نام استادان دانشگاه آزاد تبریز در میان پژوهشگران پراستناد ISC
به گزارش خبرنگار آنا، رسول برادران حسنزاده دانشیار و عضو هیئت علمی گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بهعنوان پژوهشگر پراستناد علوم انسانی سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ و یوسف بادآور نهندی عضو هیئت علمی گروه مدیریت مالی بهعنوان پژوهشگر پراستناد علوم انسانی سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ معرفی شدند.
مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، هر ساله آخرین یافتههای علمسنجی برگرفته از منابع و مراجع معتبر مختلف را تحلیل و گزارش میکند. یکی از این گزارشها بر پایه آخرین یافتههای پروژه مشترک الزویر (Scopus) و گروهی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد که به فهرست دانشگاه استنفورد معروف شده، انجام میشود. در این پروژه مشترک در چند سال اخیر با تحلیل دادههای پایگاه اسکوپس بر اساس روششناسی ویژهای، اقدام به شناسایی و ارائه فهرستی از پژوهشگران پراستناد برتر جهان در یک پایگاه اطلاعاتی کردهاند.
روششناسی ابداعشده، مبتنی بر مجموعهای از سنجههای استنادی استاندارد شده برای ارزیابی تأثیر استنادی پژوهشگران در رشتهها و حوزههای علمی مختلف بوده؛ آنان با ترکیب این سنجهها، شاخصی به نام«شاخص استنادی مرکب» را ابداع و در مقاله سال ۲۰۱۶ خود و معرفی محاسبه کردهاند. این شاخص مبتنی بر تعداد استنادات دریافتی، جایگاه (الگوی همنویسندگی) و شاخص هرش نویسندگان است.
تازهترین بهروزرسانی این پایگاه در مهرماه ۱۴۰۳ (سپتامبر ۲۰۲۴) منتشر شده است. این فهرست، عملکرد استنادی نویسندگان را به ازای بروندادهای پژوهشی منتشر و آنان در بازه زمانی ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۳ در ۲۲ حوزه موضوعی اصلی و ۱۷۴ حوزه فرعی تحلیل کرده که بر این اساس، نویسندگانی را که در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفتهاند معرفی کرده است.
روند حضور ایرانیان در فهرست پژوهشگران پراستناد برتر جهان و کشورهای اسلامی در فهرست منتشر شده بر اساس عملکرد استنادی یکساله در سال، تعداد ۲۰۲۳ تعداد ۲۳۲۶ پژوهشگر با وابستگی سازمانی جمهوری اسلامی ایران در میان تعداد کل ۲۲۳۱۵۲ پژوهشگر بینالمللی حضور دارند.
ایران رتبه نخست را به لحاظ تعداد پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر در میان کشورهای اسلامی به خود اختصاص داده و کشورهای عربستان و ترکیه به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
به گزارش آنا، وزارت علوم تحقیقات و فناوری با یک هزار و ۱۸۰ پژوهشگر پراستناد دو درصد برتر بیشترین سهم را به خود اختصاص داده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی به ترتیب با ۸۶۸ و ۱۷۲ پژوهشگر در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
انتهای پیام/