دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تاثیر برخورد والدین در سلامت روان فرزندان

تاثیر برخورد والدین در سلامت روان فرزندان
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در نهمین همایش سلامت معنوی اسلامی با تاکید بر اهمیت سلامت معنوی گفت: باید به والدین یاد دهیم با مهر و محبت برخورد داشته باشند تا فرزند هنگام تولد از سلامت روان برخوردار باشد.
کد خبر : 952237

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران در نشست خبری نهمین همایش سلامت معنوی اسلامی که امروز در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد اظهار کرد: از نظر سازمان بهداشت جهانی، سلامت معنوی چهارمین بعد سلامت است. 

وی ادامه داد: حدود ۴۱ سال قبل سلامت معنوی در سازمان بهداشت جهانی تصوین شد و آمریکا و اروپا تدریس این موضوع را آغاز کردند. 

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: تلاش می‌کنیم با حمایت روحانیت آموزش‌ها به مردم در این زمینه باشد. باید به والدین یاد دهیم با مهر و محبت برخورد داشته باشند تا فرزند هنگام تولد از سلامت روان برخوردار باشد و وقتی نوزاد به دنیا می آید روی شکم مادر قرار گیرد تا مهر و محبت مادری در او جای گیرد و احساس لمسی صورت گیرد؛یعنی همه حواس نوزاد در این لحظات تحریک می شود.

در ادامه این نشست حسن ابوالقاسمی رئیس همایش سلامت معنوی اظهار کرد: تلاش می‌کنیم تا دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش نیز به موضوع سلامت معنوی بپردازند. 

وی ادامه داد: سال‌هااست موضوع سلامت معنوی را در مراکز بهداشتی درمانی دنبال می‌کنیم. از سوی دیگر برای داشتن یک زندگی با کیفیت علاوه بر داشتن سلامت جسمی، روانی و اجتماعی باید به سلامت معنوی هم توجه شود. 

ابوالقاسمی افزود: سلامت معنوی تاثیر بسیاری بر سایر ابعاد سلامت دارد. زیرا کسانی که در کنار رعایت مسائل دینی و مذهبی از سلامت معنوی نیز توجه دارند، از کیفیت سلامت جسمی بالاتر و طول عمر بیشتری برخوردارند. علاوه بر آن  رفتار بهداشتی درستی نیز از خود نشان می‌دهند. 

لزوم توجه مراکز درمانی به سلامت معنوی بیماران

وی گفت: صدها کتاب و مقاله در رابطه با این موضوع وجود دارد. لازم است در مراکز درمانی هم به سلامت معنوی بیماران توجه بیشتری شود، زیرا باعث بهبود بیماران  را تسریع می‌بخشد. 

وی گفت: اگر نگاه به موضوع معنویت از دید سلامت باشد، توجه مردم نیز جلب می‌شود. به همین دلیل مجله سلامت معنوی و همچنین کتاب‌های مختلفی در این زمینه چاپ شده است که به راحتی می‌توان به آن ها رجوع کرد. یکی از مصادیق مهم همکاری حوزه و دانشگاه همین موضوع سلامت معنوی است. 

ابوالقاسمی با تاکید بر اینکه موضوع سلامت معنوی حدود ۱۲ سال در فرهنگستان علوم پزشکی مطرح است گفت:  در همایشی که ۳بهمن ماه در شهر مقدس قم برگزار می‌شود، ۶ پنل و ۱۴ سخنران حضور دارند. پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۰۰۰ نفر در این همایش شرکت کنند. 

سلامت معنوی در سنین پایین بسیار مهم است

در ادامه این نشست عباس زاده دبیر همایش سلامت معنوی ادامه داد: موضوع امسال همایش سلامت معنوی اسلامی« اموزش و پروش و رسانه» است. مسئله سلامت معنوی در سنین پایین بسیار مهم و ضروری است. اگر معلمان و دانش اموزان و کتاب‌های درسی و محیط اموزشی از سلامت معنوی برخوردار باشد می توان انتظار سلامت معنوی را در جامعه داشت. به عبارت دیگر هرچه سن افراد کمتر باشد تاثیر گذاری معنویت بیشتر خواهد بود. 

وی گفت: فضای مجازی امروزه به قوی‌ترین رسانه بدل شده؛ بنابراین اگر سلامت معنوی در فضای مجازی بدل شود،  میتوان جوانان را به سمت معنویت راهنمایی کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب