کاهش ۱۷ درصدی سرانه مصرف آب در پایتخت
به گزارش خبرگزاری آنا، در دنیای امروز، مدیریت مصرف انرژی و گسترش استفاده از انرژیهای تجدید پذیر به یکی از اولویتهای اصلی برای دستیابی به توسعه پایدار تبدیل شده است. تهران به عنوان یکی از کلانشهرهای بزرگ جهان، با چالشهای زیستمحیطی، مصرف انرژی و آلودگی هوا روبروست.
در همین راستا علیرضا زاکانی شهردار تهران، با اشاره به برنامههای شهرداری در بخش انرژی گفت: در بخش انرژی به دنبال خالی کردن تهران از انرژی گازی و جایگزین کردن آن با برق مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا هستیم. این امر علاوه بر مزایایی که در حوزه سنجش پذیری مصرف انرژی دارد در بخش پدافند غیرعامل نیز موثر است. زیرا یکی از عوامل خطرآفرین تهران در هنگام وقوع زلزله وجود شبکه گازی است.
وی همچنین با اشاره به ورود شهرداری به انرژیهای تجدید پذیر گفت: در تهران به دنبال بهرهگیری حداکثری از انرژی پاک هستیم، در همین رابطه، اخیرا لایحهای به شورای ششم شهر تهران ارائه دادهایم که مبتنی بر آن در عوارض ساختمانهایی که پنل خورشیدی نصب میکنند، تخفیف در نظر گرفته شود.
این اقدامات نه تنها به کاهش وابستگی به منابع فسیلی و افزایش دسترسی به منابع پایدار انرژی کمک خواهد کرد بلکه باعث کاهش انتشار گازهای آلاینده و گلخانهای نیز خواهد شد.
بهینهسازی مصرف انرژی و آب
از طرفی طبق آمار؛ شهرداری تهران عملکرد ۵۱۷ ساختمان خود را در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی و آب پایش کرده است. این اقدامات شامل تجهیز ۲۲۶ ساختمان به سیستمهای کنترل هوشمند گرمایشی، ۳۳ ساختمان به سیستمهای کنترل هوشمند سرمایشی و ۲۴ ساختمان به سیستمهای کنترل رادیویی پایانه دمندهدار است.
معاینه فنی موتورخانههای ۴۰۰ ساختمان و ممیزی انرژی در ۲۵۳ ساختمان نیز صورت صورت گرفته و این اقدامات منجر به کاهش ۱۷ درصدی سرانه مصرف آب و کاهش ۱.۴۱ درصدی سرانه مصرف انرژی در چهار ماه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.
به نظر میرسد در راستای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، شهرداری تهران در ۶۶ نقطه از مناطق مختلف شهر، مجموعاً ۱۳۲۷ کیلووات نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس نصب کرده است. این نیروگاهها سالانه حدود ۱۹۹۰ مگاوات ساعت برق تولید میکنند و با کاهش ۱۲۸۸ تن انتشار گاز ۲ CO، تأثیر قابل توجهی در بهبود کیفیت هوای شهر داشتهاند.
طبق آمار با هدف تأمین آب گرم مورد نیاز شهروندان، اقدام به نصب و راهاندازی ۵۷۶ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در ساختمانها و بوستانهای شهر کرده است. برآوردها نشان میدهد این اقدامات در مدیریت انرژی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، کاهش سالیانه ۷۷۳ تن گاز CO۲ در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی و ۱۵۱۲ تن گاز CO۲ در حوزه تجدیدپذیرها را به همراه داشته است.
انتهای پیام/