رد ادعاهای بیاساس رئیسجمهور فرانسه در مورد ایران
به گزارش خبرگزاری آنا، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با رد ادعاهای اخیر رئیسجمهور فرانسه در مورد جمهوری اسلامی ایران، این ادعاها را بیاساس، متناقض و فرافکنانه توصیف کرد و خواستار تجدید نظر فرانسه در رویکردهای غیرسازنده خود در قبال صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: تهدید فوری و واقعی برای صلح و ثبات منطقهای رژیم اشغالگر اسرائیل است که با برخورداری از حمایت همهجانبه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، علاوه بر تداوم اشغالگری و نسلکشی در فلسطین اشغالی، دامنه تجاوز و توسعهطلبی نظامی خود را به صورت مستمر به کشورهای مختلف منطقه گسترش داده است. جای تاسف بسیار است که رئیس جمهور فرانسه به جای مواخذه رژیمی نسلکش و آپارتاید که سران آن تحت تعقیب دیوان بینالمللی کیفری قرار دارند، انگشت اتهام به سمت کشوری که همواره منادی صلح و احترام به اصول حقوق بینالملل بوده است دراز میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با مردود دانستن ادعای رئیسجمهور فرانسه در مورد برنامه هستهای ایران، تاکید کرد که فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران در چارچوب قوانین بینالمللی و تحت نظارت دقیق و مستمر آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و طرح ادعاهای خلاف واقع از سوی دولتی که خود از انجام تعهدات برجامی سر باز زده و از سوی دیگر نقش عمدهای در دستیابی یک رژیم نسلکش به تسلیحات هستهای و کشتار جمعی داشته است، آشکارا فرافکنانه و مزورانه است.
بقایی با یادآوری موضع ثابت و اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت حلوفصل مسالمتآمیز منازعه اوکراین، ادعای تکراری مداخله ایران در منازعه اوکراین را رد کرد و تصریح نمود: اینگونه اظهارات غیرمسئولانه به مثابه تحریف واقعیات و تلاش در جهت اختفای نقش مخرب بازیگران اصلی بحرانساز در جهان میباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز تعجب و تاسف از اظهار نگرانی رئیسجمهور فرانسه نسبت به تعاملات ایران با کشورهای آفریقایی گفت: کشورهایی که دارای سابقه استعمارگری خشن در آفریقا هستند نمیتوانند با همان ذهنیت برای کشورهای مستقل آفریقایی و دیگر ملتها تعیین تکلیف کنند. بقائی تصریح کرد روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آفریقایی بر اساس احترام متقابل و حرمتگذاری نسبت به حاکمیت ملی و استقلال سیاسی تکتک کشورهای آفریقایی بنا نهاده شده و مبتنی بر «اصول حقوق بینالملل درباره روابط دوستانه و همکاری میان دولتها بر اساس منشور ملل متحد» برای نیل به منافع متقابل میباشد.
ناگفته نماند که «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه، در جمع سفرای این کشور، مدعی شده بود: ایران چالش استراتژیک و امنیتی اصلی فرانسه و اروپا است و تسریع برنامه هستهای ایران ما را تقریباً به نقطه بی بازگشت می رساند.
او در ادمه این ادعا گفته بود: برنامه هستهای ایران به نقطه بدون بازگشت نزدیک شده است و اگر پیشرفتی با تهران حاصل نشود، کشورهای اروپایی باقیمانده در برجام باید به فکر بازگرداندن تحریمها علیه جمهوری اسلامی باشند.
انتهای پیام/