آتشبس غزه و معادلهپردازی به سبک اسرائیل
به گزارش خبرگزاری آنا، درحالیکه گزارشها از نزدیک شدن حماس و رژیم اشغالگر صهیونیستی به توافق آتشبس خبر میدهند، رسانههای غربی تلاش میکنند در بهترین حالت ممکن، هر دو طرف را در خصوص سنگاندازی در مسیر مذاکرات متهم سازند!
در این معادله سازی، خبری از گزارههای هولناکی مانند نسلکشی حداقل ۶۰ هزار فلسطینی نیست
به عبارت بهتر، رسانههای غربی ازجمله «یورونیوز» و «دویچه وله» بهگونهای با مسئله مواجه میشوند که گویا چنین معادلهای دو طرف مقصر دارد و هر دو طرف باید روی نقطهای مشخص و باهدف پیدایش یک راهحل سوم به نتیجه برسند.
در این معادله سازی، خبری از گزارههای هولناکی مانند نسلکشی حداقل ۶۰ هزار فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی و نقض انواع و اقسام قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط تلآویو نیست.
برای مثال، شبکه یورونیوز در یکی از تازهترین گزارشهای خود مدعی شد که «همچنان اختلافاتی بر سر تبادل گروگانها با زندانیان فلسطینی و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه باقی مانده است و تیم مذاکرهکننده اسرائیل پس از یک هفته مذاکرات مهم و سرنوشتساز برای مشورت داخلی از قطر به اسرائیل بازگشت.»
صورتبندی مذاکرات اخیر، چندان دشوار نیست: حماس خواستار تضمین خروج اشغالگران صهیونیست از محور مهم فیلادلفیا و نتساریم است و فراتر از آن، زیر بار آتشبس موقت در ازای آزادی همه اسرای صهیونیست نمیرود.
همچنین مقاومت اسلامی فلسطین خواستار پیوستگی مذاکرات با هدف «تضمین» خروج اشغالگران صهیونیست از نوار غزه است.
بااینحال آمریکا، رژیم اشغالگر قدس و اتحادیه اروپا درصدد خلق معادلهای یکطرفه هستند که در آن منافع تلآویو بر منافع ملت زجردیده فلسطین برتری داشته باشد.
فراتر از آن، طرفهای غربی که بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم در مذاکرات آتشبس دوماهه دخیل هستند، بیش از هر چیزی درصدد خلع سلاح مقاومت اسلامی فلسطین و کاهش قدرت بازدارندگی حماس هستند و در مقابل، قصد دارند مسیر رژیم صهیونیستی جهت تعرض دوباره به غزه، رفح و خان یونس را در آیندهای نهچندان دور تسهیل کنند.
در چنین شرایطی روایتگری یورونیوز و دیگر رسانههای غربی نسبت به آنچه در روند مذاکراه مانع از تحقق آتشبس میان حماس و رژیم اشغالگر قدس شده، چیزی جز یک روایتگری ناقص و البته هدفمند نیست.
اسرائیل برآورد دقیقی از تعداد اسرا ندارد و همین مسئله، منجر به تشدید معادله ابهام در تلآویو شده است
یکی از موضوعات مهم در مذاکرات دوحه، معطوف به مسئله اسراست. رژیم صهیونیستی میگوید حدود ۱۰۰ گروگان همچنان در غزه باقی ماندهاند که حداقل یکسوم آنها بهاحتمالزیاد در جریان عملیات طوفان الاقصی یا در اسارت کشته شدهاند.
مذاکرات پراکنده برای یک سال ادامه داشته، اما در هفتههای اخیر تلاشها برای دستیابی به توافق شدت گرفته است. برخی منابع آگاه میگویند، رژیم اشغالگر قدس برآورد دقیقی از تعداد اسرا و کلیت یا نحوه حضور آنها در نوار غزه یا نقاط دیگر ندارد و همین مسئله، منجر به تشدید معادله ابهام در تلآویو شده است. از سوی دیگر، تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو با هدف آزادسازی اسرای صهیونیست روزبهروز در نقاط گوناگون اراضی اشغالی گستردهتر میشود.
انتهای پیام/