دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1395 - 09:23

نگارش «شین بی شین» به پایان رسید

محمدکاظم مزینانی از پایان نگارش رمان تازه‌اش خبر داد و گفت: عنوان این کتاب «شین بی شین» است و آن را به‌ تازگی تحویل مرکز آفرینش‌های ادبی داده‌ام.
کد خبر : 94626

به گزارش گروه فرهنگی آنا محمدکاظم مزینانی در گفت‌وگو با پایگاه خبری حوزه هنری با بیان اینکه نگارش جلد سوم از مجموعه سه گانه داستان انقلاب‌اش به پایان رسیده است، اظهار کرد: عنوان این کتاب را «شین بی شین» گذاشته‌ام، به این دلیل که می خواستم پوچی و هیچ را در این عنوان بگنجانم. پس از پایان بازنویسی‌های اثر، به تازگی آن را تحویل مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری داده‌ام.


وی همچنین گفت: این کتاب بارها بازنویسی شد؛ با وجود اینکه چند روز قبل، آن را تحویل مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری داده‌ام، اما باز هم در حال بازنویسی آن هستم. برخی از بخش‌های این کتاب را بیش از 8 بار بازنویسی کرده‌ام. البته برخی بخش ها را که تصور می‌کردم مشکلی ندارند، کمتر اما به هر حال دوست داشتم تمام بخش‌ها و فصل‌های این رمان در اوج باشد و به همین دلیل هم برای نگارش و بازنویسی آن وسواس زیادی به خرج دادم.


تاریخ ما فروبسته و سرنوشت آدم‌هایش باز است


مزینانی با بیان اینکه کتاب تازه‌اش را در 230 صفحه تحویل داده‌ است، گفت: پایان این کتاب باز مانده است تا اگر امکانش باشد، ادامه‌ای بر آن بنویسم. معتقدم پایان زندگی همه ما باز است. تاریخ ما فروبسته است و سرنوشت آدم هایش باز است.


نخستین بازخورد را از ساسان ناطق گرفتم


این نویسنده با تاکید بر اینکه اولین بازخوردی که گرفتم، از سوی ساسان ناطق مدیر کارگاه قصه و رمان حوزه هنری بود، عنوان کرد: ایشان به من گفتند که نسل جدید با این اثر بیش از دو اثر قبلی ارتباط برقرار می‌کنند. چرا که رمان «شین بی شین» حکایت تفاوت نسل‌هاست. تفاوت نسل‌ها در داستان نخست، بین شاه و نسل دهه30 بود و در داستان بعدی بین شخصیت‌هایی هم نسل پدر من با پسرشان و در این کتاب هم تفاوت نسل من با نسل دخترم به تصویر کشیده شده است.


جوانان نسل جدید از شور زندگی خالی‌اند


وی افزود: سعی کردم در این کتاب توضیح دهم جوانان نسل جدید چقدر از شور و شهوت زندگی خالی هستند. ما با بوی سنجد عاشق می شدیم، اما در این نسل عشقی نمی‌بینید. در این کتاب گربه‌ خانگی وجود دارد که آن هم توسط همین نسل عقیم می‌شود. حکایت خاصی است و این حکایت و تناقضات نسلی هم ادامه دارد.


مزینانی خاطرنشان کرد: داستان کتاب «شین بی شین» تجربه زندگی خودم و دخترم است و برای نگارش آن از مستندات تاریخی استفاده نکرده‌ام. آثار قبلی بیشتر مستند بودند، اما اثر سوم فضای معمولی دارد. البته بخش‌های تاریخی دارد و به طور مثال به مغول پرداخته‌ام و به زن ایرانی که همیشه در طول تاریخ کشورمان در معرض تجاوز بوده است. در مجموع رمان تازه‌ام زمان حال و حکایت زندگی خود ما را روایت می‌کند.


محمدکاظم مزینانی متولد سال 1342 در شهر دامغان و فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید بهشتی است. از سال 1363 تا 1374 در روزنامه‌های کیهان و همشهری فعال بوده که این فعالیت‌ها تا به امروز هم به صورت پراکنده در نشریات ادبی تداوم داشته است. در بخش تالیف کتاب هم اغلب آثار وی در حوزه شعر کودک و نوجوان است که تعداد آن ها به بیش از 20 عنوان می‌رسد.


در حوزه ادبیات داستانی این نویسنده کتاب‌های متعددی را برای گروه سنی کودک و نوجوان به چاپ سپرده که از میان آن ها می‌توان به «ماه در گهواره»، «پسری که تنها بود»، «رازهای زندگی یک کلاغ» و «پاییز در قطار» اشاره کرد. در بخش داستان بزرگ‌سال، رمان «شاه بی‌شین» اولین تجربه این نویسنده در این حوزه محسوب می‌شود که پیش از انتشار در نخستین جشنواره داستان انقلاب برگزیده شد و پس از بازنویسی نهایی در سال 1389 چاپ اول آن توسط انتشارات سوره مهر در تهران به انتشار رسید که در ادامه بارها تجدید چاپ شد. همچنین «آه باشین» دومین اثر از سه گانه مزینانی در بخش رمان بزرگسال محسوب می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب