دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1403 - 11:17

چرا ترامپ نام «خلیج مکزیک» و قله «دنالی» را تغییر داد؟

چرا ترامپ نام «خلیج مکزیک» و قله «دنالی» را تغییر داد؟
رئیس‌جمهور آمریکا با دست گذاشتن روی دو مکان جغرافیایی از امروز به‌طور رسمی نام آنها را تغییر داد؛ اما این اقدام چه اطلاعاتی درباره رویکرد سیاسی او در دور دوم زمامداری، به ما می‌دهد؟
کد خبر : 954477

به گزارش خبرگزاری آنا، وزارت کشور آمریکا از تغییر رسمی نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» و همچنین تغییر نام قله «دنالی» آلاسکا به «کوه مک‌کینلی» خبر داد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا دوشنبه گذشته و تنها چند ساعت بعد از ورود به کاخ سفید، همان‌طور که در سخنرانی مراسم تحلیف ادعا کرد، نام این دو مکان جغرافیایی را تغییر داد.

وزارت کشور آمریکا در توجیه این اقدام گفته است: چنین تغییراتی تأکیدی است بر تعهد ملت به حراست از میراث خارق‌العاده ایالات متحده و تضمینی برای اینکه نسل‌های آینده آمریکا یاد قهرمانان و دارایی‌های تاریخی‌شان را ارج نهند.

اما فارغ از استدلال وزارت کشور آمریکا، این تغییر نام که بعید است غیر از سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، سایر نهاد‌های بین‌المللی دست‌کم در کوتاه‌مدت به آن تن دهند، تأکیدی است بر «سیاست اول آمریکا» که قرار است با رویکردی «توسعه‌طلبانه» بز دنیا تحمیل شود.

ترامپ در همان روز تحلیف گفته بود نام قله دنالی را به مک‌کینلی تغییر می‌دهد. ویلیام مک‌کینلی بیست و پنجمین رئیس‌جمهور ایالات متحده است که به گفته ترامپ «آمریکا را از راه اعمال تعرفه و سرمایه‌گذاری روی استعداد‌ها بسیار ثروتمند کرد و یک تاجر واقعی بود.»

مک‌کینلی در بازه زمانی ۱۸۹۷ تا ۱۹۰۱ که از آن به دوره توسعه‌طلبی آمریکا یاد می‌شود، هاوایی، گوام و پورتوریکو را به قلمرو ایالات متحده آمریکا اضافه کرد.

به نظر می‌آید که ترامپ با تکیه بر اهرم تعرفه و همچنین ادعای تصاحب گرینلند، پاناما و حتی کانادا، با مک‌کینلیِ به قول او تاجر، هم‌ذات پنداری می‌کند.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد؛ از لحظه‌ای که آمریکای ترامپ به تغییر نام خلیج مکزیک و قله دنالی رسمیت بخشید، زمزمه مخالفت‌ها بلند شد.

در همین ارتباط، خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» اعلام کرد که خلیج مکزیک نامی است که بیش از ۴۰۰ سال روی این خلیج بوده است و این خبرگزاری همچنان به همان نام اصلی استناد خواهد کرد.

آسوشیتدپرس در توضیحات خود نوشت: دستور ترامپ تنها در داخل مرز‌های آمریکا لازم‌الاجرا است و دیگر کشور‌ها و نهاد‌های بین‌المللی مجبور نیستند این تغییر نام را به رسمیت بشناسند و این خبرگزاری نیز باید از آن دسته از اسامی استفاده کند که برای همه مخاطبان قابل‌تشخیص باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب