دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1403 - 12:56

عارف: باید از گردشگری به عنوان فرصت دیپلماسی عمومی استفاده کنیم

عارف: باید از گردشگری به عنوان فرصت دیپلماسی عمومی استفاده کنیم
معاون اول رئیس‌جمهور در بازدید از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، با اشاره به اهمیت دیپلماسی عمومی گفت: امروز ایران‌هراسی را در دنیا مطرح کرده‌اند و ما در این حوزه نقش انفعالی داشتیم.
کد خبر : 951795

به گزارش خبرگزاری آنا، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ضمن حضور و بازدید از وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در نشستی با سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری، اظهار کرد: گردشگری یکی از بخش‌های بسیار مهم فرهنگی و اقتصادی کشور است و شما در این عرصه تلاش می‌کنید. شما نکات بسیار ارزشمند و راهبردی را در این جلسه مطرح کردید.

وی ادامه داد: گردشگری یکی از مؤثرترین بخش‌های اقتصادی کشور ما است، به دلایل متعدد و واضح می‌تواند جایگاه دوم را پس از نفت داشته باشد. بخشی است که سرمایه‌ها و منابعی که باید در اختیار داشته باشد را داریم.

معاون اول رئیس جمهور سرمایه‌های بخش گردشگری کشور را میراث نیاکانمان دانست و افزود: در این جلسه به وجود یک میلیون اثر میراثی در کشور اشاره شد، این سرمایه معنوی و بی‌نظیری است که قابل قیمت گذاری نیست. همینطور صنایع دستی که از اهمیت ویژه برخوردار است و شاید هر کدام از سه بخش وزارتخانه ظرفیت یک وزارتخانه را داشتند، اما به دلیل تعامل و اثر متقابلی که بر روی هم داشتند، همچنین ضرورت همگرایی بین آنها در یک چتر به نام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمع شدند.

عارف اظهار کرد: در هر کدام از برنامه‌های توسعه که پس از برنامه سوم تدوین شد، گردشگری حداقل سهم ۲۰ درصدی را در اشتغال به خود اختصاص داد. رویکرد فرهنگی گردشگری به نظرم مهم‌تر از رویکرد اقتصادی گردشگری است.

وی با اشاره به ویژگی‌های گردشگران ایران، ادامه داد: عموم گردشگران سابقه فرهنگی دارند و با نگاه فرهنگی به مفهوم عام به گردشگری در ایران می‌آیند. به محیطی می‌آیند که همه مزایایی که در کشور‌های مختلف در اختیار آنها خواهد بود را یکجا خواهند دید.

تنوع فرهنگی در همه نقاط کشور همه سلایق به تمدن ایران را جذب می‌کند

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه هیچ کدام از نقاط کشورمان مزیت‌های فرهنگی و میراثی برتر از دیگر نقاط نیست، بیان کرد: کدام نقطه از کشور‌ها می‌توان از مزایای گردشگری حذف کرد؟ تنوع میراثی در بخش‌های مختلف ایران انواع و اقسام سلایقی را که به تمدن غنی ایران علاقه دارند را جذب می‌کند.

عارف افزود: تمدن غنی ایران به نحوی است که حتی کشور‌هایی که در اطراف آن زندگی می‌کنند به آن افتخار می‌کنند. یکی از مسئولان تراز اول یکی از کشور‌ها به من می‌گفت من عاشق ایران هستم و می‌خواهم بیایم و به تنهایی در روستا‌ها با مردم آنها صحبت کنم، زیرا تمدن را در آنها می‌بیند.

وی بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه رشد ۸ درصد را در نظر گرفته‌ایم، هرچند که گردشگری می‌تواند از نظر اقتصادی بسیار مفید باشد؛ شما باید سهم خود را مشخص کنید، اما اگر در مقوله گردشگری فقط به اقتصاد محدود شویم، ظلم است چه بسا بیش از سهم اقتصادی مقوله فرهنگی سهم دارد.

معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: در سال‌های گذشته در دانشگاهمان کنفرانس‌های برجسته‌ای را برگزار می‌کردیم و سعی می‌کردند در هر کنفرانس چندین استاد صاحب نام غربی را دعوت کنم، عموماً وقتی به کشور‌های خودشان برمی‌گشتند، صد در صد نظرشان نسبت به ایران تغییر می‌کرد؛ این را دانشجویان ایرانی که با این اساتید در ارتباط بودند مطرح می‌کنند. آنها به سفیر ایران تبدیل می‌شدند و ابایی نداشتند که در هر جمع و فرهنگی از فرهنگ و تمدن ایران تعریف کنند.

چهره‌های فرهنگی مطرح نسبت به ایران‌هراسی منفعل بودند

عارف به دیپلماسی عمومی اشاره کرد و افزود: امروز ایران‌هراسی را در دنیا مطرح کرده‌اند و ما در این حوزه نقش انفعالی داشتیم. به ویژه چهره‌های فرهنگی و تأثیرگذار ما نقشی را که باید در رابطه با فرهنگی بودن انقلاب و خدمات آن همچنین ویژگی‌های جامعه ایرانی، ایفا می‌کردند، انجام ندادند. نتیجه آن این است که افراد ساده این تبلیغات را بر ضد ایران باور می‌کنند اگر یک روز وارد ایران شوند وارد یک جهنم شده‌اند و عذاب می‌کشند.

وی افزود: باید از گردشگری به عنوان یک فرصت برای دیپلماسی عمومی استفاده کنیم. فرض کنید ما را به عدم رعایت حقوق بشر محکوم می‌کنند، کسی این کار را می‌کند که هیچ باوری به حقوق بشر ندارد. امروز رفتار غرب را در غزه می‌بینیم و این اوج تمدن غرب است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب