تمدنسازی یا توقف در برنامهریزی؟ نقش علم و نخبگان در عبور از چالشها
محمدرضا مخبردزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی چه نقشی در تحقق اهداف تمدنی ایران دارد؟ اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی از حدود ۴۰ سال پیش تاکنون، تلاشهای گستردهای در حوزه علم و فناوری داشته است. ما در مسیری هستیم که به تحقق تمدن نوین اسلامی منتهی میشود. البته در این راه با گرهها و مشکلاتی مواجهیم که نیازمند برنامهریزی، سرمایهگذاری و تربیت نیروی انسانی است.
وی معتقد است که اگر جریان علمی کشور تقویت شود و دانشمندان، نخبگان و اندیشمندان بیش از گذشته در برنامهریزیهای کلان، تصمیمسازیها و تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند، مسیر رسیدن به تمدن با سرعت بیشتری طی خواهد شد. تمدن در واقع مجموعهای از توانمندیهای مادی و معنوی یک ملت است؛ از علم و فرهنگ گرفته تا توانمندیهای اقتصادی، خلق ثروت، دانشمندی، رفاه، معنویت، اخلاق، قانونمداری، انضباط، تحرک و کمک به بشریت در سطح جهانی.
رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه تمدن چیزی جز همین مجموعه توانمندیهای درهمتنیده نیست،ادامه داد: برای رسیدن به آن، باید برنامهریزی همهجانبه داشته باشیم. در این میان، یک محور مرکزی وجود دارد: استفاده و بهرهگیری از ظرفیت نخبگان و دانشمندان کشور. مسیر اصلی رسیدن به تمدن از گذرگاه علم و فناوری میگذرد.
وی درباره نقش علم و فناوری در تحقق این اهداف گفت: هرچه توجه و تمرکز ما بر حوزه علم و فناوری بیشتر باشد و کشور در همه عرصهها بهسمت دانشپایه شدن حرکت کند، سرعت رسیدن به اهداف تمدنی افزایش خواهد یافت و این اهداف در دسترستر خواهند بود. ما باید بدانیم که علم و فناوری نهتنها پایهای برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی است، بلکه بستری برای تحقق آرمانهای معنوی و اخلاقی نیز فراهم میکند.
مخبردزفولی تاکید کرد: باید دانشمندان و نخبگان را در کانون توجه قرار دهیم و از ظرفیتهای آنها در همه مراحل تصمیمگیری و اجرا بهره ببریم. مسیر پیشرفت و تمدنسازی ایران از توجه به علم، فناوری و اندیشمندان میگذرد.
انتهای پیام/