صالحی: تجلیل از اندیشمندان کشور در ۲۷ آذرماه/ تاکید جدی معاون وزیر علوم بر بین المللی سازی مقالات علوم انسانی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشوری صبح امروز (یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳) با حضور حسین سیمایی وزیر علوم و پیمان صالحی رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و معاون پژوهشی وزارت علوم در سالن ابوریحان بیرونی دانشگاه شهیدبهشتی برگزار شد.
صالحی، رئیس ستاد ملی هفته پژوهش در این مراسم اظهار کرد: آیین تجلیل از دانشمندان و اندیشمندان کشور سهشنبه ۲۷ آذر در دانشگاه تهران برگزار میشود.
وی افزود: آیین نامه هفته پژوهش در شهریور به تمام دانشگاهها ابلاغ شد و در نهایت ۳۳۸ نفر معرفی شدند که ۱۲۷ نفر از گروه فنی و مهندسی بیشترین آمار بودند و پس از آن ۷۴ نفر از علوم پایه و مابقی از گروههای دیگر بودند.
صالحی ادامه داد: ۳۲ پژوهشگر، ۷ پژوهشگر جوان و یک پژوهشگر مهارتی تقدیر میشوند که جمع آنها به ۴۰ نفر میرسد و بیشترین برگزیدهها مربوط به مهندسی برق بوده که تعداد آنها ۵ نفر بوده است.
وی با بیان اینکه امروزه از پنج انجمن علمی و پنج نشریه علمی تقدیر خواهد شد؛ تاکید کرد: همچنین، امروز از سه نماینده استانداری که بیشترین حمایت را داشتهاند تقدیر میشود.
صالحی گفت: باید سرمایهگذاری بیشتری در حوزه بینالمللیسازی در تولید نشریات علوم انسانی و اجتماعی توجه کنیم و این به معنای بیتوجهی به علوم پایه و سایر رشتهها نیست.
وی اضافه کرد: ۱۸۴ نشریه نمایهسازی در اسکوپوس داریم و نمایهسازی مجلات جمعا ۱۳ هزار و ۹۲۴ مقاله است و از این تعداد ۸ هزار و ۴۳۶ مقاله از ایران است و ۳۱ درصد یعنی دو هزار و ۶۱۳ مقاله از آنها فارسی هستند.
رئیس ستاد ملی هفته پژوهش تاکید کرد: تعداد نشریات با نمایه بینالمللی در گروه علوم انسانی ۲۶ عدد، فنی و مهندسی ۴۷ عدد هستند که ۴۰ درصد از علوم پایه بینالمللی و ۲ درصد از علوم انسانی بینالمللی شدهاند.
اعلام جدیدترین تعداد مقالات ایران در اسکوپوس
صالحی گفت: تعداد مقالات ایران در اسکوپوس به ۹۷۵ هزار و ۷۲۷ عدد رسید که این جدیدترین آمار است و در علوم انسانی در سطح بینالمللی خیلی ظهور و بروز نداشتهایم و باید در این راستا گام برداریم.
وی اضافه کرد: موتور علوم انسانی در سطح بینالمللی شروع شده و در حال ارتقا هستیم، پس ظرفیت اثربخشی علوم انسانی و تثبیت رتبه علمی ایران در جهان را داریم.
صالحی در ادامه به حمایت ویژه از انتشارات مقالات بینالمللی و نمایهسازی نشریات در حوزه علوم انسانی و اجتماعی تاکید کرد و افزود: مهم است که از طریق علوم انسانی نه تنها جایگاه خود را حفظ کنیم، بلکه باید اثرانگشت خود را از ایرانی و اسلامی بودن در جهان تثبیت کنیم، لازم است بدانیم که هزینه تحقیقات در علوم انسانی کمتر از سایر حوزههای دیگر است.
وی در پایان گفت: علوم پایه و فنی زیرساخت فناوری بومی است، حمایتهای گذشته از سایر حوزهها ادامه خواهد داشت و از علوم انسانی هم حمایت میکنیم.
انتهای پیام/