دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نیم قرن پیشرفت اقتصاد در برابر تحریم‌ها/۸

شناسایی تهدید و فرصت‌های صنایع در ۴ دهه/ شرط خروج تولید از وضعیت گلخانه‌ای مشخص شد

شناسایی تهدید و فرصت‌های صنایع در ۴ دهه  شرط خروج تولید از وضعیت گلخانه‌ای مشخص شد
دبیرانجمن تولیدکنندگان سیمان گفت:‌ باید پله پله یارانه را حذف کرد و بتوان سرمایه‌گذاری‌ها را افزایش داد. همه باید درک کنیم که گذر از شرایط یارانه‌های کنونی سخت است، اما همه باید تحمل کنند تا از این وضعیت گلخانه‌ای خارج شویم. تولید با حذف یارانه‌ها از شرایط گلخانه‌ای خارج می‌شود.
کد خبر : 954090

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، نرخ ارز در هفته‌های اخیر تحولات و نوسان‌های قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده است آنگونه که دبیرانجمن کارفرمایان صنعت سیمان در این باره می‌گوید بسته به این که صنایع تا چه میزان وابسته به واردات مواد اولیه باشند یا آنکه صادرکننده محصول نهایی باشند از افزایش نرخ ارز‌ها آسیب خواهند دید یا سود خواهند برد. به گفته او در صورت کاهش وابستگی صنایع به مواد اولیه خارجی افزایش نرخ ارز نه تنها موجب آسیب به صنایع نخواهد شد بلکه باعث افزایش رقابت‌پذیری و عرضه مناسب‌تر محصولات در بازار‌های جهانی نیز خواهد شد.

علی اکبر الوندیان دبیرانجمن کارفرمایان صنعت سیمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا در پاسخ به این پرسش که افزایش نرخ دلار برای صنعت سیمان تهدید است یا فرصت، گفت: همانند شمشیر دو لبه افزایش قیمت ارز می‌تواند برای صنایع از جمله صنعت سیمان هم فرصت و هم تهدید باشد. شرکت‌های صادراتی عمدتا در کنار مرز‌ها هستند و به دلیل حجیم بودن و هزینه‌های حمل بالا تولیدکنندگانی که در مراکز کشور مستقر هستند صادرکننده نیستند، اما برای آن دسته از واحد‌ها که در مرز‌ها هستند و امکان صادرات نیز دارند موجب ارزآوری بالا می‌شود. برای شرکت‌هایی که صادرکننده نیستند و نیازمند واردات تکنولوژی و قطعات هستند هزینه زیادی تحمیل می‌شود.

وی گفت:‌البته باید این جراحی اقتصادی به تدریج ایجاد شود و همه چیز به قیمت‌های واقعی نزدیک شود که از جمله آنها قیمت انرژی است هم در بخش خانگی و هم صنایع و البته سطح حقوق و دستمزد‌های مردم نیز باید متناسب با نرخ‌های انرژی واقعی اصلاح شود تا توان و قدرت خرید وجود داشته باشد.

حذف یارانه سیمان نقشی در افزایش قیمت مسکن ندارد

دبیرانجمن تولیدکنندگان سیمان درباره مقاومت‌هایی که درباره خروج سیمان از قیمت‌گذاری دستوری وجود دارد، تصریح کرد: این مقاومت‌ها توجیهی ندارد، چون سیمان تنها ۲ درصد در قیمت تمام‌شده مسکن سهم دارد و حذف یارانه صنایع سیمانی نقشی در افزایش قیمت مسکن نخواهد داشت و نباید با این هدف که قیمت مسکن را کاهش داد به برخی از صنایع یارانه داد.

نیاز صنایع به برق و گاز پایدار

صنعت سیمان

وی تاکید کرد:‌صنایع به برق و گاز و انرژی پایدار نیاز دارند و دولت باید سرمایه‌گذاری‌ها در این بحث را افزایش دهد و از ان سو یارانه‌ها را نیز به تدریج حذف و نرخ‌های انرژی را به قیمت‌های واقعی نزدیک کند. طبیعی است قیمت محصولات کارخانجات نیز باید از شرایط تعیینی و دستوری خارج شود و نرخ حقوق و دستمزد‌ها نیز متناسب با این تغییرات اصلاح شود در این صورت است که از شرایط بحرانی خارج خواهیم شد.

تهدید صنایع وابسته به واردات از افزایش نرخ ارز

الوندیان گفت:‌برخی از واحد‌های صنعتی نیازمند واردات مواد اولیه یا تجهیزات هستند و افزایش نرخ ارز می‌تواند برای آنها تهدید محسوب شود. در مجموع عقب نگه داشتن ارز یا هر محصول یا کالایی تبعاتی دارد که به تدریج خود را نشان خواهد داد.

دبیرانجمن تولیدکنندگان سیمان گفت:‌باید پله پله یارانه را حذف کرد و بتوان سرمایه‌گذاری‌ها را افزایش داد. تا توجیه بازگشت سرمایه نیز وجود داشته باشد.همه باید درک کنیم که گذر از شرایط یارانه‌های کنونی سخت است، اما همه باید تحمل کنند تا از این وضعیت گلخانه‌ای خارج شویم. تولید با حذف یارانه‌ها از شرایط گلخانه‌ای خارج می‌شود.

وی به عمر بالای کارخانجات سیمان نیزاشاره کرد و افزود: نکته ظریفی وجود دارد قیمت سیمان را برای جلوگیری از افزایش قیمت تمام‌شده مسکن به صورت دستوری پائین نگه داشته‌ایم در نتیجه توان و نقدینگی این صنعت پائین است و کسی هم خارج از صنعت مایل نیست تا در به روزرسانی تکنولوژی‌های تولید سرمایه‌گذاری کند. شرکت‌های بورسی نیز باید ۹۰ درصد سود خود را توزیع کنند که به معنای کمبود نقدینگی است.

الوندیان عنوان کرد: کارخانجات کنونی سیمان منشاء اروپایی دارندو خطوط خوبی هستند، اما باید به‌روزرسانی شوند تا میزان مصرف سوخت نیز در آن‌ها کاهش یابد و دولت نیز اذعان دارد که تسهیلاتی باید در اختیار آنها قرار بگیرد. بیش از ۹۰ درصد قطعات کارخانجات سیمان در داخل تهیه می‌شود و البته کشور‌هایی مانند المان و چین صاحب تکنولوژی‌های به روز در این صنعت هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب