تصاویر نجومی هجدهم دی (۷ ژانویه)
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
تصویر روز ناسا
سرپیچی از جاذبه باید جالب توجه باشد. در تصویر زیر یک سوژه آزمایشی برای تحقیقات بیشتر روی شبیهساز پیادهروی جاذبه ناسا قرار گرفته است. این شبیه ساز در آشیانه در مرکز تحقیقات لانگلی (Langley) قرار دارد. اولین نسخه این شبیه ساز داخل یک محیط کوچک بود. جلوتر یک فضای بزرگتر در مرکز فرود ماه ساخته شد.
تصویر روز APOD
حقوق مادی و معنوی این تصویر به الساندرا ماسی تعلق دارد. عکاس در رابطه با تصویر خود میگوید: سال نو بود و آسمان به دو دلیل قرمز بود. سال جدید به این معنی است که زمین در اول ژانویه، درست قبل از نزدیکترین فاصلهاش به خورشید، به نقطه معمول خود در مدارش بازگشت. اولین درخشش قرمز در سمت چپ یک شفق قرمز بود. این شفق دارای پرتوهای عمودی بود و ناشی از انفجار خورشید بود که ذرات باردار را به جو زمین فشار میداد.
درخشش قرمز دوم در سمت راست احتمالاً یک قوس SAR (شفق قرمز پایدار) بود. این قوس ناشی از رودخانهای از ذرات باردار است که در جو زمین جریان دارد. هر دو درخشش قرمز به نظر میرسند، اما تفاوتهای رنگی جزئی دارند. شفق قطبی از اکسیژن و نیتروژن ساخته شده است، در حالی که قوس SAR احتمالا بیشتر از اکسیژن اتمسفر میآید. این تصویر در ۱ ژانویه در نزدیکی پیوی دی کادور ایتالیا گرفته شده است.
تصویر روز Earthsky
در ۶ ژانویه ۲۰۲۵، ساعت ۵:۴۰ عصر استفان پیکارد از کویسپامسیس، نیوبرانزویک، کانادا این تصویر را ثبت کرد. این تصویر با دوربین ZWO Seestar S۵۰ گرفته شده است. برخی ویرایشهای جزئی برای بحث اشباع رنگ، سایه و بهبود وضوح انجام گرفت.
تصویر روز Astronomy
این تصویر یک سحابی بازتابی را در پرسئوس نشان میدهد. فردی به نام مایکل تلسکو اولین بار آن را رصد کرد. او آن را در حالی یافت که از عکاسان نجومی دیگری مانند جولیان شاپیرو و بری فالز الهام گرفته بود. تلسکو تحقیقات عمیق زیادی انجام داد و یک ناحیه روشن فروسرخ میانی را پیدا کرد که توسط ماهواره نجومی فروسرخ (IRAS) شناسایی شده بود.
یافتن این سحابی کار سادهای نبود. تلسکو بیش از ۳۳.۴ ساعت نوردهی را با استفاده از فیلترهای LRGB با تلسکوپ ۱۲ اینچی انجام داد. نتایج نشان داد که سحابی نور آبی ستارگان داغ و جوان را منعکس میکند. او آن را سحابی اسب رقصان نامید که با سحابی تاریک اسب پرانسینگ در نزدیکی هسته کهکشانی متفاوت است.
انتهای پیام/