وسعت و عمق دانش، کلید حل مسائل اجتماعی و فرهنگی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشوری صبح امروز (یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳) با حضور حسین سیمایی وزیر علوم و پیمان صالحی رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و معاون پژوهشی وزارت علوم در سالن ابوریحان بیرونی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
حسین سیمایی وزیر علوم در این مراسم با اشاره به حضور پژوهشگران و اعضای جامعه پژوهشی گفت: امیدواریم جامعه به مرحلهای از رشد و بلوغ برسد که بتواند بین سره و ناسره تمایز قائل شود.
وزیر علوم همچنین به زمزمههایی در مورد ضعف نقش دانشگاهها در ارتباط با صنعت و جامعه اشاره کرد و افزود: آنچه که سیاهنمایی میشود، درست نیست، اما هنوز به سطح مطلوب نرسیدهایم.
سیمایی بر این نکته تأکید کرد که علوم انسانی میتواند توسعه را رقم بزند و با طرح سؤال درباره اینکه کدام پژوهش و پژوهشگر بهتر میتواند به نیازها پاسخ دهد، افزود: متخصصان به تنهایی قادر به حل مسائل نیستند؛ بلکه افرادی با دانش وسیعتر میتوانند در این زمینه مؤثر باشند. این بدان معناست که تنها یک تخصص کافی نیست و نیاز به دانش گسترده وجود دارد.
او تصریح کرد: عدم داشتن اطلاعات در سطح گسترده موجب میشود که تنها یک قطعه از پازل دیده شود و پیش بینیها نیز از واقعیتهای موجود فاصله بگیرد.
وزیر علوم همچنین خاطرنشان کرد که وقتی گفته میشود کارها به کارگروهها سپرده شود، هدف ارائه نظرات و مشاوره از تمامی رشتهها برای دستیابی به موفقیت است.
سیمایی در پایان تأکید کرد: وسعت و عمق دانش در حل مسائل بسیار مؤثر است. بدون تخصص نمیتوان کار کرد، اما نباید از وسعت غافل شد. دانشجویی که تنها در یک حوزه تخصص دارد، نمیتواند به دانشآموختهای فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود. بنابراین لازم است که بعد اجتماعی را در دانشجویان پرورش دهیم تا در زندگی شخصی و زیر یک سقف نیز با مشکلاتی مواجه نشوند.
انتهای پیام/