جانشین وزیر بهداشت: افزایش ظرفیت پزشکی از 1405 برای سه سال متوقف میشود/ کاهش جذب دانشجوی پزشکی در سال آینده
به گزارش خبرنگار آنا، علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (یکشنبه، دو دی ۱۴۰۳) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل وزارت بهداشت برگزار شد، درباره تکمیل انتصابات روسای دانشگاهها تا پایان آذر اظهار کرد: کمیته انتصابات برای جابجایی روسای دانشگاهها بررسیها را انجام داده است، اما وزیر بهداشت اصرار دارند روسای دانشگاهها با تفاهم نمایندگان و استانداری منصوب شود تا اجماع نسبی حاصل شود.
جانشین وزارت بهداشت ادامه داد: زودتر از پایان سال ۱۴۰۴ روسای دانشگاهها منصوب میشوند، تغییر رئیس دانشگاه اختیار است و الزام نیست.
جعفریان گفت: در کمیته انتصابات انتخاب هیئت امنا به وضوح دیده شده است، این روند از نظر وزارت بهداشت درست نبوده است؛ چرا که هر هیئت امنایی باید از دانشگاه انتخاب شود، پیشنهاد کردهام بخش بیش از ۵۰ درصد هیئت امنای دانشگاهها از خود دانشگاهها انتخاب شوند تا با تغییر دولت یا هر دلیل دیگری هیئت امنا بهتر از هر فرد دیگری با وجود تسلطی که دارند عمل کرده و حتی در صورت نیاز به وزیر بهداشت پیشنهاداتی ارائه دهند.
وی اضافه کرد: طرح اولیه این موضوع در کمیسیون معین شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و خوشبختانه مخالفتی صورت نگیرد، این موضوع به انتخاب رئیس دانشگاه متناسب با ملاکهایی که باید به آن پرداخت کمک موثری به دانشگاهها خواهد کرد.
جعفریان با اشاره به افزایش ظرفیت پزشکی ادامه داد: در سال ۱۳۶۰ یعنی ۴۳ سال پیش ۱۱ هزار و ۵۱۶ پزشک در کشور داشتیم و در سال ۱۴۰۰ این آمار به ۱۴۷ هزار و ... رسید که تعداد پزشک ۱۴ برابر و ۴ دهم شده است.
وی گفت: افزایش ظرفیت پزشکی به معنای واقعی اتفاقی افتاده است، هم اکنون بیش از ۱۶۶ هزار و پزشک و ۴۷ هزار و ۹۰ دندانپزشک دانش آموخته داریم.
جانشین وزارت بهداشت گفت: اگر این روند ادامه یابد در ۱۴۲۰ نزدیک ۵۰ هزار پزشک خواهیم داشت. در حال حاضر حدود ۲۰ هزار از پزشکان عمومی کشور کار طبابت انجام نمیدهند، این اتفاق در رشتههای دندانپزشکی و پزشکی تخصصی روند بهتری دارد.
وی افزود: آموزش پزشکی معطوف به هدف است و پزشکان را با نیت ارائه خدمات تربیت میکنیم؛ بنابراین باید زیرساختهای شغلی فراهم شود، در غیر اینصورت با چالش مهاجرت مواجهه میشویم که هم اکنون با آن رو به رو هستیم.
جعفریان اظهار کرد: مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی تا سال ۱۴۰۳ به عددی نزدیک شد که باید تا ۱۴۰۴ عملیاتی میشد، قرار شده است برای سال آینده ۲۰ درصد افزایش ظرفیت پزشکی نداشته باشیم، بلکه هر مقداری که باقی مانده تا به عدد منصوب شده شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد را اجرایی کنیم، این روند از سال ۱۴۰۴ تا سه سال آینده پس از آن متوقف میشود و در این مدت زمانی با تقویت زیرساختها و ارتقای کیفیت آموزش پزشکی خواهیم پرداخت. آموزش پزشکی فقط به زیرساخت فیزیکی نیاز ندارد، چرا که هم اکنون نسبت استاد و دانشجو به خصوص در رشتههای علوم پایه مطلوب نیست.
مشاور وزیر بهداشت گفت: حدود ۱۶ تا ۱۷ همت برای زیرساختهای افزایش ظرفیت پزشکی احتیاج داشتیم که هم اکنون هیچ کدام محقق نشده است، سلامت کشور مهم است و اگر رعایت نشود باعث آسیب به مردم خواهد شد.
وی افزود: هزینه جاری تحصیل دانشجویان پزشکی مانند پرسنل اداری، هیئت علمی و ... بدون هزینه زیرساختها برای هر پزشک عمومی ۳۰۰ میلیون تمام میشود که در کل بیش از دو میلیارد است، این رقم با زیرساختها ۷ تا ۱۰ میلیارد تومان است.
جعفریان درباره نحوه انتخاب روسای دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس افکار سیاسی گفت: برای انتخاب روسای دانشگاهها بیش از دید فکری به عملکرد موثرتر آنها توجه داریم.
وی اضافه کرد: برای سال ۱۴۰۳، ۵ هزار و ۱۸۱ ظرفیت دستیاری اعلام کردیم که هزار و ۶۷۸ صندلی خالی ماند.
مشاور وزیر بهداشت گفت: دستیاری از کنکور سراسری یه مراتب رقابت سنگین تری داشته است، مشکل از وزارت بهداشت نیست، بلکه نهاد دیگر باید پاسخگو باشد.
خالی ماندن ۷۵ درصد از ظرفیت بیهوشی
جعفریان بیان کرد: صندلی خالی دستیاری مسئله بحرانی است، افزایش ظرفیت چاره نیست و فقط کمک کننده تعداد صندلیهای خالی بیشمار است. نگران هستم در آینده نزدیک در شهرهای کوچک متخصص بیهوشی نداشته باشیم؛ چرا که ۷۵ درصد ظرفیت خالی است.
وی گفت: کیفیت آموزش پزشکی در سلامت کشور تعیین کننده است.
پرونده الکترونیک سلامت نیازمند کار ملی است
مشاور وزیر بهداشت افزود: پرونده الکترونیک سلامت در بخش دولتی به معنای واقعی وجود ندارد، چرا که پرونده سلامت اینگونه نیست که درخواست کنیم و آن را نوشته تحویل ما دهند؛ بنابراین پرونده الکترونیک سلامت نیازمند کار ملی است.
وی گفت: تعداد قابل توجهی تقویت فرسوده داریم که باید نوسازی شوند. اینگونه نیست که اگر سطح سلامت مردم را افزایش دهیم به تخت نیاز نداریم، درصورت اصلاح سبک زندگی به آنژیوگرافی کمتر احتیاج خواهیم داشت.
جعفریان بیان کرد: بخشی از تغییر قیمت ارز و اتفاقات پیش رو برای رفع فساد است که هر چه واقعیتر شود ریسک ارز کاهش مییابد، امیدوار هستیم بودجه مناسبی در این راستا برای ۱۴۰۴ اعمال شود، قرار بود ۷۰ همت بودجه داشته باشیم که بیش از ۲۰ همت از آن پرداخت شده است.
وی گفت: علت بدهی دانشگاههای علوم پزشکی در عدم اجرای طرح دارویار است.
انتهای پیام/