دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت و گو با آنا مطرح شد؛

کمبود درمانگر دوزبانه در حوزه گفتار درمانی/ توریست‌های سلامت به تبحر پزشکان ایرانی اعتماد دارند

کمبود درمانگر دوزبانه در حوزه گفتار درمانی  توریست‌های سلامت به تبحر پزشکان ایرانی اعتماد دارند
عضو هیئت مدیره انجمن ملی گفتار درمانی گفت: کمبود نیروی دوزبانه چالش‌های بسیاری به وجود آورده است. چرا که یکی از مهم‌ترین متد‌های درمان در این حوزه استفاده از زبان و گفتار محسوب می‌شود. بنابراین داشتن کادر درمانی که به دو زبان مسلط هستند یک امر مهم است.
کد خبر : 948302

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، صادق روشن دل عضو هیئت مدیره و رئیس کمیته فنی انجمن ملی گفتار درمانی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، در رابطه با چالش‌ها و نقات قوت حوزه گفتاردرمانی در جذب توریسم سلامت اظهار کرد: مدتی است که موضوع توریسم سلامت در جلسات حوزه بهداشت و درمان مطرح است.

وی ادامه داد: کشور‌ها می‌توانند با گسترش توریسم سلامت تبحر و مهارت خود را در حوزه پزشکی و درمان به کشور‌های همسایه و منطقه نشان دهند به عبارت دیگر توریسم درمانی به نوعی ویترین آموزش بالینی در رشته‌های مختلف پزشکی است.

عضو کمیته توانبخشی معاونت درمان وزارت بهداشت اعتماد به پزشک و درمانگر ایرانی را در سطح مطلوب جهانی دانست و افزود: خوشبختانه در آموزش بالینی سرآمد کشورهای همسایه هستیم طوری که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با همت اساتید و سیاست‌های حوزه نظام پزشکی شاهد گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی در سطح کشور بوده‌ایم. همه این پیشرفت‌ها موجب شده تا حوزه درمان و پزشکی کشورمان مورد اعتماد درمانگران خارجی قرار گیرد.

روشن‌دل مطرح کرد: ضعف در زیرساخت‌ها یکی از چالش‌های مهم در حوزه توریسم درمانی است طوری که وزارت بهداشت و ارگان‌های تصمیم‌گیرنده باید برای تعیین استاندارها و بهتر کردن شرایط تصمیماتی را اتخاذ کنند که به فاکتورهای جهانی نزدیک باشد. رعایت برخی نکات می‌تواند موجب جذب بیشتر توریسم بین‌الملل در حوزه سلامت شود. متاسفانه بی‌توجهی به تامین زیرساخت‌ها موجب می‌شود تبحر علمی پزشکان در موضوع درمان دیده نشود.

وی به مهم‌ترین چالش توریسم سلامت در حوزه گفتار درمانی اشاره کرد و گفت: کمبود نیروی دوزبانه چالش‌های بسیاری به وجود آورده است. چرا که یکی از مهم‌ترین متد‌های درمان در این حوزه استفاده از زبان و گفتار محسوب می‌شود. بنابراین داشتن کادر درمانی که به دو زبان مسلط هستند یک امر مهم است. به عنوان مثال کسانی که از کشور عراق برای درمان بیماری خود به ایران سفر کرده‌اند، به تعداد کافی درمانگر عرب‌زبان وجود ندارد. 

رئیس کمیته امور بین‌الملل انجمن ملی گفتار درمانی مطرح کرد: در کشورمان ایران درمانگرهای دوزبانه حضور دارند و درحال ارائه خدمت به مردم هستند؛ اما تعداد زیادی از آنها در شهرو مناطق خودشان طبابت می‌کنند.

روشن‌دل به موضوع جذب دانشجوی بین‌الملل در حوزه گفتاردرمانی اشاره کرد و گفت: چند سالی است که در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تهران، کرمانشاه، اصفهان، شیراز و مشهد شاهد جذب دانشجوی بین‌الملل هستیم. 

وی تصریح کرد: به طور میانگین در کشورمان ایران حدود ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی در حوزه گفتار درمانی حضور دارند؛ که از این تعداد ۵ دانشگاه سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ دانشجوی بین‌الملل جذب می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب