زبان ارتباط مورچهها چیست؟!
خبرگزاری آنا- مریم ملی: خیلی از حیوانات از طریق صداها و آواهایی که تولید میکنند منظورشان را به یکدیگر میرسانند، انسانها برای خود زبانهایی ساختند که مجموعهای از صداها و معانی است که به صورت قراردادی در مناطق مختلف به کار میرود، اما مورچهها این موجودات زحمتکش چطور با هم حرف میزنند؟
اگر تا به حال چند مورچه را زیر نظر گرفته باشید حتما متوجه شدهاید آنها وقتی به هم میرسند برای لحظهای کوتاه توقف میکنند و انگار به هم میگویند: «مخلصم، ارادت» و سری تکان میدهند و بعد از کنار هم عبور میکنند. اگر دقت کرده باشید حتی وقتی مورچهای غذایی را پیدا میکندکه تنهایی قادر به حرکت دادنش نیست میرود و رفقایش را همراه خود میآورد و کاملا مشخص است که توانسته با روشی به آنها اطلاع بدهد.
مورچهها ماده شیمیایی از خود به جا میگذارند که نامش فرومون است و به کمک شاخکهای بلند و نازکِ متحرک مورچههای دیگر قابل ردیابی است. مورچهها بهوسیله دو شاخک خود اطلاعاتِ لازم درمورد جهت و شدت بو را به دست میآورند و میتوانند نشانی انبار غذا و رد دوستانشان را پیدا کنند البته مورچهها از فرومون، تنها برای رَدیابی استفاده نمیکنند.
هنگامی که یک مورچه آسیب میبیند از خود فرومونِ خطر، تولید میکند که باعث میشود مورچههای اطراف او در حالت تهاجمی قرار بگیرند و همچنین مورچههای بیشتری به آن منطقه جذب شوند. فرومون به وسیله ساختارهای زیادی تولید میشود که شامل غدههای موجود در روده، دُم و راستروده ترشح میشوند و میتواند کارکردی موثر در ارتباطات جامعه مورچهها داشته باشد.
انتهای پیام/