینها ۵ تصویر ایران آینده است. همه کسانی که در این مدت با ما مشارکت داشتند متفق القول هستند که مسیر پیشرفت ایران باید مبتنی بر ژنتیک سرزمین پارس باشد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه با همت اصحاب رسانه اگر بتوانیم منشور هم آفرینی ایران آینده را تبدیل به گفت و گوی اجتماعی کنیم موفق خواهیم شد، افزود: از ۲ سال قبل گفت‌و‌گو محور و مشارکت جو سعی کردیم این سند را تهیه کنیم.

نگاهداری تصریح کرد: در بحث چالش‌ها و موانع پیش روی ایران آینده است. یکی از این چالش‌ها مشارکت گریزی ادارات ما است. سازمان‌های ما فرهنگ مشارکت گیری از مردم را خیلی بر نمی‌تابند. شکل گیری یک ایده پیشران ایران آینده است که در ذهن مردم یک وفاق ملی ایجاد کنیم. یک بخشی از مدیران کشور ایستانگری دارند نسبت به جهان آینده.

وی بیان کرد: ما سیستم اداری و بروکراسی ما یک بخشی از آن دست بروکرات‌های سنتی است اینها درکی از تحولات دنیا ندارند و متاسفانه در عصر سنتی مانده‌اند. ما باید با نگاه به تحولات آینده حرکت کنیم. یکی از مشکلات ما این است که می‌خواهیم سند ملی و چشم انداز را بنویسیم می‌خواهیم تمام آرزو‌های خود را در این سند بگنجانیم و تقسیم کار ملی انجام نمی‌دهیم، یعنی مردم، حکمرانی و تشکل‌های اجتماعی در آن نقشی ندارند. اسناد ملی ما هم با پروژه‌های ملی ما همخوانی ندارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه الان صحبت از تصاویر ایران آینده مشکل است، نخبگان ما هیچ نگاه مشترکی نسبت به آینده ندارند و این هم یکی از موارد مشکلات ما است، اظهارداشت: جمع بندی ما در این ۲ سال این شد که بحث نوسازی حکمرانی ما بود. باید به سمت حکمرانی شبکه‌ای و مردمی را بتوانیم با حداکثر ظرفیت پیش ببریم. نتیجه متفاوت نیاز به تحول در حکمرانی دارد. باید توجه ویژه‌تر به قدرت نرم جمهوری اسلامی داشته باشیم.

 

این خبر تکمیل می شود...

انتهای پیام/

ارسال نظر