«احمد»؛ جدیدترین فیلمی که قربانی شیطنتهای سیاسی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، جشنواره بینالمللی فیلم مسلمانان (Muslim International Film Festival) یکی از رویدادهای نسبتا جدید در عرصه سینمای جهان است، رویدادی که پنجمین دوره آن امسال در کانادا برگزار شد و برخلاف دورههای قبل، با گرفتن رنگ و بوی سیاست، از ارزش و اعتبار آن کاسته شد.
اوایل آذر بود که خبر حضور فیلم سینمایی «احمد» در بخش مسابقه پنجمین دوره جشنواره فیلم مسلمانان کانادا رسانهای شد، فیلمی به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیهکنندگی حبیب والینژاد و محصول سازمان سینمایی سوره و موسسه تصویر شهر، اثری که نخستین اکران آن در چهلودومین جشنواره فیلم فجر بود که با استقبال خوبی هم مواجه شد، اما هنوز در کشورمان به اکران عمومی نرسیده است.
فیلم سینمایی «احمد» روایتگر ۱۸ ساعت ابتدایی زلزله بم است، ساعاتی که شهید احمد کاظمی با حضور به موقع در فرودگاه کرمان و اقدامات مختلف، سعی در فراهم کردن شرایط اسکان بازماندگان و اعزام مجروحان به شهرهای دیگر دارد.
با وجود این داستان که هیچ رنگ و بوی سیاسی در آن وجود ندارد و یکی از حوادث تلخ طبیعی کشورمان در دهههای اخیر را روایت میکند، اما فیلم «احمد» با دخالتهای سیاسی، شیطنتهای رسانهای و فشار یکی از نمایندگان پارلمان کانادا، در اقدامی غیرقانونی و کاملاً متضاد با آزاد بیان (که کشورهای غربی ادعای آن را دارند) از حضور در جشنوارهای که مختص مسلمانان است بازماند.
فیلم «احمد» که به انتخاب اعضای آکادمی جشنواره فیلم مسلمانان به بخش مسابقه راه یافت، قرار بود دو روز پیش (شنبه ۱۰ آذر) در تورنتو به نمایش درآید، اما پس از حرکاتی که رسانههای معاند انجام دادند و مصاحبه با کوین وانگ نماینده پارلمان کانادا که نسبت به ارائه فیلمی در ستایش یک فرمانده سپاه اعتراض کرده این مسئله را غیر قابل درک دانسته بود، فیلم ربیعی با اقدام فوری و خارج از ضوابط این قبیل فستیوالها از جشنواره کنار گذاشته شد.
«جشنواره بینالمللی فیلم مسلمان از روایتهای فیلمسازان مسلمان بینالمللی حمایت میکند و داستانهای جذاب آنها را مورد توجه قرار میدهد. ما همچنین بستری را برای تولیدات الهام گرفته از فرهنگ و ایمان مسلمان ارائه میدهیم که فیلمسازان با هر پیشینهای را در بر میگیرند. ماموریت ما جشن گرفتن و تقویت صداهای مختلف است که در حال کاوش در تجربیات غنی مسلمانان هستند.» این توضیحی است که سایت جشنواره فیلم مسلمانان کانادا در رابطه با ماهیت این رویداد ارائه داده است، جشنوارهای که مدعیست به دنبال تقویت صداهای مختلف است و بستری را فراهم کرده تا تولیدات الهام گرفته از فرهنگ و ایمان مسلمانان را به نمایش بگذارد.
اما میبینیم که بر خلاف ادعای مطرح شده، فیلمی ملی از کشوری مسلمان، از یک حادثه طبیعی با قهرمانی ایرانی فقط به دلیل فشارهای سیاسی یک نماینده پارلمان کانادا و بازیهای رسانهای از این رویداد کنار گذاشته میشود.
فیلم «احمد» از آن دست آثار شاخص سینمای ایران در سالهای اخیر است که قصه یک قهرمان (به معنای واقعی کلمه) را روایت میکند، فیلمی با جلوههای ویژه خوب، فضاسازی مناسب و لحظات درگیرکننده که قطعاً حضورش در جشنواره فیلم مسلمانان باعث اعتبار این رویداد میشد، اما این اثر قربانی بازیهای سیاسی و فشارهای بیرونی شد تا از این فستیوال جا بماند.
انتهای پیام/