آلودگی محیط بیمارستان بر افزایش بیماریهای واگیر تاثیر مستقیم دارد
به گزارش خبرگزاری آنا، محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، قوانین و مقررات بسیار زیادی برای رعایت بهداشت محیط در بیمارستانها تصویب شده است. از مهمترین این قوانین میتوان به قانون مواد خوردنی، آشامیدنی و آرایشی اشاره کرد. البته قانون اصلاح ماده ۱۳ و آیین نامه مصوب آن دقیقا به بهداشت محیط تصریح دارد.
وی ادامه داد: آیین نامه تاسیس و بهرهبرداری از بیمارستان، قانون مدیریت پسماند، آییننامه بهداشت محیط که مصوب هیئت وزیران است همه در راستای رعایت بهداشت در بیمارستانهای دولتی و خصوصی وضع شده است. مسئولین مربوطه نیز مطابق با همین مقررات وضع شده وظیفه نظارت و کنترل بهداشت محیط را بر عهده دارند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به نارضایتی مردم اشاره کرد و گفت: سامانه ۱۹۰ در دسترس عموم مردم است که شکایات و مشکلات خود را اعلام کنند، زیرا مواردی مانند کثیف بودن سرویسهای بهداشتی یا روتختیها، بهطور مصداقی قابل رسیدگی و بررسی است. از سوی دیگر مردم بدانند که نتایج بررسیها بهطور محرمانه به شاکی اعلام خواهد شد.
فرهادی به بهداشت اتاقعمل و سایر بخشهای بیمارستانها اشاره کرد و افزود: بهداشت محیط در بیمارستانها، بهویژه در بخشهای حساس مانند اتاقهای عمل، اتاقهای زایمان، بخشهای تنفسی و عفونی، اهمیت بسیاری برخوردارند و احتمالا در اکثر بیمارستانها رعایت میشود، زیرا نظافت در آنها بسیار مهم است؛ چرا که عدم رعایت اصول بهداشت محیط مانند سازه، تهویه و گردش کار بیمار، میتواند بر عفونتهای بیمارستانی و سایر مشکلات تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به این که عدم رعایت بهداشت محیط تاثیر منفی بر روند درمان دارد گفت: برای اجرای درست قوانین بهداشتی معمولاً یک کارشناس بهداشت محیط در همه بیمارستانهامستقر است تا نظارتها از طریق او پیگیری شود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در رابطه با تاثیر آلودگی بیمارستان در روند شیوع بیماری بیان کرد: از نظر علمی آلوده بودن محیط بیمارستان درافزایش بیماریهای واگیر و همچنین در شیوع عفونتهای بیمارستانی تاثیر مستقیم دارد.
انتهای پیام/