دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نگاهی به آثار تئاتر فجر ؛

برشی از زندگی واقعی بازیگران تئاتر در نمایش «همت بلند جنابعالی»

برشی از زندگی واقعی بازیگران تئاتر در نمایش «همت بلند جنابعالی»
«همت بلند جنابعالی» نمایشی به کارگردانی محمدحسن علمایی است که در ژانر اجتماعی برای بزرگسالان تولید شده و در جشنواره تئاتر فجر به اجرا در آمد.
کد خبر : 954317

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر سوم بهمن ماه سال جاری در میان استقبال مردم از نمایش‌های صحنه‌ای و خیابانی کار خود را آغاز کرد. یکی از اجرا‌های صحنه‌ای که در نخستین روز از جشنواره در تئاتر شهر تالار سایه به روی صحنه رفت، نمایش «همت بلند جنابعالی» به نویسندگی تارا ارژنگی و کارگردانی محمدحسن علمایی بود.

این نمایش که در ژانر اجتماعی – بزرگسال تولید شده است، برشی از زندگی روزانه یک زوج جوان و اهل هنر را نشان می‌دهد که به دلیل مواجهه با چالش‌هایی در شغل بازیگری، زندگی زناشویی آن‌ها درگیر مشکلاتی شده است و رنگ و بوی دیگری گرفته است.

زندگی در سکوت

نمایش‌هایی با این مضمون تاکنون بسیار اجرا شده است، اما به دلیل اینکه چالش‌های این حوزه اهمیت بالایی دارد، به این موضوع پرداخت شده و چالش‌های آن به تصویر کشیده شده است. در این نمایش ما شاهد زندگی یک زوج در حمام خانه شان هستیم، چراکه به دلیل مشکلاتی که مرد داستان در کار بازیگری خود پیدا کرده بود و از این فضا طرد شده، امکان تامین معاش را نداشته و مجبور به زندگی مخفیانه و کاملا مسکوت هستند.

این زوج جوان به دلیل عدم پرداخت اجاره خانه شان به مدت سه ماه در حمام خانه استیجاری خود مستقر شدند  تا صاحب خانه متوجه حضور آن‌ها نباشد و بدهی خود را طلب کند و تمام مدت ۵۵ دقیقه داستان در حمام خانه این زوج جوان می‌گذرد.

مرد داستان هر چیزی را نمی‌پذیرد، حتی زمانی که زن ، واقعیت‌های زندگی شان را به او نشان می‌دهد. ما در این نمایش شاهد روایت کوتاهی از زندگی و شرایط سخت بازیگران تئاتر و چالش‌هایی که قطعا در ابتدای راه تا به انتها با آن مواجه هستند، خواهیم بود؛ یعنی می‌توان گفت این نمایش تلاش دارد تا این واقعیت تلخ را به مخاطبان ارائه کند.

برشی از زندگی واقعی بازیگران تئاتر در نمایش «همت بلند جنابعالی»

زندگی در شرایط سخت

شرایط این زوج به قدری سخت است که مرد حتی در تامین ساده‌ترین مسائل از جمله خرید‌های ابتدایی منزل و ... بپردازد و زن نیز در تمام داستان نگرانی‌های زندگی را در چهره خود نشان می‌دهد.

در ادامه نمایش ما شاهد این خواهیم بود که شرایط سخت این زوج به قدری زیاد می‌شود که عرصه زندگی را برای آن‌ها تنگ می‌کند و دعواهایشان مدام بالا می‌گیرد، مرد علت این دعوا‌ها را واقعیت زندگی شان و پذیرش آن چه در زندگی شان می‌گذرد، نمی‌داند و گردن چشم و نظر می‌اندازد. زن، اما واقع گرایانه‌تر به دنبال راه‌هایی برای بیرون آمدن از این شرایط می‌گردد چراکه اعتقاد دارد زندگی آن‌ها همچون زندگی دو موش در یک لانه است؛ چراکه نه ارتباطی با محیط خارجی و دیگر آدم‌ها دارند و نه می‌توانند به راحتی با یکدیگر صحبت کنند و زندگی نرمال داشته باشند؛ چراکه ترس در تمام لحظات بر وجود آن‌ها حاکم است، ترس از شنیده شدن و دیده شدن و در نهایت رفتن از همین لانه موش.

در پرده های پایانی، اما دیگر زمان طغیان و فوران احساسات این زوج رسیده بود، چراکه دیگر از این همهمه‌ها و آرام راه رفتن ها، ترس‌ها و ناامیدی‌ها خسته شده بودند و هر دو به یکباره همه چیز را کنار گذاشته و دیگر سکوت نکردند، فریاد‌های خورده شده خود را رها کردند .

گفتنی است، چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانی‌پور، امروز سوم بهمن کار خود را آغاز کرد و تا ۱۳ بهمن ادامه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب