دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1403 - 13:14

تأکید بقایی بر نقش سازمان اکو در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی

تأکید بقایی بر نقش سازمان اکو در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی
سخنگوی وزارت خارجه در نشست اکو گفت: هر سازمانی که بتواند در جهت بالفعل‌سازی ظرفیت‌های بالقوه کشور‌های عضو فعالیت کند، بر بهبود شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی و مقابله کردن با برخی روند‌های مربوط به یکجانبه‌گرایی تأثیر‌گذار است.
کد خبر : 944379

به گزارش خبرگزاری آنا، «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (سه‌شنبه) ۱۳ آذر‌ماه در حاشیه بیست و هشتمین نشست شورای وزیران سازمان همکاری اقتصادی اکو در جمع خبرنگاران گفت: سازمان همکاری اقتصادی اکو از لحاظ سابقه کاری و اهمیت، مهمترین سازمان همکاری‌های اقتصادی برای ایران و منطقه است و یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های اقتصادی در سطح دنیاست.

وی افزود: ۱۰ کشور عضو سازمان اکو کشور‌هایی با ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری هستند و آنچه برای ما مهم است دارای قرابت و نزدیکی فرهنگی و مشترکات مذهبی و تاریخی است. از این حیث معتقدیم هر تلاشی شایسته است برای تقویت مراودات و همکاری‌ها بین کشور‌های عضو این سازمان انجام شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره تحولات منطقه و تأثیر آن بر روند تصمیم‌گیری اکو اظهار داشت: سازمان همکاری اقتصادی کار خودش را انجام می‌دهد و سازمانی است با رویکرد و هدف اقتصادی و با هدف گسترش مراودات اقتصادی بین کشور‌های عضو و تقویت رفاه و بهبود وضعیت اقتصادی مردمان این حوزه جغرافیایی.

وی ادامه داد: سازمان همکاری اقتصادی اکو با یک سابقه چهار پنج دهه‌ای است و کشور‌های عضو تصمیم می‌گیرند که فارغ از مباحثی که در سطح بین‌المللی ممکن است مطرح باشد، چگونه خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.

این دیپلمات ارشد ایرانی درباره نقش اکو در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی اظهار داشت: هر سازمان و ترتیبات منطقه‌ای که بتواند هم از لحاظ ایجاد هنجار‌های جدید و هم از جهت بالفعل سازی ظرفیت‌های بالقوه کشور‌های عضو فعالیت کند، بر بهبود شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی و مقابله کردن با برخی روند‌های مربوط به یکجانبه‌گرایی تأثیر دارد.

وی درباره اوضاع جاری در سوریه هم گفت: مهم است که همه کشور‌های منطقه و به ویژه همسایگان سوریه به این جمع بندی برسند و رسیده‌اند که تروریسم یک بیماری مسری است و در هیچ نقطه‌ای متوقف نمی‌شود و در صورتی که کشور‌ها برای مقابله با این معضل مشارکت و همکاری نکنند، قطعاً همه کشور‌ها از این ناحیه متضرر خواهند شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب