دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1403 - 00:02

چشم طمع ترامپ به گرینلند

چشم طمع ترامپ به گرینلند
شواهد و مستندات گذشته و موجود نشان می‌دهد که رئیس جمهور جدید آمریکا همچنان روی مطالبه خود در خصوص جزیره گرینلند اصرار خواهد کرد.
کد خبر : 948918

به گزارش خبرگزاری آنا، طرح ادعا‌های ارضی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بر پاناما، کانادا و دانمارک، نقطه آشکارساز بحران‌هایی است که در دوران ریاست جمهوری وی در حوزه سیاست خارجی واشنگتن خلق خواهد شد! 

نکته حائز اهمیت اینکه بسیاری از احزاب کانادایی و دانمارکی، ارتباطات گسترده‌ای با حزب متبوع ترامپ یعنی جمهوریخواهان داشته و دارند، اما این مسئله منجر به ملاحظه کاری رئیس جمهور جدید و جنجالی ایالات متحده نشده است! 

دولت دانمارک تنها چند ساعت پس از آنکه دونالد ترامپ بار دیگر تمایل خود را برای خرید گرینلند اعلام کرد، از طرحی بزرگ برای تقویت ظرفیت دفاعی این منطقه رونمایی کرد تا عمق خشم و نارضایتی نسبت به سخنان ترامپ را نمایان سازد! 

اما شواهد و مستندات گذشته و موجود نشان می‌دهد رئیس جمهور جدید آمریکا همچنان روی مطالبه خود در خصوص جزیره گرینلند اصرار خواهد کرد.

حداقلی‌ترین ضرری که اظهارات اخیر ترامپ برای کپنهاگ داشته، قرار گرفتن این کشور اروپایی در وضعیت تدافعی و ارتقای ناخواسته هزینه‌های نظامی آن خواهد بود! 

به عنوان مثال، «ترولس لوند پائولسن» وزیر دفاع دانمارک بدون ارائه جزئیات دقیق به روزنامه «یولاندز-پستن» گفت که کپنهاگ قصد دارد «چندین میلیارد کرون دانمارک» برای ارتقای توان دفاعی کشور هزینه کند حال آنکه تا قبل از ادعا‌های اخیر ترامپ، خبری از اختصاص بودجه نظامی ویژه نبود! 

ترامپ در بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ میلادی (دوران ریاست جمهوری اول خود) ادعا‌هایی در این خصوص مطرح کرده بود که با واکنش سخت مقامات دانمارکی مواجه شد. در هر حال، گریلند دارای دولتی محلی (اما تحت کنترل دولت دانمارک) است.

گرینلند سرزمینی قطبی با جمعیتی حدود ۵۶ هزار نفر از نظر حقوقی و سیاسی یک سرزمین خودگردان است که تحت سلطه پادشاهی دانمارک قرار دارد. این سرزمین از لحاظ تاریخی بخشی از دانمارک بوده و همچنان در برخی زمینه‌ها، مانند سیاست خارجی و دفاع، به کپنهاگ وابسته است.

 این هزینه دفاعی که هنوز به‌طور دقیق مشخص نشده، می‌تواند بین ۱.۳۴ تا ۱۳.۲۷ میلیارد یورو باشد. ترامپ در شبکه اجتماعی خود، «تروث سوشال» پیش‌تر اعلام کرده بود که ایالات متحده خواهان مالکیت و کنترل گرینلند به دلایل «امنیت ملی و حفظ آزادی در سراسر جهان» است. 

در واکنش به این اظهارات، «موتی اگه‌ده» نخست‌وزیر گرینلند، تأکید کرده بود: «گرینلند متعلق به مردم گرینلند است و سرزمین ما برای فروش نیست و هرگز هم برای فروش نخواهد بود. ما نباید مبارزه طولانی‌مان برای آزادی را از دست بدهیم.»

این کشور تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود و پس از آن به‌عنوان بخشی از قلمرو دانمارک به رسمیت شناخته شد. طبق قانون اساسی دانمارک، گرینلند به‌طور کامل در دولت این کشور ادغام شده و مردم آن شهروند دانمارک محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب