قیمت گذاری دارو غیر منطقی است
به گزارش خبرنگار آنا؛ محمد عبدهزاده، رئیس هئیت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی در نشست خبری فدراسیون اقتصاد سلامت اظهار کرد: وقتی دولت به دلیل محدودیت نتواند منابع مالی را تامین کند، مراکز درمانی هم نمیتواند خدمات با کیفیت ارائه کنند و به تبع این ناترازی به صنعت دارو و تجهیزات نیز منتقل میشود.
ویبا بیان اینکه یکسری تکالیف وجود دارد که هریک از آنها مسئولیت خود را دارند، وظیفه دولت عمل به تعهدات خود مانند پرداخت حق بیمه شهروندان به بیمهها است. وظیفه صنایع هم تامین تجهیزات پزشکی و دارویی است، افزود: در حال حاضر وضعیت بیمارستانها خوب نیست و وقتی مطالبات پرداخت نشود، آنها همنمیتوانند مطالبات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را پرداخت کنند.
عبده زاده ادامه داد: مطالبات ما ۳۴ هزار میلیارد تومان در حوزه دارو و ۲۰ هزار میلیارد تومان در حوزه تجهیزات پزشکی است.
او بیان کرد: یک میلیارد و ۹۰۰ هزار دلار برای دارو اختصاص داده شده است که ۸۰۰ میلیون دلار آن به دلیل اینکه شرکتهای دارویی نتوانستند ریال آن را تامین کنند ابطال شد.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی گفت: قیمت گذاری بر دارو غیر منطقی است، مثلا یک پماد را بین ۹ تا ۱۰ هزار تومان قیمت گذاری میکنند، اما قیمت تیوب آن بدون محتوای داخل آن نزدیک ۱۵ هزار تومان است و این عملا تولید این کالا را غیر منطقی میکند.
وی یادآور شد: قیمتگذاری متناسب با تورم است و باید بر این اساس قیمت دارو یا کالای پزشکی را تعیین کنند.
مهدوی، رئیس انجمن شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت نیز با بیان اینکه تغییر نرخ ارز میتواند یک شمشیر دولبه باشد و هم فرصت و هم تهدید برای شرکتهای دانشبنیان ایجاد میکند، گفت: این شرکتها امکان صادرات داشتی و در نتیجه ارز آوری بیشتری دارند.
وی افزود: یکی از تهدیدهای این حوزه نیز تامین نقدینگی است در نتیجه افزایش هزینهها را در پی دارد.
مهدوی بیان کرد: پیشنهاد ما این است که در صورت افزایش تغییر نرح ارز یا دولت بستههای جدیدی برای آنها تعریف کند یا اینکه آنها را در شرکتهای بزرگ ادغام کرده تا در مقابل تلاطمات بازار تاباور باشند.
انتهای پیام/