آشنایی با انواع خمیر دندان و تفاوتهای آنها
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مواد تشکیل دهنده خمیردندان مانند فلوراید و شویندههای خوراکی به پاک کردن ذرات غذا از دندان، لثه و دهان کمک میکنند. با حذف این ذرات، شانس شما برای تجربه پوسیدگی دندان، بیماری لثه، التهاب لثه، پلاک و جرم دندان کاهش مییابد. خمیر دندان همچنین میتواند به جلوگیری از لکهها و بازسازی مجدد مینای دندان کمک کند.
اهمیت خمیردندان در بهداشت دهان و دندان
خمیردندانها محصولاتی هستند که اساسا برای حفظ بهداشت دهان و دندان استفاده میشوند. با این حال، همه آنها را نباید یکسان در نظر گرفت؛ زیرا نشانهها و کاربرد آنها ممکن است بسته به ترکیباتشان متفاوت باشد.
هنگام انتخاب خمیر دندان پیشنهاد میکنیم فهرستی از آنچه در مراقبت روزانه از دهان خود به دنبال آن هستید، تهیه کنید. برای مثال، اگر هدف اصلی شما داشتن لبخندی درخشان است، ابتدا به دنبال خمیردندان سفیدکننده باشید. سپس میتوانید در مورد طعم و مزه تصمیم بگیرید و اینکه آیا میخواهید خمیر دندان حاوی فلوراید در آن وجود داشته باشد یا خیر.
انواع خمیر دندان
1. خمیر دندان حاوی فلوراید
برای پیشگیری موثر از پوسیدگی، رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از خمیردندانهای حاوی فلوراید ضروری است. فلوراید یک ماده معدنی است که در صورت استفاده صحیح، فواید متعددی برای دندانها دارد؛ از جمله جلوگیری از پوسیدگی و تقویت مینای دندان.
2. خمیر دندان گیاهی
این خمیردندانها از مواد طبیعی مانند جوش شیرین و روغنهای ضروری ساخته شدهاند. خمیردندانهای طبیعی برای افرادی که به انواع دیگر خمیردندانها حساسیت دارند یا میخواهند ترکیبات مصنوعی را از مصرف روزانه خود حذف کنند، عالی هستند. خمیردندانهای طبیعی معمولاً حاوی فلوراید نیستند.
3. خمیر دندان سفید کننده
بسیاری از مواد غذایی و عوامل داخلی بدن وجود دارند که می توانند دندانهای شما را لکه دار کنند. این خمیردندان ها دارای مواد جلا دهنده هستند که به روشن شدن لکه های قهوه، چای یا غذاهای رنگارنگ کمک می کنند. مواردی مانند افزایش سن و فرسایش مینای دندان نیز ممکن است دندانهای شما را زرد نشان دهد. یک خمیر دندان سفید کننده مثل خمیردندان زغالی میتواند به از بین بردن لکههای سطحی به شما کمک کند تا لبخندی درخشانتر داشته باشید.
4. خمیر دندان کنترل جرم
پلاکهایی که با مسواک زدن پاک نمیشوند، در نهایت تبدیل به جرم خواهند شد. خمیر دندان کنترل کننده جرم میتواند به نرم شدن رسوب جرم کمک کند و در عین حال ترکیباتی را به جای بگذارد که از تشکیل جرم بیشتر جلوگیری میکنند.
5. خمیردندان برای دندان های حساس
داشتن دندانهای حساس میتواند دردناک باشد. در این نوع، خمیردندان حفرههای میکروسکوپی در مینای دندان را پر میکند و یک لایه محافظ در اطراف دندانها تشکیل میدهد تا از آنها در برابر حساسیتها محافظت کند. این خمیردندانها برای افرادی که از فشار یا دمای سرد یا گرم احساس ناراحتی می کنند، میتواند استفاده شود. این نوع خمیردندان دارای اثر تجمعی است؛ بنابراین ممکن است بین دو تا چهار هفته طول بکشد تا تفاوت قابل توجهی احساس کنید.
6. خمیردندان کودکان
این نوع خمیر دندان طعمهای دلپذیرتری مانند انگور و آدامس برای کودکان دارد. اگر از طعم نعناع متنفر هستید، خمیر دندان کودکان ممکن است برای شما مناسب باشد! زندگی کوتاهتر از آن است که خیمردندان هیمشگی خود را با طعمی که از آن نفرت دارید، استفاده کنید. خمیردندانهای کودکان دارای فلوراید کمتری هستند که با رشد کودکان این میزان افزایش مییابد.
ویژگیهای خمیر دندان خوب
· در فرمولاسیون خمیردندان فلوراید وجود داشته باشد.
· توانایی مبارزه و حل کردن جرم دندانها را داشته باشد.
· از مینای دندان محافظت کند.
· مجوز سازمان بهداشت را داشته باشد.
· دارای موادی باشد که توسط سازمان غذا و دارو تایید شده باشد.
· طعم دار باشد تا استفاده از آن برای مصرف کننده دلپذیر شود.
کدام نوع خمیردندان برای درمان بوی بد دهان بهتر است؟
بهترین خمیردندان برای بوی بد دهان معمولا حاوی مواد ضدباکتریایی است که باکتریهای مسئول بوی بد را هدف قرار میدهد. در اینجا چند ویژگی کلیدی وجود دارد که باید در خمیر دندان برای کمک به بوی بد دهان به دنبال آنها باشید:
· ترکیبات آنتی باکتریال: خمیر دندان حاوی عوامل ضدباکتری مانند تریکلوزان یا فلوراید قلع، میتواند به کشتن باکتریهایی که باعث بوی بد دهان میشوند، کمک کند. این مواد باکتریهای موجود در دهان شما را کاهش میدهد و از این طریق منجر به تنفس تازهتر میشود.
· فلوراید: وجود این ماده برای تقویت دندانها و جلوگیری از پوسیدگی ضروری است. اگرچه مستقیماً بوی بد دهان را برطرف نمیکند، اما باعث حفظ سلامت دندانها میشود و احتمال عفونت و پوسیدگی دندان را کاهش میدهد و از تشدید بوی بد دهان جلوگیری میکند.
· ترکیبات روی: روی به دلیل توانایی خود در خنثی کردن ترکیبات گوگردی که اغلب مسبب بوی بد دهان هستند، شناخته شده است. خمیر دندان با سیترات روی یا کلرید روی میتواند در مقابله با ترکیبات گوگردی به کاهش بوی بد دهان کمک کند.
· روغنهای ضروری: برخی از خمیردندانها شامل روغنهای ضروری مانند روغن درخت چای، اکالیپتوس یا نعنا هستند. این روغنها خواص آنتی باکتریال طبیعی دارند و میتوانند به طراوت نفس شما کمک کنند و در عین حال طعم دلپذیری را ارائه دهند.
· جوش شیرین: خمیر دندان با جوش شیرین میتواند اسیدهای موجود در دهان خنثی نموده و از بوی بد دهان جلوگیری کند. همچنین ساینده ملایمی است که به از بین بردن لکه های سطحی روی دندان شما کمک میکند.
چیزهایی که باید در ذهن داشته باشید!
از سدیم لوریل سولفات اجتناب کنید.
این ماده یک عامل کف کننده است که توهم تمیزی ببیشتر را ایجاد میکند. با این حال میتواند دندانها و لثههای حساس را تحریک کند و در افرادی که مستعد ابتلا به آنها هستند، باعث زخم می شود.
ساینده بودن را در نظر بگیرید.
همه خمیردندانها حاوی نوعی ماده ساینده برای از بین بردن پلاک و لکههای سطحی هستند؛ اما اگر خیلی خشن باشد، میتواند به مینای دندان آسیب بزند.
چگونه بهترین نوع خمیر دندان را انتخاب کنیم؟
هنگام انتخاب مناسبترین نوع خمیردندان برای هر فرد، توجه به عوامل متعددی مانند سن، عادات روزانه، بهداشت دهان و دندان، نوع رژیم غذایی و مشکلات احتمالی دندان و لثه ضروری است. هنگامی که شک دارید، بهترین گزینه این است که با دندانپزشک خود مشورت کنید. او خمیردندانی را که به بهترین وجه با وضعیت لثه و دندان شما مطابقت دارد را توصیه میکند تا بهترین مراقبت را به روشی شخصی از دندانهای خود داشته باشید.
انتهای پیام/