حدود ۹۰ درصد بیماران کلیوی از مشکل خود بیخبرند
مریم غفاریرهبر، متخصص نفرولوژی، در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا درباره شیوع بیماریهای کلیوی اظهار کرد: بیش از ۸۵۰ میلیون نفر در جهان به یکی از بیماریهای کلیوی مبتلا هستند. طبق آمارها، در سال ۲۰۱۹، از هر ۱۰ مرگ یک مورد به دلیل نارسایی کلیه رخ داده است.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود اگر روند گسترش بیماریهای کلیوی متوقف نشود، تا سال ۲۰۴۰ مرگ ناشی از بیماری مزمن نارسایی کلیه به پنجمین علت شایع مرگومیر در جهان تبدیل شود.
این متخصص نفرولوژی افزود: در کشورهای پیشرفته، بیش از ۳ درصد از بودجه سالانه صرف هزینههای دیالیز و پیوند کلیه میشود. این در حالی است که حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی از وضعیت خود آگاهی ندارند؛ زیرا این بیماری در گروه بیماریهای خاموش قرار میگیرد و روند پیشرفت تدریجی دارد. متأسفانه بیشتر بیماران زمانی به پزشک مراجعه میکنند که به یکی از روشهای جایگزین کلیه مانند دیالیز یا پیوند نیاز دارند.
غفاری در پاسخ به این پرسش که چه افرادی باید به وجود نارسایی کلیه مشکوک شوند، گفت: بیاشتهایی، احساس خستگی مفرط، ضعف در انجام کارهای روزمره، نداشتن تمرکز، و همچنین ورم دست، پا و زیر چشم از نشانههایی هستند که میتوانند هشداردهنده نارسایی کلیه باشند. این افراد باید در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنند.
انتهای پیام/