دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 بهمن 1403 - 11:25

عارف: محوریت برنامه هفتم توسعه، بخش خصوصی و بنگاه‌های بزرگ است

عارف: محوریت برنامه هفتم توسعه، بخش خصوصی و بنگاه‌های بزرگ است
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر این که مبنای ما رسیدن به سند چشم انداز است، گفت: اگر بخواهیم در میان کشورهای پیشرفته جایگاهی داشته باشیم راهی جز توسعه بخش خصوصی و بنگاه های بزرگ نداریم.
کد خبر : 953503

به گزارش خبرگزاری آنا، محمدرضا عارف روز دوشنبه در همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران خطاب به شرکت کنندگان در این همایش گفت: بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی کشور، مرهون زحمات شماست و مدیریت عالی کشور انتظار دارد که در فضایی ناهمگون و نامتعادل با بهترین‌های دنیا رقابت کنید.

وی افزود: تجربه چهار دهه گذشته نشان می‌دهد که در مقایسه با بهترین‌های دنیا دستاورد‌های ارزشمندی در مسیر توسعه و پیشرفت کشور و تحقق شعار ما می‌توانیم برداشته‌اید.

عارف تاکید کرد: از کسانی که صلاحیت داشتند، اما برگزیده نشده‌اند عذرخواهی می‌کنیم، ناچاریم بین خوبان یک یا چند خوب‌تر را انتخاب کنیم. این به منزله نادیده گرفتن زحمات سایرین نیست، امسال براساس ۳۳ محور برگزیدگان انتخاب شدند.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: فرهنگ ما، فرهنگ الگو پروری است، در بسیاری از مواقع به جای اینکه به فرزند خود درس بدهیم به او الگو معرفی می‌کنیم. در فرهنگ ما الگو‌ها پیشران و پیشتاز بوده‌اند و انتخاب الگو برای ادامه مسیر بسیار ارزشمند است.

دولت بنگاه دار خوبی نیست؛ نقش تسهیلگر دارد

وی ادامه داد: رقابت اگر در کنار رفاقت قرار گیرد، منجر به رشد می‌شود. کسانی که هدف روشنی دارند و برای رسیدن به هدف روشن خود، نیاز به همگرایی با دیگران دارند، همگرایی بحث مهمی در جهان هستی است، نماد همگرایی یک نقطه است، امروز بر این باوریم که بنگاه‌های بزرگ تلفیق رفاقت و رقابت هستند.

عارف تاکید کرد: در چند دهه ابتدای انقلاب به این موضوع توجه نکردیم که اگر بخواهیم در میان کشور‌های پیشرفته جایگاهی داشته باشیم راهی جز حرکت جمعی و بنگاهی و شرکت‌های بزرگ نداریم، عملکرد ما در مقاطعی در اوایل انقلاب خلاف این بود، به نوعی فردگرایی می‌کردیم، این احساس در اولین برنامه توسعه کشور به بن بست رسید، برنامه اول توسعه نوشته و تصویب شد، اما هیچگاه ابلاغ نشد چرا که مجموعه‌ای از احکام و قوانین واگرا بود و به طور طبیعی ما را به این نتیجه رساند که نیاز به بنگاه بزرگ داریم و دولت هم بنگاه‌دار خوبی نیست و نقش تسهیلگر را دارد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دولت باید نقش تسهیلگر داشته باشد، افزود: این رویکرد از برنامه سوم توسعه دیده می‌شود و اوج آن در برنامه هستم توسعه مشاهده می‌شود که محوریت با بخش خصوصی و بنگاه‌های بزرگ است.

عارف با اشاره به اینکه فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب داریم، ادامه داد: جایگاه بنگاه‌های بزرگ در اقتصاد ملی و روابطی که می‌خواهیم با کشور‌های دیگر داشته باشیم، در پاسخ به مطالبات مردم بسیار مهم است. آیا با تشکیلات دولتی توان پاسخگویی به مطالبات مردم را خواهیم داشت؟

وی افزود: از ۷۰ تا ۸۰ سال پیش ایران را یک کشور ثروتمند تلقی کرده‌اند برای اینکه ما را در این وضعیت نگه دارند در حالی که کل درآمد نفت ما از فروش اسباب‌بازی برخی کشور‌ها کمتر بوده است. برای اینکه ما دنبال صنعت بزرگ نرویم، برای اینکه در بهترین حالت وارد کننده خوبی باشیم.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: به برکت انقلاب اسلامی و حضور مدیران و نخبگان برجسته داخلی این مسیر اصلاح شد و به سند چشم انداز رسیدیم. ما در این منطقه پویا جایگاه اول را درنظر داریم، می‌دانستیم که قرار نیست که کشور‌های منطقه توقف کنند تا ما از آنها جلو بزنیم، با این حال در هدفگذاری رتبه اول را داشتیم. 

عارف اظهار داشت: پس از تصویب سند چشم انداز با بحران‌های تحمیلی فراوانی رو‌به‌رو بوده‌ایم، اما هنر ما انجام کار‌ها در بحران بوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب