دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پروفسور بالتازار ۴۳؛

کنترل تلویزیون چگونه کار می‎کند؟

کنترل تلویزیون چگونه کار می‎کند؟
یکی از فناوری‌هایی که بسیار از آن استفاده می‌کنیم اما کمتر آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار می‌گیرد کنترل تلویزیون است. این فناوری که دوره‌ای به عنوان آپشن شناخته می‌شد امروز جزء لاینفک جعبه جادویی در منازل است!
کد خبر : 946655

خبرگزاری آنا- مریم ملی: معلوم نیست وقتی کنترل تلویزیون اختراع شد چند نفر نفس راحتی کشیدند، به جای اینکه مدام پای تلویزیون بایستند و شبکه عوض کنند حالا می‌توانستند در گوشه‌ای از خانه لم بدهند و از یک محصول فناورانه برای راحتی بیشتر استفاده کنند.

از اختراع اولین کنترل تا به امروز ۷۰ سال می‎گذرد، یک قطعه الکترونیکی به نام «بُرد» در کنترل وجود دارد که قطعات مهم و کاربردی مثل خازن و مقاومت و ترانزیستور‌ها روی آن نصب می‌شوند. کلید‌های کنترل به وسیله یک صفحه لاستیکی به یکدیگر متصل می‎شود و می‎توانند جریان را در مدار قطع و وصل کنند.

اما قسمت هیجان‎انگیز کنترل دقیقا همان بخش جلویی آن است در این بخش یک قطعه تولید کننده پرتو فرو سرخ قرار دارد که ظاهرش درست شبیه لامپ‎های LED کوچک است. وقتی شما یک کلید را می‎فشارید قطعه‎ای به نام IC مکان آن کلید را شناسایی می‎کند و به صورت سیگنال برای تقویت‎کننده می‎فرستد و سیگنال‎های قوی شده به بالاترین قسمت کنترل یعنی همان قسمتی که LED فرو سرخ وجود دارد، فرستاده می‎شوند.

 پرتو‌های فروسرخ با فرکانسی مشخص به سمت گیرنده‎ای که روی تلویزیون نصب است می‎روند و گیرنده که به آن فرکانس حساس است آن‎ها را دریافت کرده و دستوری که داده‎اید اجرا می‎شود. کمی فکر کنید دور‌و‌برتان به جز تلویزیون چه وسیله‎های دیگری هستند که قابلیت کنترل از راه دور را دارند؟ کنترل در پارکینگ، کنترل پنکه و کولر و سوییچ خودرو‌ها هم به لطف همین پرتو‌های فروسرخ کار و زندگی را برای ما ساده‎تر کرده‎اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب