دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1403 - 09:42

دولت شکننده در سئول!

دولت شکننده در سئول!
جدال دولت کره جنوبی و اپوزیسیون با برگزاری دومین جلسه استیضاح رئیس‌جمهور در ساعت ۴ بعدازظهر امروز شنبه به وقت محلی به اوج خود خواهد رسید و ظاهراً قرار نیست سایه بحران سیاسی به زودی از سر سئول دست بردارد.
کد خبر : 946344

به گزارش خبرگزاری آنا، سئول کماکان تبدیل به یکی از اصلی‌ترین کانون‌های بحران در شرق آسیا شده است. گویا قرار نیست بحران سیاسی در کره جنوبی به‌سادگی پایان یابد! «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره جنوبی با دفاع از دستور حکومت‌نظامی نافرجام خود به‌عنوان اقدامی قانونی برای محافظت از دموکراسی وعده داد که «تا آخر خواهد جنگید.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که حتی نزدیکان رئیس‌جمهور کره جنوبی از وی خواسته‌اند به‌صورت داوطلبانه و در راستای جلوگیری از تشدید بحران‌های جاری در سئول، از قدرت کناره‌گیری کند. با این اوصاف، شاهد استقرار دولتی شکننده با رئیس‌جمهوری محکم در کره جنوبی هستیم! در اینجا باید میان ماهیت دولت مستقر در سئول و شخص یون سوک یول، تفکیک قائل شویم.

اظهارات تلویزیونی رئیس‌جمهور کره جنوبی چند ساعت پیش از آن بیان شد که حزب دموکرات، اصلی‌ترین حزب اپوزیسیون لیبرال، طرح جدیدی را برای استیضاح یون سوک یول ارائه داد تا با دومین رأی استیضاح در پارلمان این کشور روبرو شود.

با برگزاری دومین استیضاح در ساعت ۴ بعدازظهر امروز شنبه به وقت محلی، جدال دولت کره جنوبی و اپوزیسیون طی ساعات آتی به نقطه اوج خود خواهد رسید.

اولین طرح استیضاح یون سوک یول در پی تحریم حزب حاکم شکست خورد. اما اخبار موثق نشان می‌دهد طی روز‌های اخیر رایزنی‌هایی میان احزاب مخالف دولت با برخی هم‌حزبی‌های یون سوک یول صورت گرفته تا رأی‌گیری مجدد آنها که برای امروز شنبه تدارک دیده شده است؛ به سود خروج رئیس‌جمهور کنونی از قدرت تمام شود.

صورت‌بندی این مسئله چندان دشوار نیست: حزب دموکرات و احزاب کوچک‌تر اپوزیسیون درمجموع ۱۹۲ کرسی در پارلمان کره جنوبی در اختیار دارند که ۸ رأی کمتر از اکثریت دوسوم، یعنی ۲۰۰ نفر از ۳۰۰ نماینده برای استیضاح رئیس‌جمهور این کشور است؛ بنابراین احزاب اپوزیسیون به ۸ عضو حزب حاکم، یعنی حزب قدرت مردم نیاز دارند تا با آنها موفق به استیضاح رئیس‌جمهور شوند.

درصورتی‌که اپوزیسیون به این هدف دست پیدا نکند، بار دیگر شاهد تشدید منازعات سیاسی میان دولت و پارلمان خواهیم بود.

 قدر متیقین ماجرا این است که قرار نیست سایه بحران و کشمکش سیاسی به‌زودی از سر سئول دست بردارد.

اعلام حکومت‌نظامی ناموفق، تبدیل به اصلی‌ترین پاشنه آشیل یون سوک یول شده است. اعلامیه حکومت‌نظامی شکست‌خورده یون در ۳ دسامبر که اولین مورد از این نوع در بیش از ۴۰ سال گذشته در کره جنوبی است؛ با اعتراضات گسترده‌ای مواجه شد، به‌گونه‌ای که مخالفان خواستار برکناری او از قدرت شدند.

حکومت‌نظامی که فقط ۶ ساعت به طول انجامید پس از ورود قانون‌گذاران کره‌جنوبی به پارلمان این کشور که با شکستن حصار پلیس همراه بود، لغو شد.

یون که یک سیاستمدار محافظه‌کار است، گفت که درخواست حکومت‌نظامی را به‌عنوان هشداری به حزب دموکراتیک که کنترل پارلمان را در دست دارد، ارائه داده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب