خیزش راست افراطی؛ شوک ضداروپایی در بخارست
به گزارش خبرگزاری آنا، احزاب سنتی و جریانهای سوسیالدموکرات و محافظهکار، نهایت تلاش خود را جهت مهار جریانهای ملیگرای افراطی در کشورهای گوناگون عضو اتحادیه اروپا به کار بستهاند؛ اما هر بار پس از اعلام نتایج انتخابات سرتاسری در نقاط مختلف قاره سبز، به در بسته میخورند!
نتایج دور اول انتخابات ریاست جمهوری در رومانی یک سیلی محکم بر صورت اتحادیه اروپا و ناتو بود
تازهترین مثال از این مورد به دور نخست انتخابات ریاستجمهوری رومانی بازمیگردد که با مشارکت ۹.۴ میلیون نفر، یعنی کمی بیشتر از ۵۲ درصد واجدان شرایط برگزار و به موفقیت شهابسنگوار نامزد پوپولیست دستراستی منجر شد.
پیام این انتخابات مشخص بود: شهروندان رومانیایی نیز بهمانند مجارها و اتریشیها، جریانهای سنتی که طرفدار ساختار کنونی قدرت در اروپا هستند را پس زدهاند!
ناگفته نماند که در انتخابات ۸ مهر ۱۴۰۳ حزب آزادی اتریش (FPÖ) توانست با ۲۹ درصد آرا به بزرگترین حزب پارلمانی این کشور تبدیل شود. در مجارستان نیز قدرت در دست «ویکتور اوربان» نخستوزیر راستگرا است.
به تعبیر «فلوریان فیلیپو» رهبر حزب میهنپرستان فرانسه، نتایج دور اول انتخابات ریاست جمهوری رومانی یک سیلی محکم بر صورت اتحادیه اروپا و ناتو بود.
تحلیلگران میگویند نتیجه این انتخابات موضع رومانی در حمایت سرسختانه از اوکراین در جنگ علیه روسیه را در معرض خطر قرار میدهد.
«کالین جورجسکو» نامزد عوامگرا که به روایتی موفقیت خود را مدیون کارزاری گسترده در شبکه اجتماعی تیکتاک است، در دور دوم با «مارسل چولاکو» نخستوزیر چپگرا، رقابت میکند و چنانچه پیروز شود، صحنه سیاسی این کشور را دگرگون خواهد کرد.
روند افزایشی آرای جریانهای مخالف با ساختار و کارکرد اروپای واحد، بهوضوح نشان میدهد که آینده تاریکی در انتظار طرفداران اروپای امروزی است
همین حالا هم تحلیلگران میگویند نتایج انتخابات به بخارست و اتحادیه اروپا شوک جدیدی وارد کرده و اکثریت قریب بهاتفاق نظرسنجیها را به چالش کشیده است.
جورجسکو که در جایگاه یک نامزد مستقل در انتخابات شرکت کرد، چهره چندان شناختهشدهای در صحنه سیاسی رومانی نبود.
خود او این پیروزی را مصداق برتری تحقیرشدگان (توسط اتحادیه اروپا) قلمداد میکند و بدون شک مقامات ارشد اروپایی نهایت تلاش ممکن را در راستای جلوگیری از پیروزی نهایی او به کار خواهند گرفت، زیرا حضور رسمی وی در رأس معادلات سیاسی و اجرایی رومانی، مثلث بوداپست-وین-بخارست را در تقابل مطلق با اتحادیه اروپا شکل خواهد داد. این همان زنگ خطری است که از سالها پیش علیه اتحادیه اروپا، بهعنوان نهادی مداخلهگر و تمامیتخواه به صدا درآمده و امروز، عینیتی کامل پیدا کرده است.
گذار از ساختار کنونی اروپای واحد، تبدیل به یک مطالبه عمومی در کشورهای گوناگون عضو اتحادیه اروپا شده و جایی برای مانور حداقلی جریانهای سنتی قدرت باقی نگذاشته است. روند افزایشی آرای جریانهای مخالف با ساختار و کارکرد اروپای واحد، بهوضوح نشان میدهد که آینده تاریکی در انتظار طرفداران اروپای امروزی است و بیدلیل نیست که برخی تحلیلگران، از فروپاشی این ساختار در آیندهای نزدیک سخن میگویند.
انتهای پیام/