دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1395 - 13:22
معاون اول قوه قضائیه در نشست خبری مطرح کرد؛

گزارش مقدماتی سازمان بازرسی درباره حقوق‌های نجومی آماده شد/ دریافت این حقوق‌ قطعا خلاف عدالت است

معاون اول قوه قضائیه از آماده شدن گزارش مقدمات سازمان بازرسی در خصوص حقوق‌های نجومی و چند ده میلیونی برخی مدیران خبر داد و گفت: این گزارش طی هفته جاری و یا هفته آینده اعلام می‌شود.
کد خبر : 95097

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری خود با اصحاب رسانه درباره برنامه‌های قوه‌قضائیه در هفته قوه‌قضائیه اظهار کرد: در هفته قوه‌قضائیه همایشی با حضور سران سه قوه، مقامات لشکری و کشوری و تعدادی قابل توجهی از دستگاه‌های مختلف و در حضور رسانه‌های عمومی برگزار می‌شود.


وی ادامه داد: در دومین برنامه از این هفته تعدادی از مدیران و مسئولان قوه‌قضائیه خدمت مقام معظم رهبری می‌رسند و گزارشی توسط ریاست قوه خدمت مقام معظم رهبری ارائه می‌شود. در این دیدار از رهنمودهای ایشان استفاده لازم خواهد شد. مسئولان قوه از این ملاقات استفاده بزرگی می‌برند.


اژه‌ای ادامه داد: رسیدن خدمت ولی‌امر مسلمین و بهره‌مندی از سخنان ایشان که از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و با توجه به اینکه این دیدار در ماه مبارک رمضان است و در آستانه افطار صورت می‌گیرد، افطار را خدمت ایشان خواهیم بود. رهنمودهای ایشان که سیاست کلی را براساس قانون اساسی تعیین می‌کند و نظرات ایشان را می‌شنویم که چراغ راه ما برای آینده است.


معاون اول قوه قضائیه به حضور در مرقد امام راحل(ره) و تجدید میثاق با بنیانگذاری جمهوری اسلامی ایران در هفته قوه قضائیه اشاره و تصریح کرد: اعتقاد داریم امام زنده است. در این دیدار می‌رویم با احیاگر شرف اسلامی تجدید پیمان کنیم و بگوییم تا پایان در جهت تحقق آرمان‌های اسلام ناب ایستاده‌ایم، هرگونه سختی را به جان می‌خریم و آمده‌ایم که تجدید پیمان کنیم و بگوییم تا آخر در پیروی از ولی فقیه باقی خواهیم ماند.


وی افزود: هرآنچه که ما داریم از برکت شهدا، ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های آنها است. در هفته قوه قضائیه برنامه در جهت دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان خواهیم داشت. تعداد 255 یا 225 شهید در قوه قضائیه از آیت‌الله بهشتی تا آیت‌الله قدوسی و... داریم. بیش از 5 هزار رزمنده در قوه قضائیه داریم و مجموع شهدا، جانبازان، آزادگان در قوه قضائیه حدود 16 هزار نفر است.


سخنگوی دستگاه قضا به برنامه دیگر قوه قضائیه در هفته پیش‌رو اشاره کرد و گفت: حضور بیشتر در مجامع عمومی مانند مساجد، نماز جمعه، رسانه ملی، گفت‌وگو با رسانه‌های محلی و حضور در میان مردم از دیگر برنامه‌های مسئولان قوه قضائیه است. شنیدن و گفتن با مردم، رساندن نقطه‌نظرات با مردم و استفاده از نقطه‌نظرات آنها از دیگر برنامه‌های مسئولان قوه قضائیه است.


وی افزود: حضور بیشتر مسئولان قوه قضائیه با زیرمجموعه‌های دستگاه قضا نیز از دیگر برنامه‌های این هفته است و ممکن است این حضورها سرزده باشد که البته در طول سال نیز اتفاق می‌افتد اما در هفته پیش رو بیشتر خواهد بود. این حضور مسئولان برای این است که با مردم در دادگستری و سازمانهای وابسته دیدار داشته باشند، راه‌اندازی و اشکالات کار را ببیند.


محسنی اژه‌ای ادامه داد: یکی از مسائلی که در سال 94 روی آن متمرکز بودیم و در سال 95 نیز روی آن تمرکز قرار دارد و قانون اساسی و وجدان انقلابی آن را بر دوش ما گذاشته است بند سوم 156 قانون اساسی است که در آن احقاق حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی‌های مشروع ذکر می‌شود. بنابر این یکی از اولویت‌های ما در سال گذشته و امسال آنچه که مربوط به سلامت جان و روح مردم است، قرار دارد و از ظرفیت مدعی‌العموم در این قضیه می‌توان استفاده و بهره‌برداری کرد.


مبحث دیگری که معاون قوه قضائیه در نشست خبری به آن اشاره داشت راجع به آلودگی هوا بود.


وی با بیان این مطلب که سال گذشته به بازرسی کل کشور دستور داده شد که راجع به آلودگی هوا گزارشی تهیه کنند، خاطرنشان کرد: ریاست سازمان بازرسی کل کشور گزارش اجمالی در رابطه با آلودگی هوا تهیه و خطاب به ریاست جمهور ارسال و در آن گزارش اعلام کرد که یکسری از دستگاه‌ها در رابطه با مساله آلودگی هوا کم و کاستی داشتند و وظیفه خود را به درستی انجام ندادند امسال نیز این موضوع پیگیری خواهد شد.


اژه‌ای ادامه داد: آلودگی زمین و تخریب محیط زیست از دیگر اولویت‌های قوه قضائیه است و مدعی‌العموم در این رابطه باید با حساسیت ویژه اقدام خواهد کرد. قوه قضائیه نسبت به سلامت غذا نیز حساس است. شاهد بودیم که برخی از درمانگا‌ه‌ها و بخشی از بیمارستان‌ها پلمپ شد؛ بسیاری از کسانی که در توزیع مواد غذایی سهل‌انگاری داشتند یا خلافی داشتند دادستان در این زمینه ورود پیدا کرد.


تحقیقات از مسئولان کارخانه کرمانی آغاز شد


وی با اشاره به کارخانه‌ تولید شیری که در کرمان شیر فاسد تولید می‌کرد، اظهار کرد: چند نفر از عوامل آن کارخانه روزهای قبل مورد تحقیق و بازجویی قرار گرفتند و قرار است امروز نیز مسئول آنجا مورد تحقیق قرار بگیرد. ما در رابطه با مصداق‌هایی که مربوط به سلامت جسمی و روحی مردم است نظارت و حساسیت ویژه‌ای داریم. مجاز نیستیم که دست روی دست بگذاریم که فحشا و منکر رواج پیدا کند. طبق قانون اساسی مسئولان باید از هرگونه مظاهر فساد جلوگیری کنند.
دریافت حقوق‌های نجومی قطعا خلاف عدالت است


معاون اول قوه قضائیه به منظور تبیین هفته قوه قضائیه به موضوع حقوق‌های چند ده میلیونی و نجومی مدیران در دستگاه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در این مساله دستگاه‌های دولتی و سازمان بازرسی وارد شدند و متاسفانه حقوق‌های غیرمتعارف و چند ده میلیونی برخی مدیران مسلما خلاف عدل است.


وی با بیان اینکه افراد در ازای کاری که انجام می‌دهند باید دریافتی داشته باشند، گفت: ما نیز قبول داریم که ممکن است دریافتی یک فرد متخصص با فرد غیرمتخصص تفاوت داشته باشد و این اشکالی ندارد اما همان کار تخصصی نیز از لحاظ کمی و کیفی ارزشی دارد و نمی‌توان بدون محاسبه و رعایت عدل هرچقدر خواستیم به خودمان اختصاص دهیم و از روزنه‌های قانونی برای این کار استفاده کنیم زیرا این امر خلاف عدل و عدالت اجتماعی است.


وی اضافه کرد: در همین ارتباط به سازمان بازرسی کل کشور دستور داده شد تا در مرحله اول تحقیق کند و ببیند چه کسانی این رقم‌ها را دریافت کردند؟ چقدر گرفتند؟ و با چه توجیهی دریافت کرده‌اند؟ در حال حاضر سازمان بازرسی کل کشور گزارش مقدماتی آن را آماده کرده و احتمالا طی هفته جاری و یا هفته اینده ارائه می‌شود.
گلایه معاون اول قوه قضائیه از عملکرد بانک‌ها


محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری خود افزود: طی روزهای گذشته موردی را دیدم که برخی سایت‌ها نوشته بودند اعضای یک صندوقی که 3 نفر از آنها بازنشسته بودند و حقوق بازنشستگی از جای دیگر دریافت می‌کردند، بیش از 30 میلیون تومان حقوق ماهانه دریافت کردند و در بین اینها کسی بود که حقوق 57 میلیون تومانی گرفته بود.


وی ادامه داد: همچنین علاوه بر آن برای هر کدام از این افراد 300 میلیون تومان وام با نرخ 4 درصد سود اختصاص یافته بود. این در حالی است که امروز بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج که تصویب شده به شدت اصرار دارند که نقدینگی وجود ندارد اما در این قضیه به 5 نفر هر کدام 300 میلیون تومان که جمعا یک و نیم میلیارد تومان می‌شود وام داده‌اند.


محسنی اژه‌ای افزود: اگر این یک و نیم میلیارد را می‌خواستند وام ازدوج بدهند شامل 150 نفر می‌شد؛ آیا این خلاف عدل نیست؟


وی ادامه داد: دولت باید در این گونه مسائل ورود کند و اگر نیاز به اصلاح قانون و مقررات وجود دارد، انجام شود و این قضایا قطعا نباید در آینده ادامه یابد و کسانی که وجوهی را خلاف عدل بردند باید بازگردانند.


معاون اول قوه قضائیه توضیح داد حتی اگر روزنه‌ای در قانون وجود داشته باشد، من نوعی چرا باید این وجوها را بردارم؟ بنابر این یکی از اولویت‌های دستگجاه قضایی که در سال 95 که در سال گذشته نیز پیگیری شد احیای حقوق عامه در موضوعات مختلف است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته