لزوم مشارکت همه حوزهها در تحقق اهداف فرهنگی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد
به گزارش خبرنگار آنا، حسین کلانتریخلیلآباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در جلسه شورای فرهنگی این دانشگاه اظهار کرد: هرساله سازمان مرکزی دانشگاه نتایج ارزیابی وضعیت فرهنگی واحدهای دانشگاهی را پس از بررسی در سامانه فرهنگی این سازمان اعلام میدارد. بر این اساس رتبه فرهنگی استان البرز در جایگاه«خیلی خوب» قرار گرفته و نسبت به سال گذشته ارتقا رتبه داشتهایم؛ اما انتظار میرود که با طراحی، برنامهریزی و هدفگذاری دقیق و اجرای برنامههای تأثیرگذار و ماندگار فرهنگی به مرتبه «عالی» دست یابیم.
وی اضافه کرد: همه در مجموعه دانشگاه علاوه بر تعهد اخلاقی و اجرایی، دارای مسئولیت اجتماعی هستیم و باید نسبت به آن احساس تعلق و تعهد داشته باشیم تا بینش تمدنی مقام معظم رهبری در بیانه گام دوم انقلاب را که در برگیرنده خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است به سرانجام مطلوب برسانیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز افزود: در حوزه عفاف و حجاب تلاش بسیاری کشیده شده، فعالیتها و برنامهریزیهای متعدد و مؤثری صورت گرفته؛ اما همچنان جای کار بوده و تا رسیدن به سرمنزل مقصود راه بلندی پیش رو داریم. در این راستا، کنشهای مؤثر بسیاری را در مبحث خانواده محوری میتوان ساماندهی کرد که از آن جمله با دعوت از خانواده دانشجویان و مسئولان دانشگاه، برگزاری جلسات تعامل و گفتمان، بررسی مسائل و مشکلات و ارائه راهکارها بهسوی فردایی روشن گام برداریم.
کلانتری بیان کرد: بودجه فرهنگی دانشگاه در قیاس با سال گذشته دو برابر شده و رشدی ۱۰۰ درصدی را داشته؛ بنابراین بر لزوم کارسازی، تأثیرگذاری برنامههای فرهنگی، داشتن چشماندازها و طرحهای فرهنگی تأکید کرد.
وی با اشاره به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: این سند مبتنی بر اسناد فرادستی به نگارش درآمده که اصلیترین الزامات و اسناد مورد استفاده در تدوین آن برگرفته از رهنمودهای امامین انقلاب حضرت امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب، سند دانشگاه اسلامی، سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، نقشه جامع علمی کشور، برنامههای توسعه کشور بوده و در سند با عنوان مبنای عزیمت از آن یاد شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز مطرح کرد: در سند تحول و تعالی دانشگاه برای تحقق اهداف حوزه فرهنگی، بستههای کاری تعریف شده که برای رسیدن به این اهداف، تلاش حداکثری و مشارکت فعال حوزهها و سطوح مختلف فرهنگی امری ضروری است.
کلانتری توضیح داد: ارتقای تربیت اخلاقی، معنوی و هویتی یکی از بستههای کاری سند تحول و تعالی دانشگاه در حوزه فرهنگی است که از رهگذر تقویت فضائل اخلاقی، باورهای دینی و التزام به مسئولیتهای اجتماعی، ارتقای بینش تمدنی، افزایش روحیه انقلابی، تعلق به آرمانهای انقلاب و هویت ایرانی- اسلامی، نهادینهسازی فرهنگ عفاف و خانواده محوری، رواج سبک زندگی اسلامی – ایرانی و روحیه قناعت و سختکوشی، ارتقای قانونمداری، خردورزی، اعتمادبهنفس و روحیه ایثار و جهاد میتوان بدان دست یافت.
وی ادامه داد: مناسبسازی نظام مدیریتی و رفتار مدیران از منظر اثرات فرهنگی و تربیتی در ارتقای اخلاق، معنویت و هویت اسلامی، توانمندسازی و تقویت نقش سازنده استادان و دورههای آموزشی در ارتقای اخلاقی، معنوی و هویتی، تقویت و حمایت از شبکههای کارآمد و نهادهای دانشجویی برای تحقق الگوی شیوع و انتشار درونزا در بستر فعالیتهای خودجوش فرهنگی و تربیتی و حضور فعال و مؤثر در فضای مجازی از طریق شبکهسازی و تولید محتوای جذاب و اثرگذار ازجمله راهکارهای موجود و پیشنهادی برای رسیدن به اهداف مورد نظر در سند تحول و تعالی دانشگاه هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز اضافه کرد: توسـعه کمی و کیفی فعالیتهای ترویجــی، تبلیغات محیطی و الگوسازی در محیط دانشگاه بــا محور مؤلفههای کلیدی فرهنگی در کنار توجه به نمادها و فضای کالبدی در کارکردهای تربیتی و هویتی و دعوتکنندگی فضاها، تقویت ارتباط اثربخش و تعامل با خانواده دانشگاهیان از منظر حمایتی و بهرهگیری از فرصتهای اثرگذاری فرهنگی و تسهیل ازدواج دانشجویی ارائه تسهیلات رفاهی و خدمات فرهنگی به دانشجویان با هدف ارتقای سلامت روحی و جسمی نیز از دیگر راهکارهای موجود و پیشنهادی برای رسیدن به اهداف مورد نظر در سند تحول و تعالی دانشگاه هستند.
انتهای پیام/