درخواست یک مداح از شهرداری تهران/ فعالان فرهنگی شهر تهران تجلیل شدند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مراسم تبیین فعالیتهای فرهنگی شهر تهران «شهر آرمانی» صبح امروز با حضور امین توکلیزاده معاون شهردار و مهدی چمران رییس شورای شهر و مهدی علیزاده رییس شرکت واحد اتوبوسرانی برگزار شد.
مهدی چمران رییس شورای شهر در این مراسم ابراز داشت: مبنای هر حرکتی یک حرکت فرهنگی و یا یک اعتقاد فرهنگی است همه تلاشهای ما هنگامی به یک نتیجه مثبت میرسد که بر مبنای یک فلسفه فرهنگی درست پایه ریزی شده باشد.
وی افزود: انقلاب اسلامی، چون در اصل کار یک خرکت فرهنگی بود موفق شد اگر پایه هرانقلابی نگافکر فلسفی آن انقلاب است و فلسفه انقلاب ما دین و مکتب اسلام بود و علت مخالفتهای جهان هم به این دلیل است و مساله موشک بهانهای بیش نیست، اما اصل بحث مکتب ماست که برای آنها گران تمام میشود و بر مبنای این مکتب ایران را به پیروزی رساندیم.
وی با تأکید بر اینکه ۱۵ کشور تا مرکز بیروت پیش آمدند، اما با حرکت انقلابی مردم آنها را بیرون راندند و بعد از موفقیت در لبنان این تفکر و جهاد اسلامی به فلسطین رسوخ کرد گفت: حماس و جهاد اسلامی از انقلاب سنگ اغاز کردند و به موشک رسیدند و امروز شاهدیم اسراییل را به ستوه آوردهاند، همه این حرکتها از یک مبنا و تفکر فرهنگی و باور فرهنگی یعنی مکتب شکل گرفته و بر آن استوار است و اگر دوستان ما و همه سربازان فرهنگی بتوانند هرچه بیشتر این حرکت را عمق ببخشند قطعا به پیروزی نهایی نزدیک و نزدیکتر خواهیم شد.
مدیریت فعلی شهر تهران حوزه فرهنگ را در اولویت میبیند
محمدامین توکلیزاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این همایش با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین اتفاقاتی که در این دوره مدیریت شهری رخ داد؛ اصلاح دیدگاه درباره مسئولیت شهرداری در حوزه فرهنگ بود، مطرح کرد: شاید در ادوار گذشته کار فرهنگی انجام میشد؛ اما با این امر که اولویت پیدا کند و در همه امور به آن عرصه داده شود، متفاوت است. براساس نگاه شهردار کنونی تهران که میگوید شهروند در شهر مهمترین عنصر است، ما برای کوچه و خیابان تلاش نمیکنیم، شهر مسائل بسیاری از جمله آلودگی هوا، زباله و پسماند و... دارد.
وی افزود: افراد متعدد در معاونت های مختلف شهرداری مشغول فعالیت هستند اما اگر جان شهر در اولویت قرار نگیرد ما کاری نکرده ایم. امروز که مدیریت ارشد این شهر اولویت برای فرهنگ قائل است؛ برای ما که دغدغه فرهنگی داریم، فرصت طلایی است. نه تنها برای دستاندرکاران شهرداری بلکه برای تمام مجموعه جبهه فرهنگی که در سطح شهر کار میکنند این فرصتی طلایی است.
توکلیزاده با اشاره به اینکه اینکه تحول نرم افزاری جزو چهار تحول اصلی شهر قرار گرفته است، گفت: هر زمان که در هویت کم گذاشتیم در جای دیگر لطمه آن را خورده ایم.
وی با تاکید بر اینکه در دال مرکزی مدیریت فرهنگی و اجتماعی شهر هویت قرار گرفته است تصریح کرد: از هویت اسلامی، ملی و انقلابی باید به عنوان یک مزیت استفاده کنیم. هویتهای قومی شهر یک فرصت است. مناطقی در شهر داریم که پیوستگیهای اجتماعی خوبی در حوزه قومیت دارند، ما قومیت را که یک پیوستگی اجتماعی بسیار ناب برای اقوامبخشی بههویت ملی است را یک فرصت میدانیم.
توکلیزاده گفت: شهر تهران با توجه به ۱۰ میلیون جمعیتی که دارد، جنبه الگو دارد. در این پهنه و گستره و تنوع شهرداری به تنهایی نمیتواند کاری انجام دهد. یک نیروی معظم به نام بسیج داریم که تا کف محله پایگاه مردمی دارد و سرمایه اجتماعی و هسته سخت انقلاب اسلامی است. گستره خوبی به نام مساجد داریم که قویترین و مستمرترین سرمایه اجتماعی را برای کشور تولید میکند. هیچ یک از دستگاهها به اندازه مساجد تولید ندارند. دستگاه معظمی داریم به نام سازمان تبلیغات که با تنوع و تکثر، عناصر زبده و خلاقی را در مجموعه خود دارد. دستگاه دیگری نیز داریم به اسم رسانه ملی که شتابدهنده دستگاههای دیگر است.
وی افزود: اگر دستگاهها در کنار یکدیگر قرار نگیرند هیچ رویداد معظمی شکل نخواهد گرفت. باید از جزیره بودن خارج شویم، آرمانها را در وسط قرار دهیم و کنار یکدیگر قرار گیریم. باید نظام مسائل شهر را اولویتبندی کنیم و تمام توان خود را برای حل آنها بگذاریم.
توکلیزاده با اشاره به اینکه یکی از فرصتهایی که این دوره مدیریت شهری ایجاد کرد؛ این بود که با تمام دستگاههای فرهنگی همدل بودیم، اکید کرد: امروز میتوانیم بگوییم هیچ از رویدادها و مناسبتهای سه سال اخیر قابل مقایسه با ۴۰ سال گذشته در تهران نیست. این امر کار جبهه فرهنگی و یک دل شدن است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از اتفاقات خوبی که در این دوره رخ داد؛ حوزه مردمیسازی برنامهها است، بیان داشت: در هر حوزهای مردمیسازی جواب میدهد. بدون مردمیسازی و مساجد و... برای فرهنگ کاری نمیتوان انجام داد. ضلع سوم قرارگاههای فرهنگی ما مردم بودند. اگر جشن غدیر و امام رضاییها برپا می شود، دلیل آن مواکب مردمی است که در مناطق مختلف دست به دست یکدیگر میدهند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه موضوع مهم دیگر موضوع شادی است، گفت: رهبر معظم انقلاب در رابطه با شادی فرمودند:«زندگی بدون شادی زندگی دوزخی است.»، این مطالبه از جبهه فرهنگی بود که در حوزه شادی کاری انجام دهند. در این دوره این اتفاق رخ داد و جبهه فرهنگی انقلاب در شهر تهران پرچمدار شادی بود و جشنهای بزرگ میلیونی و خانواده محور را با دایره وسیع مخاطبین میزبانی کرد.
وی ادامه داد: تعداد بسیاری ریزرخداد در کلان رخدادهای میدانی طراحی شد که بتواند تنوع ذائقه مخاطب را پوشش دهد. به همین علت رخدادهای جشن خانوادگی توانست دایره مخاطب را از دایره محدود به دایره گسترده افزایش دهد.
وی تاکید کرد: آنچه که پیش روی ما است، صیانت از همدلی ای است که پدید آماده و دسترسی که به مخاطب دادیم. صیانت از اعتماد و مشارکتهای مردمی از همدلی میان دستگاهها و نهادهای فرهنگی، صیانت از مجموعه جبهه فرهنگی انقلاب که امروز یک امانت دست همهما است، بسیار اهمیت دارد. هیچ مناسبتی را که امکان بروز و ظهور به جریان فرهنگی انقلاب میدهد را نباید از دست دهیم.
توکلیزاده بیان داشت: ایران همدلی که امروز دارید در کشور خود مشاهده میکند که زنان این سرزمین پرچمدار آن هستند را باید روایت کنیم. حماسه مردم ایران است که هم میجنگند و هم از مجاهد حمایت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه امکانات و فرصتها و میدانهایی که پیش روی ما هستند؛ تکلیف و وظیفه ما را مشخص میکنند، گفت: میطلبد شبانهروز بدون از دست دادن لحظهای تمام موضوعات فرعی را کنار بگذاریم و انرژی خود را برای موضوعات اصلی کشور صرف کنیم.
اولین جشنواره تولید محتوای هوش مصنوعی برگزار میشود
مصطفی زیبایینژاد، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران در این مراسم ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تصریح کرد: در دوره اخیر مدیریت شهری اولین مراسم و برنامه خیابانی که انجام شد، تشییع شهدای دفاع مقدس در سالروز شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمهزهرا (س) بود که اکنون در آستانه آن قرار داریم. پس از آن سالگرد شهید سلیمانی را در خدمت شهروندان بودیم. در ابتدای سال ۱۴۰۱ اجتماع ۱۰۰ هزارنفری سلام فرمانده در استادیوم آزادی برگزار شد و پس از آن نیز مراسم امام رضاییها اجرا شد و پس از آن هم میهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر برای اولین بار انجام شد.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه برنامههای محلهمحور و منطقهمحور را طراحی کردیم، گفت: در دهه کرامت سال گذشته، ۹ شب در مناطق مختلف همراه با دستاندرکاران صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مراسماتی را برگزار کردیم و پس از آن مراسم اصلی و شاخص امامرضاییها را برگزار کردیم.
زیبایینژاد با تاکید بر اینکه در مناسبتهای مختلف برنامههای مختلفی در سطح مناطق برگزار میشود، اظهار کرد: در تمام فعالیتها سعی کردیم دو رویکرد را مد نظر قرار دهیم؛ یکی بحث حضور مردم و اجرای برنامهها توسط خود مردم که شهرداری تهران پشتیبانی و همافزایی کند و در کنار مردم باشد و رویکرد دیگر نیز این است که به صورت جبههای و قرارگاهی کار پیش رود و برنامههایی، چون میهمانی ده کیلومتری، امامرضاییها و... را انجام دهیم. در این راستا در خدمت مجموعههای مختلف فرهنگی ازجمله سازمان تبلیغات و... هستیم و همیشه سعی بر این داریم کار گروهی و جبههای انجام دهیم.
وی عنوان کرد: این که بگوییم شهرداری تهران متولی کارها بوده است، مدنظر ما نیست. تمام نهادها باید بتوانیم در کنار یکدیگر کاری برای مردم انجام دهیم.
زیبایینژاد با تاکید بر اینکه اتفاق دیگری که سعی کردیم در دوره مدیریت شهری جدید همیشه انجام دهیم این است که معاون اجتماعی و فرهنگی از دوران اسپانسری خارج شود و در کنار دستاندرکاران طراحی، اجرا و پشتیبانی کنیم، اظهار کرد: امروز شهرداری تهران در اغلب جشنوارهها، مناسبتها، برنامههای فاخر و ملی نقش اساسی دارد.
وی با تاکید بر اینکه برخی از برنامهها، برنامههای ماندگار است، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند: «بروید سراغ کارهای نشدنی که بشود»، با همت دستاندرکاران اتفاقات خوبی رقمخورد و سنتها از جمله سنت میهمانی دهکیلومتری غدیر، امام رضاییها، محرمشهر که دو سال است به لطف امامحسین (ع) خیمه امامحسین (ع) در میدان آزادی برپا میشود و چایخانههایی که برپا شدند، احیا شدند. این برنامهها ماندگار شدند و این ایده در شهرهای مختلف نیز در حال انجام است.
زیبایینژاد تاکید کرد: در این دوران سعی کردیم مجموعههای مردمی، سمنها، اشخاص فرهیخته و هنرمندان را از طریق مختلف ازجمله مشارکت در برنامههای آنها، صندوق ویژه فرهیختگان و... حمایت کنیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه سعی کردیم برنامهها جامعیت داشته باشد، بیان کرد: در حوزههای مختلف کارهای مختلف انجام دادیم. در حوزه سینما ورود کردیم و فیلم انیمیشینی رویاشهر را ساختیم که در جشنواره فیلم فجر پذیرفته شده و به زودی اکران خواهد شد. برنامههای مختلفی در حوزههای فرهنگی و هنری با همکاری گروههای مردمی نیز انجام دادیم.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران افزود: در ایام پیش رو اولین جشنواره تولید محتوای هوش مصنوعی را قرار است برگزار کنیم که این برنامه نیز یکی از کارهای بزرگ و خوب است.
وی با تاکید بر اینکه تمام برنامهها با همکاری مناطق و مجموعههای مختلف به ویژه حمایت شهردار تهران انجام میشوند، گفت: برنامههای فرهنگی در این دوره مدیریت شهری توان گرفتند و انجام شدند.
زیبایینژاد با تاکید بر اینکه در شهرداری تهران چهار تحول اصلی تحول سختافزاری، نرمافزاری، هوشمند و درونزا طراحی شده، تصریح کرد: در حوزه فرهنگی؛ تحول نرمافزاری که داریم انجام میدهیم، هدفگذاری در ارتقا فرهنگ ایرانی اسلامی، هویت در سه بعد فردی خانواده و اجتماع است. در این راستا به پنج محور اصلی انتقال ارزشهای انقلاب اسلامی، انتقال ارزشهای هویت ایرانی-اسلامی به نسل جوان، اصلاح تعلیم و تربیت از نظر سیاستگذاری و رسانه و خانواده و محورهایی که براساس فرمایشات مقام معظم رهبری مسئله یابی شدند، رسیدیم و برنامهها و ماموریتهای مختلفی طراحی شدند.
وی در رابطه با رویدادهای اجرا شده در این مدیریت شهری هم بیان کرد: ۸۵ برنامه میدانی بزرگ و ملی، ۶۸ پویش ملی مثل پویش سلام فرمانده و...، هزار و ۸۶۰ تولیدات فرهنگی، هنری و رسانهای، ۳ هزار و ۳۰۰ غنیسازی اوقات فراغت و نشاط اجتماعی، هزار و ۱۰۶ حمایت و مشارکت از گروههای مردمی و سمنها، ۸ هزار و ۲۱۱ نکوداشت فعالیتهای ملی و مذهبی، ۸۵۰ ارتقا فرهنگ عمومی و پاسداشت زبان و ادبیات فارسی، ۵۴۰ جشنواره و رویدادهای ملی و بیناامللی فرهنگی هنری، ۱۱ هزار و ۶۰۰ رخداد خیابانی منطقهای، ۳ هزار و ۷۴۴ برپایی پردیسها و مواکب فرهنگی، ۱۴ هزار و ۶۵۰ تهیه، تولید و انتشار اقلام و محصولات مکتوب فرهنگی، ۷۸ نمایشگاه و صنایع خلاق و... همگی در این دوره مدیریت شهری انجامشدند.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران در رابطه با بزرگداشت مفاخر در حوزه علمی، نویسندگان و شعرا گفت: در پایان سال کنگره بزرگداشت پروین اعتصامی و بیدل دهلوی را خواهیم داشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانیم راه شهدا را به خوبی ادامه دهیم و گامی هرچند کوچک در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری برداریم.
تجلیل از فعالان فرهنگی شهر تهران
در ادامه این برنامه از فعالان فرهنگی تجلیل شد.
شهرداری تکایای قدیمی تهران را بازسازی کند
محمد حسین پویانفر در این مراسم با بیان اینکه قرار به تجلیل نبود و قرار بود روضه بخوانم، گفت: انشالله این زمانهایی که برای تجلیل قرار میدهید، زین پس برای گره گشایی از کار مردم تحصیص یابد. دغدغهای دارم و آن اینکه از دورههای مختلف تاریخ مثلا از قاجار تکیههایی در سراسر ایران داریم، اما متاسفانه معماری در عزاداری آیینی در این چهل سال نداشتیم، کاش تکایا مثل «تکیه دولت» که نماد بوده بازسازی شود.
در ادامه، از عبدالرضا هلالی، محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم، صادق باطنی مدیر شبکه پویا، سردار سیدابوالفضل موسسویپور رییس راهور تهران بزرگ، عبدالوهاب حسنوند رییس فاتب، روحالله نوبخت، حجت الاسلام زهرایی رییس اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران، حجت الاسلام محمودی، فروزانفر مدیر کل ارشاد استان تهران و خانواده شهدای شهرداری تهران تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/