دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

عدم پذیرش بیماران سنگین وزن در مراکز رادیولوژی منطبق با اصول اخلاق پزشکی است؟

عدم پذیرش بیماران سنگین وزن در مراکز رادیولوژی منطبق با اصول اخلاق پزشکی است؟
عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی در رابطه با عدم پذیرش بیماران با وزن بالا در مراکز رادیولوژی، بر لزوم پذیرش بیماران اورژانسی تأکید کرد.
کد خبر : 946039

به گزارش آنا، در روز‌های گذشته خبر‌هایی در مورد عدم پذیرش افراد با وزن بالا در مراکز رادیولوژی منتشر شد، که این موضوع علاوه بر شگفتی منجر به پرسش‌هایی در رابطه با تطابق این موضوع با اخلاق پزشکی که باید همه بیماران را با یک چشم نگاه کند، به وجود آمد.

محمود برفه‌ای عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی در گفتگو با آنا، با بیان اینکه اظهار مراکز MRI، سی‌تی اسکن و تصویربرداری پزشکی که بیماران سنگین وزن را پذیرش نمی‌کنند ناشی از دلایل فنی است، گفت: ممکن است مشکلاتی برای برای دستگاه‌ها و تخت‌ها به وجود آید، کسی که این دستگاه‌ها را می‌فروشد اعلام می‌کنند که این دستگاه‌ها حداکثر چه وزنی را تحمل می‌کنند با این حال مراکز یاد شده معمولا این را رعایت نکرده و بیمار با وزن کمتر را پذیرش می‌کنند تا دستگاه‌ها و تخت‌های آنها عمر بیشتری داشته باشند.

وی افزود: تعدادی از مراکز وجود دارند که آمار پذیرش روزانه آنها بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ نفر است و اینها اگر بیماران با وزن بالا را پذیرش کنند، پس از دو یا سه ماه می‌گویند که دستگاه و تخت آنها خراب شده و تعمیر آنها هفته‌ها طول می‌کشد و این مدت دستگاه از سرویس خارج شده و چندین ۱۲۰ نفر یا ۱۵۰ نفر نتوانند خدمات دریافت کنند و اقتصاد خود آنها نیز دچار اختلال شود به همین دلیل ترجیح می‌دهند که وزن بالای ۱۱۰ کیلوگرم و ۱۲۰ کیلوگرم را پذیرش نکنند.

برفه‌ای بیان کرد: این موضوع بیشتر در رابطه با دستگاه‌های قدیمی که محدودیت وزن دارند صدق می‌کنند. اکنون تلاش شده است که تخت‌های با تحمل وزن بالا را تولید کرده و برخی از مراکز آنها را وارد کشور کرده‌اند با این حال به دلیل تحریم‌ها اینها هنوز تعداد مراکزی که از این دستگاه‌ها کمتر استفاده می‌شود. گفته می‌شود که این دستگاه‌ها تحمل وزن بالای ۲۵۰ کیلوگرم را دارند با این حال این مراکز هم وزن حدود ۱۸۰ کیلوگرم را پذیرش می‌کنند.

وی یادآور شد: در حال حاضر مراکزی وجود دارند که دستگاه‌ها و تخت‌های مستحکمی داشته و افراد با وزن بالا را پذیرش می‌کنند. افراد می‌توانند برای دریافت خدمات به این مراکز مراجعه کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی با اشاره به تجویز القایی خدمات MRI اظهار کرد: تجویز بیش از حد MRI یک مشکل است که هم از جانب بیماران و هم از جانب برخی پزشکان که ممکن است پروتکل‌ها را در درخواست سی‌تی‌اسکن و MRI رعایت نکنند. امروز اگر نگاه کنیم، امروز اگر نگاه کنیم می‌بینیم که خدمات تصویربرداری و آزمایش‌ها در ایران بیشتر از میانیگن جهانی است. اگر از یک منظر دیگر نگاه کنیم تعرفه تصویربرداری خیلی کمتر از کشور‌های منطقه است. اگر تعداد کمتری بیمار را پذیرش کنند عملا برای آنها صرفه اقتصادی نداشته و به همین دلیل ترجیح می‌دهند تعداد بیمار بیشتری را پذیرش کرده تا هزینه‌های آنها پوشش داده شود.

وی با بیان اینکه به دلیل تحریم‌ها تعداد دستگاه‌ها و تخت‌های مناسب که باید بر اساس نیاز، وارد کشور می‌شدند کمتر وارد کشور شده‌اند، گفت: این مسأله موجب شده است تا بار این کمبود بر روی تخت‌ها و دستگاه‌ها منتقل شود. 
او همچنین در رابطه با این موضوع که آیا عدم پذیرش بیماران سنگین در مراکز رادیولوژی منطبق با اصول اخلاق پزشکی است، گفت:وقتی بیمار در شرایط اورژانسی باشد تحت هر شرایطی حتی با وزن بالا باید پذیرش شود، اما بیماری که الکتیو بودده و مشکلی نداشته باشد می‌تواند به دیگر مراکز باشد. ضمن اینکه مراکزی که بیمار با وزن بالا را پذیرش می‌کنند، تعرفه بالایی نیز دریافت می‌کنند.

وی یادآور شد: موضوع دیگری که وجود دارد این است کیفیت تصویر افراد سنگین وزن و دیگران در MRI تفاوت چندانی ندارد، اما در سونگرافی متفاوت است و کیفیت تصویر در وزن بالا به شدت پایین می‌آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب