دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 دی 1403 - 14:30

اتحادیه اروپا در واکنش به ادعا‌های ترامپ درباره گرینلند در شوک و نگرانی‌اند

اتحادیه اروپا در واکنش به ادعا‌های ترامپ درباره گرینلند در شوک و نگرانی‌اند
مقام‌های اروپایی واکنش‌های همراه با شوک و نگرانی را به ادعاهای اخیر رئیس جمهور منتخب آمریکا درباره منطقه گرینلند نشان داده‌اند.
کد خبر : 951557

به گزارش خبرگزاری آنا، ادعا‌های اخیر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب آمریکا درباره منطقه گرینلند با واکنش همراه با خشم و نگرانی مقام‌های اروپایی مواجه شده است.

ترامپ روز سه شنبه در سخنانی استفاده از اقدامات نظامی یا اقتصادی برای کنترل گرینلند و کانال پاناما را رد نکرده و این دو حوزه را برای «امنیت اقتصادی» کشورش لازم دانست.

وی قبلاً هم در اظهار نظر‌های مختلفی به جزیره گرینلند که متعلق به دانمارک است ابراز علاقه کرده بود. ترامپ در ماه دسامبر در سخنانی مدعی شد که به نفع امنیت ملی و آزادی در جهان است که ایالات متحده آمریکا کنترل گرینلند را به عنوان یک ضرورت مطلق در دست گیرد.

مقام‌های اروپایی با واکنش‌های همراه با شوک و نگرانی به این گونه اظهارات و تهدید‌های رئیس جمهور منتخب آمریکا واکنش نشان داده‌اند.

کمیسیون اروپایی  در پاسخ به تهدید ترامپ مبنی بر اعمال «تعرفه‌های بسیار بالا» بر دانمارک در صورت امتناع کپنهاگ از واگذاری گرینلند، تأکید کرد که «آماده است در صورت لزوم از منافع خود در تجارت و سایر موضوعات دفاع کند».

«پائولا پینیو»،   سخنگوی کمیسیون اروپایی در پاسخ به این سوال که آیا اتحادیه اروپا قبل از اتخاذ موضع قاطع‌تر، «منتظر فرود تفنگداران دریایی آمریکایی در گرینلند» می‌ماند، با طفره‌روی پاسخ داد: «تهدید‌های زیادی وجود داشته که به نتیجه نرسیده‌اند».

سخنگوی اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، در واکنش به ادعاهی ترامپ درباره این منطقه در این باره گفته است: ما نمی‌خواهیم به هر سوال فرضی پاسخ دهیم.

پینیو در عین حال گفت که اروپا مشتاقانه منتظر همکاری با دولت آینده ایالات متحده بر روی یک دستور کار قوی ترانس آتلانتیک هستند. وی افزود: اولویت ما این است که تا آنجا که ممکن است راه‌های همکاری را با دید اهداف استراتژیک مشترک آماده کنیم.

دولت فرانسه هم نسبت به بازگشت به قانون قوی‌ترین‌ها هشدار داده است.

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه در  واکنش به ادعاهی ترامپ به صراحت گفته است: اتحادیه اروپا اجازه نخواهد داد که سایر کشور‌ها مرز‌های مشترک را زیر سوال ببرند. بارو نسبت به بازگشت به عصری هشدار داد که در آن فقط حق قوی‌ترین‌ها مهم است.

بارو، وزیر امور خارجه فرانسه همچنین با اشاره به دخالت‌های ایلان ماسک در مسائل داخلی اروپا گفت: اگر کمیسیون اتحادیه اروپا قادر به محافظت از اروپا در برابر مداخله در انتخابات نیست، باید به کشور‌های عضو این اختیار را بدهد که خودشان این کار را انجام دهند.

«استفن هبستریت»، سخنگوی دولت آلمان هم در واکنش به ادعا‌های ترامپ درباره گرینلند در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد: براساس منشور سازمان ملل متحد، مرز‌ها نباید تغییر کنند.

«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان هم در یک کنفرانس رسانه‌ای به اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب آمریکا درباره آینده گرینلند واکنش نشان داد.

صدر اعظم آلمان در این باره گفت که تخطی ناپذیری مرز‌ها برای هر کشوری، صرف نظر از اینکه در شرق یا غرب باشد، صدق می‌کند. شولتز گفت: مرز‌ها نباید با زور جابه جا شوند. این اصل معتبر بوده و اساس نظم صلح ما است.

«آنیتا هیپر»، سخنگوی «کایا کالاس»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در یک نشست خبری در بروکسل در این خصوص و در واکنش به اظهارات ترامپ گفت: حاکمیت کشور‌های عضو اتحادیه اروپا باید همیشه مورد احترام قرار گیرد.

یک سخنگوی دولت فرانسه هم طرح‌های ترامپ را محکوم کرد و آن را «شکلی از امپریالیسم» خواند.

مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک، هم تاکید کرد: گرینلند فروشی نیست و در آینده نیز برای فروش نخواهد بود. فردریکسن گفت که آینده جزیره باید توسط بیش از ۵۶۰۰۰ ساکن آن تعیین شود.

وی در تلویزیون دانمارک گفت: ما باید آرام بمانیم و به اصول خود پایبند باشیم.

گریلند با جمعیت ۵۶ هزار نفری دولت محلی خود را دارد و همچنان در ائتلاف با پادشاهی دانمارک است. این کشور تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود و سپس تحت قانون اساسی دانمارک به طور کامل با این کشور ادغام شد و مردم آن شهروند دانمارک محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب