قیمتگذاری دارو و تجهیزات پزشکی خود زنی وزارت بهداشت است
به گزارش خبرنگار آنا، ابولفتح صانعی، رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی در نشست خبری فدراسیون اقتصاد سلامت، با بیان اینکه بیمههای پایه بدترین مشتریهای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هستند، گفت: مطلبات حوزه تجهیزات پزشکی از دولت و بیمه بالای ۲۲ همت است.
او بیان کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی ما ضمن اینکه به مراکز درمانی کالا میدهیم، خدمات فنی برای این کالاها نیز ارائه میدهیم، که آن هم هزینه خاص خود را دارد. به طوریکه تاخیر در پرداخت مطالبات حوزه خدمات به سه سال هم میرسد و این موضوع نیز خسارت بزرگی برای حوزه تجهیزات پزشکی است.
صانعی در رابطه با وضعیت ارز ترجحی نیز گفت: در این سه سال تجهیزات ضروری از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده میکردند، اما تجهیزات سرمایهای از ارز توافقی استفاده میکردند.
وی ادامه داد: ارز به قیمت واقعی به نفع صنعت تجهیزات پزشکی است اما باید دولت ریال آن را تامین کند. لذا رویکرد باید جلوگیری از عدم تبعات برای مراکز درمانی و بیمار باشد.
صانعی با اشاره فعالیت به بیش از ۱۵۰۰ شرکت تجهیزات پزشکی، گفت: وضعیت حدود ۱۰ درصد شرکتها مناسب است اما سایر شرکتها وضعیت مناسبی ندارند.
او همچمین در رابطه با وضعیت رفع تعهدات ارزی نیز گفت: فرصت رفع تعهدات ارزی ششماهه است. این در حالی است که زمان آماده شدن کالا از ششماه بیشتر میشود، با کمک سازمان غذا و دارو دو ماه به این فرصت افزوده شود.
وی یادآور شد: فرصت شش ماهه برای زمان عادی است. الان که در تحریم هستیم این زمان باید بیشتر باشد تا تامین کننده بتواند کالای خود را وارد کشور کند.
او با انتقاد از قیمتگذاری نیز گفت: وزارت بهداشت با این کار خودزنی کرده و خود به خود موجب خروج برخی از داروها و کالاها از زنجیره تامین و در نتیجه کمبودهای دارویی و تجهیزات پزشکی میشود.
انتهای پیام/