دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد؛

لزوم استفاده از دانش‌ روز دنیا در صنعت آرایشی و بهداشتی

لزوم استفاده از دانش‌ روز دنیا در صنعت آرایشی و بهداشتی
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به لزوم پیوند دانشگاه و صنعت، بر لزوم حضور در بازارهای جهانی برای ارزآوری تاکید کرد.
کد خبر : 945655

به گزارش خبرنگار آنا، مهدی پیرصالحی در ششمین همایش فراورده‌های آرایشی، بهداشتی ایران کازمتیکا، با بیان اینکه این حوزه با سلامت مردم سروکار دارد، گفت: آرایشی و بهداشتی تنها محصولاتی هستند که از لحظه تولد تا زمان مرگ همراه انسان هستند.

وی با بیان اینکه کیفیت، ایمنی و شفافیت در تولید  محصولات آرایشی، بهداشتی و مواد شوینده اولویت سازمان غذا و دارو است، افزود: کالایی که تولید می‌شود باید به نیازهای داخلی پاسخ دهد و همزمان سبک زندگی خوب را نیز ترویج دهد.

پیرصالحی یادآور شد: باید به سمت تولید فراوردهایی برویم که آسیبی به محیط زیست کشور نزند. باید این موضوع را در تولید، بسته‌بندی و مصرف در نظر بگیریم.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ما محققان دانشگاهی بسیارخوبی در زمینه آرایشی و بهداشتی داریم، گفت: باید از دانش‌های جدید دنیا مثلا در حوزه بیوتکنولوژی استفاده کرد. همچنین دنیا شاهد تغییرات جدیدی در حوزه هوش مصنوعی شاهد است؛ ما نیز باید از این حوزه در زنجیره تامین کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های ما تسهیل کسب و کار است، گفت: باید تا جایی که قانون یه ما اجازه می‌دهد موازی‌کاری‌ها را در زمینه کسب مجوزها کاهش دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: ما ظرفیت بسیار بزرگی در زمینه ارزآوری در حوزه آرایشی و بهداشتی داریم.

وی افزود: همه ما باید نخست سلامت را برای مردم به ارمغان آوریم و دوم اینکه به اقتصاد کشور کمک کنیم

پیرصالحی همچنین در حاشییه این نشست و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بازار آرایشی و بهداشتی و شوینده‌ها حدود 220 همت است، گفت: این یک بازار بزرگ بوده و جای رشد و افزایش را دارد، با این حال به دلیل برخی از سیاست‌ها، قسمتی از بازار در اختیار بازار قاچاق است. نمی توان آمار دقیقی از  محصولات قاچاق ارائه داد، چرا که بیشتر بر اساس کالاهای کشف شده می‌توان قضاوت کرد، با این حال پیش بینی ما این است که حدود 40 درصد بازار را محصولات قاچاق تکشیل دهند.

وی افزود: برای مقابله با قاچاق در این حوزه باید همکاری بین بخشی بین سازمان غذا و دارو و وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل بگیرد، اگر بتوان واردات رسمی و تحت نظارت انجام شود مسأله قاچاق هم تا حدودییی کاهش پیدا می‌کند.ممنوعیت از سوی وزارت صمت ایجاد شده است. و ما تنها به لحاظ کیفیت و سلامت نظارت داریم.

او با بیان اینکه تا پییش از این محصولات بهداشتی و درمانی پروانه محصولات خود را از سازمان غذا و دارو دریافت می‌کردند، اکنون برای آنها آی‌آر‌سی صادر می‌شود، گفت: تا امروز برای بیش از 37 هزار محصول بیش از ۳۷ هزار آی‌آر‌سی  صادر شده است. از سوی دیگر خوشبختانه  هزار قلم نیز شناسه گذاری شده‌اند که باید به سمت شناسه‌گذاری تمامی محصولات پیش برویم تا هم به لحاظ آماری قابل کنترل باشند و هم اینکه مردم نسبت به کیفیت و سلامت محصولات اطمینان داشته باشند. البته ما این اطمینان را به مردم می‌دهیم که تمامی محصولاتی که آی‌آر‌سی آنها صادر شده  دارای سلامت کیفیت جهانی و سلامت هستند.

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: امروزه بسیاری از محصولات ما کیفیت قابل قبولی داشته و توان صادراتی دارند. با این حال میزان صادرات ما در حوزه آرایشی بهداشتی، شوینده، دارو و تجهیزات پزشکی مناسب نیست. اما هدف‌گذاری خوبی در برنامه هفتم توسعه شده است و باید به تلاش کنیم به این اهداف دست پیدا کنیم. 
وی در ادامه در رابطه با وضعیت نقدینگی صنعت دارو، گفت: بخش دولتی تقریبا 33 همت به صنعت دارو و 20 همت به صنعت تجهیزات پزشکی بدهکار است. این مسأله ناشی از عدم اجرای تعهدات از سوی دولت است.  

پیرصالحی همچنین در رابطه با بودجه دارویار نیز گفت: در بودجه امسال حدود 74 همت برای طرح دارویار دیده شده است که تقریبا 40 همت آن را سازمان بنامه و بودجه تخصیص داده است و سازمان هدفمندی یارانه‌ها هم حدود 21 درصد آن یعنی نصف آن را تأمین کرده است. حدود 9 ماه گذشته و بودجه نصف سال ما تأمین نشده است. دارویار از ۷۴ همتی که برای امسال در بودجه دیده شده بود تقریباً ۴۰ همتش رو سازمان برنامه تخصیص داده ولی هدفمندی فعلاً حدود ۲۱ همتش رو تامین کرده یعنی ما حتی به نصف میزان سال هم نرسیدیم در صورت ۹ ماه از سال رو گذروندیم امیدواریم مشکلات نقدینگی حل شود تا دچار کمبود نشویم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب