دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یکصد و پنجاه و سومین پویش امید و افتخار مطرح شد؛

تشکیل دبیرخانه دائمی «من شهردارم ۳»/ تقدیر از خانواده شهید علی صیاد شیرازی

تشکیل دبیرخانه دائمی «من شهردارم ۳»  تقدیر از خانواده شهید علی صیاد شیرازی
مدیرکل بودجه شهرداری تهران گفت: قرار است در طرح «من شهردارم ۳» دبیرخانه دائمی شکل بگیرد تا مردم ایده های خود را مطرح کنند و در طول سال بودجه برای این ایده ها در نظر گرفته شود.
کد خبر : 943609

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آیین آغاز سومین دوره «من شهردارم» صبح امروز همزمان با یکصد و پنجاه و سومین پویش امید و افتخار در برج میلاد برگزار شد.

در این مراسم از خانواده شهید علی صیاد شیرازی تقدیر به عمل آمد و از تمبر اختصاصی من شهردارم رونمایی شد.

زاکانی: امیدواریم بتوانیم مردم سالاری دینی را فراتر از صندوق های رأی به نمایش بگذاریم

بر اساس این گزارش، علیرضا زاکانی شهردار تهران در آیین آغاز سومین دوره طرح من شهردارم همزمان با صد و پنجاه و سومین پویش امید و افتخار ضمن ابراز امیدواری به اجرای هرچه بهتر این طرح به عنوان یک اقدام جهادی، اظهار کرد: اساتید و همکاران ما فراتر از مدیریت شهری همت خود را معطوف به رویکردی جدید در شهر تهران کرده اند که این رویکرد، مدیریت مشارکتی است که ابعاد درون سازمانی و برون سازمانی دارد و ذی نفعانی وجود دارند که باید با آنها مشارکت کرد.

وی با بیان اینکه بزرگترین ذی نفع متن جامعه شامل عموم مردم است، یادآور شد: در تدبیری که اندیشیده شده ۳۴۶ هزار نفر پای طرح من شهردارم را امضا کردند و بیش از سه همت برای پروژه ها در دوره اول هزینه شد.

زاکانی با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۲ عدد پروژه ها به دو هزار و ۹۵۵ پروژه با هشت هزار میلیارد تومان اعتبار رسید، گفت: امروز بیش از ۷.۱ همت عدد دقیق پروژه هایی است که ما به ازای آن در مناطق تا ۹۸ درصد پیشرفت دارد. برخی پروژه ها نیز به طور کامل اجرا شده و به بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به افزایش اقبال عمومی از این طرح و همچنین اجرای ۱۲۳ پروژه بر اساس پیشنهادات مردم، یادآور شد: در طرح من شهردارم ۳ بنده گفتم که تا ۱۶ همت برنامه ریزی شود اما بر اساس برنامه ها ۱۲ همت در قالب سه هزار و ۱۰۰ پروژه پیش بینی شد. نکته جالب آن کیفی تر شدن پروژه ها و افزایش قابلیت آنهاست. همچنین طرحی که از ایده مردم برخاسته ۴۰۰ درصد رشد کرده و بیش از ۵۰۰ طرح معادل ۱۸ درصد طرح ها به پیشنهاد مردم بوده، این در حالیست که این عدد در سالهای قبل ۸ یا ۹ درصد بوده که رشد آمار نشان دهنده اعتماد شهروندان به ماست.

شهردار تهران با بیان اینکه حتما در ظهور و بروز سه هزار و ۱۰۰ پروژه با ۱۲ همت اعتبار مردم همچنان اقبال خواهند داشت، خاطرنشان کرد: برای برداشتن گام جدید در نوآوری، استفاده به‌روز از ایده های مردم متناسب با شرایط شهر لازم است. سامانه های ارتباطی شهرداری وجود دارند و مردم مشکلات را با این سامانه ها در میان می گذارند، اما بحث ما فراتر از این است.

وی افزود: یک میلیون و ۳۵۲ هزار نفر مشارکت کننده در دوره دوم طرح من شهردارم باید پای ثابت ایده ها باشند و بستر هماهنگی با آنها برای مدیریت شهری فراهم شود. این افراد باید دائماً به طور مستقیم مخاطب مدیریت شهری باشند.
 
آنچه خدمات رسانی را کیفی تر می‌کند و ارتقاء می دهد دنبال خواهیم کرد

زاکانی با بیان اینکه ما باید بتوانیم از مجموعه من شهردارم کار را فراتر ببریم و به مردم گزارش بدهیم، یادآور شد: در مواردی که مردم نظر دادند باید بتوانند نظارت کنند و خودشان را در مقام مسئولیت ببینند و مدیریت شهری را امر و نهی و بازخواست کنند تا شهرداری به آنها گزارش دهد و پیوستگی عمیق و وسیعی بین مدیریت شهری و شهروندان شکل بگیرد. هر سازمان و شرکتی یک مسئولیت دارد و یک مسئولیت نیز معاونت برنامه ریزی دارد که این کار را پیش ببرد و محصول آن محور قرار دادن مردم برای توسعه و آبادانی شهر است.

شهردار تهران با تأکید بر اینکه ما آنچه خدمات رسانی را کیفی تر می کند و ارتقاء می دهد دنبال خواهیم کرد، گفت: از شورای شهر که از این ایده به طور کامل پشتیبانی می کند، تقدیر می کنیم. مصوبات و ایده های تهران به شدت مورد اقبال دیگر شهرها نیز قرار می گیرد. این ایده که در جهان به عنوان ایده برتر مورد تقدیر گرفت، باید بتواند روز به روز ابعاد جدیدی پیدا کند و امیدواریم بتوانیم مردم سالاری دینی را فراتر از صندوق های رأی به نمایش بگذاریم؛ چراکه هرجا مردم آمدند مشکل برطرف شد.
 
وی ضمن گرامیداشت هفته بسیج و یاد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید سید حسن نصرالله و دیگر شهدای مقاومت، خاطرنشان کرد: از سفیران طرح من شهردارم که بناست با مردم صحبت و پیام ما را منتقل کنند، تقدیر می کنیم؛ چراکه کار بسیار سختی را آغاز کرده اند. در دوره اول شاید انجام این کار باورپذیر نبود اما در دوره دوم استقبال افزایش یافت و در دوره سوم بزرگی این کار و افزایش تلاش ها ملموس خواهد بود.
 
ایجاد دبیرخانه دائمی برای طرح من شهردارم

علی علاء‌الدینی با بیان اینکه امروز با دولت باز و یا مشارکتی روبه رو هستیم، عنوان کرد: مردم در گذشته خود را ارباب رجوع می دانستند، اما ادبیات به سمتی رفت که مردم به سمت مشتری دولت ها سوق داده شدند و امروز حقوق جدیدی در فرایند اداره امور کشور برای شهروندان ایجاد شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در دو سال قبل این طرح با بودجه ریزی مشارکتی اتفاق افتاد اما در کنار این طرح، سیاست گذاری، خدمات عمومی و نظارت مشارکتی نیز می تواند در شهرداری تهران اتفاق بیفتد، ابراز داشت: مردم در بسترهای مختلف مشارکت را تمرین کردند، در سه سال قبل شروع بودجه ریزی مشارکتی با این منطق که به سمت مردم در اداره امور شهر برویم، شکل گرفت. در دوره اول ۳۴۵ هزار نفر شرکت کردند و از دو هزار و ۸۰ پروژه هزار؛ ۳۶۰ پروژه انتخاب شد که ۷۰۰ نفر سفیر در آن مشارکت داشتند. هزار و ۹۷۰ سفیر در دوره دوم از ۶ هزار و ۵۰۰ طرح سه هزار و ۶۰۰ طرح را به رأی گذاشتند که در نهایت دو هزار و ۳۰۰ طرح انتخاب شد.

مدیرکل بودجه شهرداری تهران با اعلام اینکه در دورم سوم ۴۲ هزار ایده واصل شده که ۶۰۰ ایده از سوی مردم پیشنهاد شده است، گفت: در دوره اول ۳.۹ همت، دوره دوم ۷.۱ همت و دوره سوم ۱۲ همت اعتبار برای طرح من شهردارم در نظر گرفته شده است.

وی افزود: ۶ هزار نفر در سطح شرکت‌ها، سازمان‌ها و مناطق در این طرح مشارکت دارند، قرار نیست این طرح به بودجه ریزی مشارکتی و یا در قالب یک رویداد محدود بماند. قرار است در طرح «من شهردارم ۳» دبیرخانه دائمی شکل بگیرد تا مردم ایده های خود را مطرح کنند و در طول سال بودجه برای این ایده ها در نظر گرفته شود.

علاء الدینی با تأکید بر اینکه اگر شهرداری بخواهد به سمت حکمرانی مشارکتی برود نیاز به تحول در ساختارها دارد، گفت: امیدواریم سازمان نوسازی و تحول اداری به این موضوع بپردازد. شهرداری با نسل جدیدی از سازمان و نهاد روبه رو خواهد شد که از امروز نیاز به انجام مطالعات دارد.

بسیاری از معضلات تهران با مشارکت مردم برطرف می‌شود

میثم مظفر در آیین آغاز سومین دوره طرح من شهردارم همزمان با صد و پنجاه و سومین پویش امید و افتخار ضمن تقدیر از شهرداری تهران برای برگزاری این رویداد، اظهار کرد: امیدواریم این اقدامات به مشارکت بیشتر مردم در اداره شهر تبدیل شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه سامانه من شهردارم به دنبال حکم روایی شهری است، یادآور شد: شورا نیز در ابتدا این سیاست را در قالب طرح رصد مورد توجه قرار داد و با همت بلند شهردار، این مشارکت تبدیل به یک سامانه تحت عنوان «من شهردارم» شد.

وی تأکید کرد: این اقدام باید توسعه پیدا کند؛ چراکه در حوزه تقنینی، نظارتی و عملیاتی می توان مشارکت را مورد توجه قرار داد و بسیاری از طرح های مصوب در شورا می تواند بر اساس نظرات و مطالبات شهروندان باشد. به طوری که رفع بسیاری از معضلات شهر تهران ازجمله ترافیک، آلودگی هوا و... می تواند با مشارکت دنبال و برطرف شود.

 

گفتنی است این آیین توسط فرزند شهید علی صیاد شیرازی به صورت رسمی آغاز شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب